Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς πεσούσης πας τοκογλύφος ξυλεύεται...


Τρέξτε, τώρα που η ρόδα Ελλάδα αλέθεται και αλεστικά ΔΕΝ πρόκειται να λάβει!
Οι "σοβαροί" διεθνείς τοκογλύφοι, χτυπάνε στο ψαχνό τις περιουσίες Ελλήνων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημερησία"η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο.
Αυτή την ώρα, θεωρείται η πιο συμφέρουσα πρόταση στους επενδυτές, καθώς όσοι τώρα σπεύσουν και αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα, λόγω κρίσης ,θα τα πληρώσουν σε τιμές του 2008, δηλαδή κάτω και του κόστους κατασκευής!
Το ανατριχιαστικό όμως δεν είναι η πρόσκληση -πρόταση προς τους επενδυτές ακινήτων:
Ανατριχιαστική είναι η ανάλυση και η προτροπή της JP Morgan, προς του πελάτες της, να δανείζονται από Ελληνικές Τράπεζες για να προβαίνουν σε τέτοιες συμφέρουσες αγορές!
Γιατί οι... επενδυτές έτσι, θα έχουν σύντομα πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσουν πολλαπλά: Εξοχικά, οικόπεδα κλπ, με δάνειο από Ελληνική τράπεζα, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ πτωχεύσει θα τους έρθουν σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ!
Τα δάνεια αυτά, σε περίπτωση πτώχευσης θα "δραχμοποιηθούν" ! Έτσι οι "μεγάλοι δανειολήπτες"θα τα αποπληρώσουν σε υποτιμημένο χρήμα, άρα φθηνότερα από το ήδη χαμηλό τίμημα σε "σκληρό νόμισμα" ,που θα έχουν καταβάλλει.
Έτσι με τέτοια ρεαλιστικά "επενδυτικά" σκεπτικά, καθημερινά πληθαίνουν τα κοράκια που αδημονούν για την πτώχευση της ...Αγελαδίτσας.
Βεβαίως ας μη νομίζουμε ότι μόνον ξένοι επενδυτές συμβουλεύονται την Αμερικανική τράπεζα,για συμφέρουσες αγορές!Θα καταφθάσουν εγκαίρως να φέρουν τα έξω για να επενδύσουν ώστε η Ελλάδα να πάει μπροστά! Και εμείς ευγνώμονες θα τους είμαστε και δια βίου υπόχρεοι...
Αλήθεια έχει κάποια σχέση αυτή η συγκεκριμένη επενδυτική Τράπεζα με την άλλη Μόργκαν, αυτή η οποία στο παρελθόν έχει βάλει "χεράκι" σε πολλές αμαρτωλές οικονομικές"περιπτώσεις" στη χώρα μας;
Για την ώρα η πρόταση αυτή συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες επενδυτικές προτάσεις της εταιρείας και στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Πως είχε πει ο αθώος Χριστούλης όταν τον "γδύνανε"; Διαμοιράζονταν τα ιμάτιά μου...
Πως λέει ο λαός μας; Δρυός πεσούσης , πας "τοκογλύφος "ξυλεύεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου