Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μήλα, αχλάδια και πατάτες Τρίπολης χωρίς μεσάζοντες χάρη στους μαθητές


Μετά τους εθελοντές της Πιερίας και τους δήμους, στο πνεύμα του κινήματος της πατάτας μπαίνουν τώρα και οι μαθητές.


 Νεαροί και νεαρές από την Τρίπολη, μαζί με τους καθηγητές τους, δημιούργησαν ένα blog προκειμένου να φέρουν σε επαφή παραγωγούς από τη Μαντίνεια με τους καταναλωτές οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν αγοράζοντας όχι μόνο πατάτες, αλλά και μήλα, κεράσια, αχλάδια και άλλα τοπικά προϊόντα.


 «Με πηγή έμπνευσης το δίκτυο πολιτών που δημιουργήθηκε στην Πιερία για τις πατάτες, αποφασίσαμε οι μαθητές και καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνική αφύπνιση που χρειάζεται η κοινωνία μας» γράφουν οι δημιουργοί του νέου Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου μπορεί να βρει κανείς τις προσφορές των παραγωγών, τα προϊόντα και τα σημεία συνάντησης και πώλησης. Οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, στη διεύθυνση που δίνει το blog, αναφέροντας το είδος και την ποσότητα που επιθυμούν οι καταναλωτές να παραγγείλουν, οι οποίες προωθούνται στους παραγωγούς της περιοχής με σειρά προτεραιότητας.


 Ενδεικτικά, οι τιμές για τα προϊόντα είναι 0,75€ το κιλό για μήλα Στάρκιν – Ντελίσιους, αχλάδια τύπου Κριστάλι 1€ το κιλό ενώ οι πατάτες (Τρίπολης Σπούντα) πωλούνται κατά 0,35€ το κιλό. Σημειώνεται ότι με εξαίρεση τις πατάτες που η ελάχιστη παραγγελία είναι 20 κιλά, για τα μήλα και τα αχλάδια η ελάχιστη ποσότητα που μπορεί να παραγγείλει κανείς είναι πέντε κιλά, γράφει tovima.gr.


ΑΠΟ tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου