Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ , ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ? ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ?


Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι μπορείς να αποκομίσεις  σημαντικά κέρδη παίζοντας στο χρηματιστήριο. Αποτέλεσμα έχασες  184 δις ευρώ.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι πρέπει να αποκτήσεις όλα εκείνα τα καταναλωτικά  αγαθά που θα σε αναδείξουν κοινωνικά και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής  σου. Αποτέλεσμα βρέθηκες χρεωμένος  με δάνεια που δεν μπορείς να αποπληρώσεις.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι πρέπει  να φροντίζεις τον εαυτό σου αδιαφορώντας για τον γείτονα , τον φίλο , τον συγγενή. Αποτέλεσμα απομονώθηκες κλεισμένος στο σπίτι σου.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην παιδεία και στον χώρο της εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα το παιδί σου να πηγαίνει σχολείο χωρίς βιβλία.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην υγεία με σκοπό ένα βελτιωμένο επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Αποτέλεσμα περιμένεις να πεθάνεις πριν εξεταστείς ή πριν να μπεις στο νοσοκομείο.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι εξασφαλίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα διατηρούμε ακέραια. Αποτέλεσμα συνεχής μείωση εισοδημάτων με αβέβαιη προοπτική.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι υποστηρίζουμε τους νέους κι παλαιούς επαγγελματίες  , εμπόρους ,επιτηδευματίες. Αποτέλεσμα διαλέγεις το μέγεθος του λουκέτου.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν κάντε μας κυβέρνηση  για να δεις  καλύτερες ημέρες εσύ , τα παιδιά σου τα εγγόνια σου. Αποτέλεσμα κυβερνιέσαι από κάποιον που δεν τον ψήφισε ούτε ένας Έλληνας πολίτης.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι η είσοδος  στο ευρώ θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της χώρας και στην βελτίωση του βιοτικού σου επιπέδου. Αποτέλεσμα έχασες την δουλειά σου.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι αυτό το ταλαίπωρο έθνος πρέπει να κρατήσει ψηλά το κεφάλι  και να μην δεχθεί  καμμία προσβολή. Αποτέλεσμα μείωσαν την εθνική αξιοπρέπεια και ταπείνωσαν τον Ελληνικό λαό.

Τους πίστεψες όταν Σου είπαν ότι πάνω απ  όλα είναι η χώρα , η πατρίδα , ο λαός. Αποτέλεσμα έχασες την εθνική σου κυριαρχία και μετατράπηκες σε εν δυνάμει δουλοπάροικο.

Τελικά τι θέλεις ρε Έλληνα? Αυτή την ζωή ονειρεύεσαι?

Αντέχεις ακόμη να σε βιάζουν . να σε εξευτελίζουν  , να σε εξαθλιώνουν , να σε τρομοκρατούν , να σε υποδουλώνουν , να σε κοροϊδεύουν , να σε υποτιμούν?

Άνοιξε  την πόρτα σου στον γείτονα , στον φίλο , στον συγγενή.

Μίλα μαζί τους για τα προβλήματα  σας.

Διαβάστε , ενημερωθείτε από άλλες πηγές πληροφόρησης.

Προτείνετε λύσεις , δράσεις.

Δεν έχουμε πολύ  χρόνο.

Ξεπουλιόμαστε εμείς , τα παιδιά μας , οι επόμενες γενεές.

Τελικά ακόμη τους πιστεύεις ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου