Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 122 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ,ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 122 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ.ΤΙ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

1. Με την επιφύλαξη άλλων διαδικασιών που προβλέπονται στις Συνθήκες, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να θεσπίζει, σε πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ κρατών μελών, τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, ιδίως εάν ανακύψουν σοβαρές δυσκολίες στον εφοδιασμό με ορισμένα προϊόντα, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.
2. Όταν ένα κράτος μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες ή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του, το Συμβούλιο, προτάσει της Επιτροπής, μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει, υπό ορισμένους όρους, χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη ληφθείσα απόφαση.

*«Άρα το άρθρο 122 προβλέπει υποχρεωτική συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Το άρθρο ενεργοποιείται με πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου των υπουργών και δεν υπάρχει δικαίωμα Βέτο από οποιαδήποτε χώρα της κοινότητας.» (*) απόσπασμα από olympia.gr

-Στην στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα οφείλει να συμμετάσχει και η Μεγάλη Βρετανία,σύμφωνα πάντα με την συνθήκη της Λισσαβώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου