Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια δεσμά στον "έντιμο άνθρωπο" του Σαμαρά τον Παπαγεωργόπουλο


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ισόβια και επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ ύψους 17,1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφασίσει την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. «Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα το στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία "πηγή" χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β. Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Έστησαν "μηχανή" υπεξαιρέσεων. Έφταναν χρήματα στα χέρια του δημάρχου αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνώντας την απόφαση, όπως αναφέρει ο «Αγγελιοφόρος».

Ένοχοι κρίθηκαν και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου -και στενός συνεργάτης του κ. Παπαγεωργόπουλου- Μιχάλης Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ο ταμίας -και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση- Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Από την άλλη, αθώοι κρίθηκαν οι πρώην αντιδήμαρχοι οικονομικών, Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζαρπίδης και Θόδωρος Αθανάσαρος καθώς επίσης και οι υπόλοιποι 10 κατηγορούμενοι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: "Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις".

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί".

Οι τρεις καταδικασθένετες οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

P.s
Το ότι και οι δήμοι, ειδικά οι μεγάλοι που διαχειρίζονται τεράστια ποσά είναι εκτροφεία σκανδάλων δεν χωράει καμιά αμφισβήτηση. Πρωταγωνιστές σ' αυτά τα σκάνδαλα είναι φυσικά οι «δημοτικοί άρχοντες». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου