Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ένταση και προσαγωγές ακτιβιστών στο Σύνταγμα


Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα νωρίς το πρωί της Τρίτης, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν ακτιβιστές από την πλατεία Συντάγματος.

Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, αλλά και κάποιοι Έλληνες ακτιβιστές πέρασαν τη νύχτα τους στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας.

Το πρώι συνεργεία καθαρισμού του δήμου αλλά και άντρες της δημοτικής αστυνομίας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν για να καθαριστεί η πλατεία, ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Σημειώθηκε ένταση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές.

«Οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης που βρισκόταν στο σημείο.«Το σύστημα τρέμει όταν ο λαός έρχεται στο προσκήνιο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι η αστυνομία έσυρε διά της βίας τους ακτιβιστές στις κλούβες.


από tvxs




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου