Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Λαοθάλασσες συμπαράστασης στην κυβέρνηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά




πηγή: το κουτί της Πανδώρας

Για πρώτη φορά στην χώρα μας οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους ως ένδειξη συμπαράστασης στο έργο της κυβέρνησης. Τεράστια ήταν η προσέλευση του κόσμου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, έπειτα από το κάλεσμα μέσα από το Facebook,  ενάντια στα σκληρά μηνύματα που εισπράττει η χώρα μας τις τελευταίες ώρες από τη Γερμανική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων: «Δεν εκβιαζόμαστε,, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε».

Σε σχετική ανάρτηση στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι «το βράδυ της 4ης/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση» και «δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει», συμπληρώνεται, ενώ επιχειρείται να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό πως «η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε». Χιλιάδες κόσμος κατέκλισε τη πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης και κατά της τρόικας.

Πολύς κόσμος έδωσε το «παρών» και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω». Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου