Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις, όχι τις πολυεθνικές! Έκκληση των Εμπορικών Συλλόγων του νησιού στους Κρητικούς


Του Γιάννη Ζωράκη


«Ανάχωμα» στις εκροές των χρημάτων από καταναλωτές του Ηρακλείου προς πολυεθνικές, επιχειρεί να δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης. Για μία ακόμα φορά ο Εμπορικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να επιλέγουν τοπικούς επιχειρηματίες και όχι πολυεθνικές εταιρίες, σε μια προσπάθεια του να συγκρατήσει τα τοπικά κεφάλαια στην ελληνική και ηρακλειώτικη αγορά.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να επιλέγουν τοπικές επιχειρήσεις κι όχι μεγάλες πολυεθνικές αγορές, παράνομες αγορές ή την παραοικονομία» τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη τα χρήματα των Ηρακλειωτών, αλλά και των Κρητικών να μένουν στον τόπο τους.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τονίζει ότι προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι, ενώ η πρώτη κίνηση τους για τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και συγκράτησης της ρευστότητας τοπικά, θα είναι η δημιουργία του πολυκαταστήματος Outlet.
«Πρόκειται για μια παγκρήτια προσπάθεια που πραγματοποιούμε ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο εκπτωτικό πολυκατάστημα με στόχο να κρατήσουμε στην Κρήτη το ποσοστό που χάνεται από τις πολυεθνικές και τα μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα καθώς και το παρεμπόριο» αναφέρει ο κ. Κουμαντάκης και εξειδικεύει:
«Στην προσπάθεια αυτή, που γίνεται σε παγκρήτιο επίπεδο, στο stock θα υπάρχουν μονάχα προϊόντα από εμπορικές επιχειρήσεις της Κρήτης, ώστε να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και την τοπική ρευστότητα».
Ο κ. Κουμαντάκης υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη προσπάθεια πηγαίνει πάρα πολύ καλά και βρίσκεται στη φάση διεύρυνσης του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου ταυτόχρονα, αναφέρει πως εφόσον οι διαδικασίες κυλήσουν ομαλά, αναμένεται το κατάστημα να λειτουργεί ως το τέλος του χρόνου.
Ρευστότητα
Στην πολυπόθητη ανάγκη για ρευστότητα της αγοράς επικεντρώνεται για μία ακόμα φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, τονίζοντας πως είναι επιβεβλημένο να βρεθούν λύσεις και μέτρα που θα δώσουν τόνωση στην κατανάλωση και την επιχειρη- ματικότητα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος εκτιμά πως αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, τη στιγμή που ήδη έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο, για τους επιχειρηματίες και την αγορά.
Εκπτώσεις
Μια μικρή χαραμάδα ελπίδας για την τοπική αγορά, αφήνουν οι εκπτώσεις της θερινής περιόδου, οι οποίες πηγαίνουν αρκετά καλά δεδομένων πάντοτε των συνθηκών.
Οι καταστάσεις είναι αρκετά κρίσιμες και η ρευστότητα στην αγορά πάρα πολύ περιορισμένη, ωστόσο οι καταναλωτές ανταποκρίνονται ευτυχώς στο βαθμό του εφικτού στο κάλεσμα του εμπορικού κόσμου για κατανάλωση.
«Πραγματοποιούνται δυναμικές και σημαντικές εκπτώσεις εντός και εκτός τειχών στις οποίες οι καταναλωτές δηλώνουν πρόθυμοι να καταναλώσουν και ευτυχώς υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κουμαντάκης και προσθέτει:
«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες και ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος».



από patris



σχόλιο δικό μας:

Ένα μεγάλο μπράβο,στους εμπορικούς συλλόγους της Κρήτης για τον αγώνα που κάνουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου