Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τα νοσοκομεία του Ηρακλείου έτοιμα για κινητοποιήσεις


Σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση και όλων των οργάνων που διαχειρίζονται τη δημόσια υγεία προχωρούν οι εργαζόμενοι και των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου που απειλούν να ... τινάξουν στον αέρα τη λειτουργία τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Βενιζέλειου νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews, η σημερινή ημέρα θα κρίνει τη στάση των εργαζομένων που εμφανίζονται αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με την εξυπηρέτηση μόνο των επειγόντων περιστατικών. Οι εργαζόμενοι συγκαλούν νέα γενική συνέλευση σήμερα και αν δεν λάβουν τις απαραίτητες δεσμεύσεις, τότε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις όχι μόνο σε χώρους του νοσοκομείου αλλά και άλλους οργανισμούς όπως η ΔΥΠΕ, η περιφέρεια, μέχρι και στις εφορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία, του πανεπιστημιακού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια του Βενιζέλειου, ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Στις τάξεις των εργαζομένων των νοσοκομείων του ΕΣΥ επικρατεί αναβρασμός, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα οι δεδουλευμένες υπερωρίες από τον περασμένο Μάρτιο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν αρχή, μέση και τέλος. Το κράτος όχι μόνο μας χρωστάει υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά μας κοροϊδεύει τονίζει στο prismanews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Δαγκωνάκης.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ... αναμμένα κάρβουνα καθώς οι υποσχέσεις από την πολιτεία και τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους τελευταίους μήνες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και πλέον απέναντί τους υπάρχει δυσπιστία, θυμός και αγανάκτηση. Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει στο ΠΑΓΝΗ η γενική συνέλευση που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με το κλίμα να είναι φορτισμένο και τους ίδιους να δηλώνουν εξ αρχής αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.



από defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου