Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Πάνω από 100 οι νεκροί στη Γάζα


Συνεχίζει, παρά τη διεθνή κατακραυγή, τις αεροπορικές επιδρομές που κοστίζουν ζωές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, το Τελ Αβίβ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει έως ότου τερματιστούν οι εκτοξεύσεις ρουκετών. Ξεπερνούν πλέον τους 100 οι νεκροί, ανάμεσα τους πολλά παιδιά
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόσω μαίνεται το μπαράζ επιδρομών στη Γάζα και ρουκετών στην ισραηλινή επικράτεια, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι είχε «καλές, θετικές» τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Παράλληλα, διεμήνυσε: «Καμία διεθνής πίεση δεν θα μας εμποδίσει από το να δράσουμε με όλη μας την ισχύ».
Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τρίτη έχουν πληγεί περισσότεροι από 1.000 στόχοι στη Γάζα και χρησιμοποιείται η διπλάσια ισχύος συγκριτικά με την ανάλογη επιχείρηση του 2002, δήλωσε ο Νετανιάχου στους δημοσιογράφους.

 

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι νεκροί

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς -ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά- και 675 έχουν τραυματιστεί -στην πλειονότητά τους άμαχοι-, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.
Κανένας διεθνής παράγοντας δεν έχει μεσολαβήσει μέχρι στιγμής για να εξασφαλίσει την ανανέωση της εκεχειρίας που είχε βάλει τέλος στην τελευταία αιματηρή σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ το Νοέμβριο του 2012.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δηλώνει ότι η εκεχειρία «είναι πιο επείγουσα από ποτέ». Ο Μπαράκ Ομπάμα στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας. Και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εξετάσει κατάπαυση του πυρός.
Η Τουρκία ταυτόχρονα καταδικάζει την ισραηλινή επιχείρηση, τονίζει ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει σε χερσαία εισβολή και καλεί να επανέλθουν σε ισχύ οι όροι της εκεχειρίας του 2012 ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Ωστόσο, το Ισραήλ έχει καλέσει 20.000 εφέδρους και κλιμακώνει διαρκώς τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου