Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΡΑΧΜΗ!!!



Όχι βρε παιδιά,μην το κάνετε κι αυτό!
Φτάνει μέχρι εδώ ο κατήφορος κι η στεναχώρια!
Όχι και τις τράπεζες!
Θα θυσιαστούν οι καλές μας οι τράπεζες και θα χάσουν για χάρη της οικονομικής σωτηρίας της χώρας που λέγεται Ελλάδα;
Θα κινδυνεύσουν να χλευαστούν από το υπόλοιπο παγκόσμιο τοκογλυφικό σύστημα;
Αντί να γδύσουν,αντί να γδάρουν,αντί να κερδίσουν ξανά και ξανά, αντί να πάρουν τα σπίτια και τις περιουσίες του κοσμάκη έτσι στα γρήγορα και αδυσώπητα όπως αρμόζει σε κάθε καλό και καθώς πρέπει τραπεζικό ίδρυμα,εσείς προσπαθείτε να καθυστερήσετε το έργο τους με το να βάζετε εμπόδια και να κάνετε εκδόσεις ομολόγων και αγορές ομολόγων και διάφορα άλλα κόλπα;
Ντροπή!!
Και εμείς οι υπόλοιποι που απλά παρακολουθούμε τα όσα γίνονται στην πλάτη μας όλον αυτό τον τελευταίο καιρό πρέπει νομίζω να χειροκροτήσουμε πια και να αναγνωρίσουμε τις υπερπροσπάθειες της ομάδας εκείνων που λένε πως κυβερνούν τον τόπο!
Πεινάσαμε και θα πεινάσουμε ακόμα πιο πολύ,εξαθλιωθήκαμε και τα παιδιά μας λιποθυμούν στα σχολεία,μείναμε άνεργοι και φοβισμένοι,κράτος υπάρχει μόνο για να εισπράττει και καμιά φορά δεν υπάρχει ούτε και γι αυτό,τα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας,οι πάντες είναι κάπου αλλού και γενικά αποσυντονισμένοι!
Αλλά κερδίσαμε τις εντυπώσεις-ποιες ακριβώς;
Μείναμε στην Ευρωπαική νομισματική ένωση! Τι λες;
Εδώ τώρα όλοι μιλάνε για σεβασμό για μας όπως ακριβώς μιλάνε για κείνους που πέθαναν,έφυγαν και πάνε!
Περισσότερο επικήδειο μου θυμίζουν οι θριαμβευτικές δηλώσεις όλων εκείνων που συνέβαλαν στη σωτηρία της Πατρίδας.
Και των ντόπιων οι δηλώσεις αλλά περισσότερο των κακών στην τέχνη της υποκριτικής και άνοστων γενικά φίλων μας της Ευρώπης και της Αμερικής!
Υπάρχουν όμως και άλλοι που επειδή απλά είναι κοράκια και δεν το ξεχνούν και δε γίνεται να βγάλουν του κορακιού το μαύρο πέπλο,λένε την ξερή αλήθεια που είναι πως η Ελλάδα σαν χώρα ανεξάρτητη δεν υφίσταται πλέον!Οι οίκοι αξιολόγησης...
Αυτά υπογράψαμε,αυτά ψηφίσαμε,εδώ μας κατάντησαν!!
Βέβαια δεν είναι να τα βάφουμε και όλα σκούρα γιατί υπάρχουν και οι πολυπόθητες για κάποιους εκλογές που ξέρουν ότι θα τις κερδίσουν και γι αυτό ζητούν επίμονα να γίνουν.
Εκείνοι είναι βέβαια και οι πιο μοιραίοι γιατί απλούστατα όταν πάρουν την εξουσία ενός ήδη τελειωμένου κράτους θα έχουν κάθε δικαιολογία για να πουν πως τελικά η πραγματικότητα είναι πως γενικώς πτωχεύσαμε!!
Όμως λύση υπάρχει και μπορεί για κάποιους να είναι ανήκουστη αλλά είναι τώρα πια περισσότερο από αναγκαία!
Το ξαναλέω και το ξαναγράφω!!
ΙΣΛΑΝΔΙΑ.
Δραχμή;
Γιατί όχι;
Πόσο χειρότερα μπορούμε να πάμε δηλαδή;
Στο κάτω κάτω το σύστημα του ευρώ μας έδειξε το αληθινό του πρόσωπο και δε μας άρεσε,δε μας αρέσει και δεν πρόκειται να μας αρέσει. Νέα μέτρα έρχονται...έτσι ακούγεται.
Μέτρα για φέρετρα;
Με τη δραχμή και με σωστή αναδιάρθρωση του κράτους,με σωστή αναδιοργάνωση,με νέο κοινοβούλιο και όχι αυτό του σάπιου συστήματος,με ανασυγκρότηση του κοινωνικού ιστού,μόνο ελπίδα μπορεί να υπάρξει για κάτι καλύτερο.
Τώρα υπάρχει ΜΟΝΟ απαισιοδοξία!!
Δηλαδή τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το ευρώ για τον Έλληνα;

salosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου