Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πως τα βλέπω , τα πράγματα...


.. πως τα βλέπω , τα πράγματα :

.. ο λαός , με την ψήφο του στις 6 του Μάη , είπε ''όχι'' στο μνημόνιο , είπε ''όχι'' στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και άνοιξε ένα (μικρό) παράθυρο για την χειραφέτηση του από πολιτικές και νοοτροπίες που τον είχαν θέσει στο περιθώριο , για δεκαετίες τώρα..

.. Παρ' όλα αυτά , οι μέχρι χθες συγκυβερνώντες, Σαμαράς και Βενιζέλος, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να ακυρωθεί η λαϊκή ψήφος της προπερασμένης Κυριακής και να συρθούμε πάλι σιδηροδέσμιοι στο μνημόνιο και τα πόδια της Μέρκελ .
Όπως καταλαβαίνετε , δεν θεωρώ καθόλου πειστικές τις μετεκλογικές θέσεις τους , περί ''επαναδιαπραγμάτευσης''. Σ' αυτήν τους την προσπάθεια , ο πρώτος που έσπευσε να δηλώσει ''παρών !'' , ήταν ο θλιβερός Φώτης Κουβέλης , της ΔΗΜ.ΑΡ. Το κύμα αντίδρασης που σηκώθηκε ( κυρίως μέσα απ' το ιντερνετ ) ανάγκασε τον Κου(ν)έλη να ανακρούσει πρύμα και να ζητά την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ , σ' αυτή την ''οικουμενική κυβέρνηση''.

.. Με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ , με χωρίζουν πολλά. Του αναγνωρίζω , όμως , την αταλάντευτη στάση του να μην υποκύψει στις πιέσεις και να επιμένει μέχρι τέλους στην θέση του για ''αριστερή κυβέρνηση'' , που θα μπορούσε - δήθεν - να ''ανατρέψει το μνημόνιο και να μας κρατήσει μέσα στο ευρώ'' . Αυτά , και τα δυό μαζί, είναι αδύνατα (κατά την γνώμη μου) , αλλ' αυτό είναι μια άλλη ιστορία ...

.. Η στάση της Αλ. Παπαρήγα και του ΚΚΕ χαρακτηρίζεται από την γνωστή σε όλους μας μονολιθικότητα , αλλά θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως ούτε στιγμή δεν πήρε μέρος σ' αυτό το θλιβερό ( όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε ) παιχνίδι , των διερευνητικών εντολών ...

.. Ο Πάνος Καμμένος αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας , τελικά ... Με το non-paper του , φάνηκε πρόθυμος να συμπράξει σε μια ''κυβέρνηση ειδικού σκοπού'' ,που κάθε άλλο αντίθετη θα ήταν με την πολιτική της Ε.Ε και των μνημονίων , και που απλώς θα ''πετούσε μερικά ψίχουλα στα σκυλιά , για να μην γαυγίζουν''.

.. Τα σχέδια όλων ( Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και Καμμένου , και των αφεντικών τους στην Ε.Ε , βέβαια ), τα ανέτρεψε η λαϊκή οργή , τελικά . Κατάλαβαν , οι ''έγκλειστοι του προεδρικού μεγάρου'' , την αντίδραση που θα συναντούσαν και υποχώρησαν , ''επιτρέποντας'' μας να πάμε σ' επαναληπτικές εκλογές . Στο χέρι μας είναι να μην χαθεί, η δεύτερη ευκαιρία που μας δίνεται !

  ... Σ' αυτές , τις επαναληπτικές εκλογές , ολοκληρώστε αυτό που αρχίσατε την προπερασμένη Κυριακή ...

.. Πείτε ένα ακόμα πιο βροντερό ΟΧΙ στο μνημόνιο , στην Ε.Ε, και το ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό ! Στείλτε τους για πάντα στο ''χρονοντούλαπο της Ιστορίας'' και δυναμώστε τις αληθινά πατριωτικές φωνές , τις μόνες που μπορούν να μας βγάλουν απ' τ' αδιέξοδο , τις μόνες που μπορούν να δώσουν όραμα και προοπτική στον Λαό και τον Τόπο .

.. Ο Αγώνας σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι , λοιπόν ! ..

..Ή ΤΩΡΑ , Ή ΠΟΤΕ ! ... ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ , ΠΟΙΟΙ ; ...



Στέλιος Μανιάς,

μέλος ΕΠΑΜ Ρεθύμνου
 
15/5/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου