Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο πρώτος άστεγος νεκρός, στα παγκάκια της Αγοράς. Κι όμως, ως το 2010, λειτουργούσε ξενώνας αστέγων στα Χανιά...

Gypakis Publications  


Νεκρούς αφήνει πίσω της τώρα η ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων. Ο 62χρονος, ένας από τους άστεγους της πλατείας Αγοράς που κοιμηθηκε για πάντα στο παγκάκι του, από το κρύο και τις κακουχίες, είναι το έμβλημα της μνημονιακής εποχής και το ξεκίνημα μιας εκατόμβης που θα ακολουθήσει, με τους άστεγους νεκρούς να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, όσο χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες, θυμίζοντας άλλες εποχές, οπου τους νεκρούς τους μάζευαν στα καρότσια και τους έθαβαν μαζικά...
Σε ποιόν να στείλουμε αυτή τη φορά το λογαριασμό, εκτός από τους κυρίους Παπανδρέου και Παπαδήμο και τη γνωστή συμμορία εγκληματιών; Μα στο Δήμο Χανίων φυσικά! Γιατί στις 24 του περασμένου Αυγούστου, είχαμε γράψει για τον  ξενώνα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων των Χανίων:
 "Ο Ξενώνας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων λειτούργησε για 1,5 χρόνο και μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο (2010) στα Χανιά, χάρη στη συνεργασία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χανίων με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο Ξενώνας λειτούργησε με ετήσιο προϋπολογισμό 150.000 ευρώ σε ένα παλιό ξενοδοχείο της Νέας Χώρας που είχε νοικιαστεί για το σκοπό αυτό. Η λειτουργία του Ξενώνα σταμάτησε με τη λήξη της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί για το σκοπό αυτό.
Ελπίζουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και να προσπαθήσει να λειτουργήσει το δικό της Ξενώνα Ευπαθών Ομάδων, που ειδικά από φέτος το χειμώνα, αναμένεται να φανεί πιο αναγκαίος από ποτέ…"
Γνώριζαν λοιπόν, κι είχαν ευθύνη να βρουν τον τρόπο και το χώρο και θάχαμε γλυτώσει από το θάνατο αυτό. Αλλά, φαίνεται, πως, δεν είχαν ακόμη.....οικονομοτεχνική μελέτη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου