Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Γενική Πολιτική Απεργία,τι είναι; ο σκοπός της και πως γίνεται...

Τι είναι;

Η γενική πολιτική απεργία είναι η παρέμβαση του λαού στους οικονομικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, είναι η κορύφωση ενός παλλαϊκού κινήματος πολιτικής ανυπακοής, είναι η τελική φάση διεκδίκησης της εξουσίας για λαϊκή κυριαρχία.



Σκοπός:
Να μπλοκάρει τις υπηρεσίες εκείνες που σκοπό έχουν την οικονομική αφαίμαξη του κατ' εντολή και όφελος της δοσίλογης κυβέρνησης και των λεγόμενων ''δανειστών'' και να τις λειτουργήσει προς όφελός του. Δεν νεκρώνουμε την οικονομία, αλλά απομονώνουμε το σύστημα διακυβέρνησης από την υπόλοιπη κοινωνία μέχρι την ολική ρήξη και ανατροπή του (δηλαδή μέχρι να καταρρεύσει). Η παρέμβαση αυτή έγκειται στον κοινό σκοπό να αποκόψει το κράτος-νταβατζή απ' τον μηχανισμό χρηματοδότησής του.

Διευκρίνηση: Η γενική πολιτική απεργία δεν είναι απεργία συνδικαλιστικού τύπου.
δηλαδή δεν θα χάνουν μεροκάματα οι εργαζόμενοι. Η συμμετοχή θα είναι στο μπλοκάρισμα και τον ελέγχο των μηχανισμών, ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος του λαού.

Πως γίνεται;
Συγκρότηση κοινωνικού μετώπου από ή δυνατόν το σύνολο κοινωνικοπολιτικών φορέων στη βάση του κοινού σκοπού και στόχου. (Πίεση σε φορείς, κόμματα και συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καλέσουν τον κόσμο σε συμμετοχή). Προχωράμε σε κατάληψη κτηρίων και μπλοκάρισμα των οικονομικών μηχανισμών του κράτους με ταυτόχρονη πίεση για συμμετοχή των ιδίων των εργαζομένων των υπηρεσιών. Επίσης καλούμε τους συμμετέχοντες και κατ' επέκταση ολόκληρη την κοινωνία να στηρίξει εμπράκτως την όλη προσπάθεια.



Παράδειγμα 1:

Μπλοκάρισμα και έλεγχος υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου. Τα έσοδα του δήμου να χρησιμοποιούνται άμεσα για τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών.

Παράδειγμα 2:
Με τον έλεγχο ασφαλιστικών φορέων από τους εργαζομένους (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) τα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών να πηγαίνουν απ' ευθείας για την λειτουργία των νοσοκομείων.

Παράδειγμα 3: 
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να μην εισπράττουν τα χαράτσια από τους πολίτες.




Κείμενο των συναγωνιστών

Μανόλη Καστελλιανού,Αποστόλη Κολοκοτρώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου