Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ε.Πα.Μ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ






Την Τετάρτη 21/03/2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλων των αντιμνημονιακών φορέων τού Ηρακλείου και αποφασίστηκε γιά την 25η Μαρτίου να μαζευτούμε οργανωμένα στη πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γινόταν και η κατάθεση στεφάνου, στο άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη πρίν την έναρξη της παρέλασης.

 Μαθαίνοντας γιά την ενότητα του λαού σε κοινό μέτωπο ,τρόμαξαν απ’ ότι φαίνεται οι πολιτικοί άρχοντες τού τόπου και μετά από σύσκεψη αποφάσισαν δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη, να μην στήσουν καν εξέδρα επισήμων .

Στη συνέχεια την ημέρα της παρέλασης και ενώ περιμέναμε τους επισήμους να καταθέσουν στεφάνι στη πλατεία Ελευθερίας, αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόγραμμα και να το καταθέσουν στη πλατεία Δασκαλογιάννη, σε σιδερόφραχτο χώρο και πλήθος πραιτωριανών, όπου έμπαινες μόνο με ειδική άδεια. 



Αυτή η ενέργεια εξόργισε το λαό και άρχισε να δημιουργείται σοβαρή ένταση.

Στή συνέχεια το πλήθος κατευθύνθηκε στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης , με σκοπό να διακοπεί εώς ότου φύγουν οι επίσημοι. 



Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει αυτή την ενέργεια με μία διμοιρία Μ.Α.Τ. και με ρίψεις χημικών αδιακρίτως μέσα στο πλήθος των πολιτών όπου υπήρχαν και μικρά παιδιά.



Κάτω από την πίεση τού κόσμου και μετά από διαβουλεύσεις ,αποφασίστηκε να παραμερίσει η αστυνομία για να παρελάσει ο λαός ειρηνικά και στη συνέχεια να διαλυθεί, ώστε να πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών. 


Όταν οι διαδηλωτές είχαν φτάσει στο μέσω της διαδρομής, (500 μέτρα μακριά από το χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές )και ενώ δεχόντουσαν τα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου κόσμου,οι αρχές με το φόβο πως χάναν το παιχνίδι, ξαφνικά ανακοινώσαν από τα μεγάφωνα την ακύρωση της παρέλασης.


Το  Ε.ΠΑ.Μ δηλώνει ξεκάθαρα ότι η πορεία ήταν απόλυτα ειρηνική και δεν είχε ανοίξει ούτε μύτη πρίν από την αναίτια άσκηση κρατικής βίας και μοναδικοί υπεύθυνοι για την ακύρωση της παρέλασης, ήταν οι κυβερνητικοί προβοκάτορες και οι τοπικοί άρχοντες που νέμονται το τόπο.

Στους λιγοστούς γονείς που δυσαρεστήθηκαν επειδή δεν συμετείχαν τα παιδιά τους ή δεν είδαν την  παρέλαση, λέμε να αναζητήσουν ευθύνες από τις αρχές  πού τορπίλησαν την ειρηνική διάθεση τού λαού ,βάζοντας σε κίνδυνο μικρούς και μεγάλους με ρίψη χημικών .


Ας κοιτάξουν τις παρακάτω φωτογραφίες αναλογιζόμενοι αν τα παιδάκια τους, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν πίσω από αυτό το τείχος της εξουσίας παρέλαση.



Και τελειώνοντας να τούς υπενθυμίσουμε πως ότι κάνουμε το κάνουμε γιά να μην ζήσουν τα παιδιά μας άλλες σιδερόφραχτες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου