Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Χημικά στη Μεσόγειο: Κανείς δεν πιστεύει πλέον τη κυβέρνηση της “ανάπτυξης”


Mίλα-μίλα σε εκπομπές στη Κρήτη άφησα μουστάκες. Η κυβέρνηση όμως άφησε μούσι για τα Χημικά… Εγώ και κάτι άλλοι προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο ενώ στη κυβέρνηση προσπαθούν να αποφύγουν με διάφορα τεχνάσματα τους μάρτυρες σε αυτό που πρόκειται να γίνει στη Μεσόγειο τις επόμενες βδομάδες, χωρίς να αποκλείω ότι ένας μέρος της "δουλειάς" έχει ήδη γίνει και ότι ήδη τα πίνετε. Δεν έχει γίνει κανένας χημικός έλεγχος στα νερά της Μεσογείου και αμφιβάλλω αν θέλει και αν μπορεί να τον κάνει σωστά και κανένας.

Του Καθ. Δρ. Γ. Ζουγανέλη

Πολλές φορές στη πολιτική παίζονται και παράλληλα παιγνίδια. Ετσι η κυβέρνηση παράλληλα με την "εξυπηρέτηση" στα Χημικά που κάνει στις ΗΠΑ, μικραίνει και την Ελληνική ΑΟΖ. Ούτε για ότι έγινε με τον Αρχαιολογικό χώρο στη Στρογγύλη υπήρξε απάντηση ποτέ ούτε και για τη περιοχή 24, στην οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενο άρθρο υπήρξε σαφής απάντηση. Oι απαντήσεις θα πρέπει να δίνονται σε εμένα, όχι σε άλλους και γραπτώς. Τα υπόλοιπα θα είναι εκ του πονηρού. Μη τα φάτε.

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ψήνονται νέες συνεργασίες κομμάτων, εκλέγονται ευρωβουλευτές μικρού βεληνεκούς ή άλλοι που πρόκειται να μεταπηδήσουν σε άλλα κόμματα όταν θα χρειασθούν οι ψήφοι, βουλευτές αλλάζουν κόμματα, βουλευτές ετοιμάζονται για συνεργασίες και νέα συμβόλαια πάσης φύσης, όπως και για το άλλοθι της ψήφου στο νέο μνημόνιο 3 που θα έχει όμως άλλο όνομα. Θα ονομάζεται Μνημόνιο της Ανάπτυξης και οι πολίτες θα χρεωθούν μέτρα 13 δις ευρώ.

Σας προσθέτω ένα video μια συνέντευξης που έδωσα πρόσφατα στο Γιώργο Σαχίνη για το θέμα των Χημικών αλλά και σε θέματα ανάπτυξης.

Στην ομιλια παρουσιάζω μερικές απο τις πτυχές της χρόνιας παθογένειας του συστήματος στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την προηγμένη έρευνα πάνω στη χρήση πλαστικών υλών, την ανανκύκλωση απορριμάτων και τη μετατροπή τους σε ηλεκτρική ενέργεια, σημειώνοντας με έμφαση ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος διάλογος αποκρύπτει όλα τα θέματα ουσίας, επειδή οι κυβερνήσεις διαχρονικά εμφανίζονται ως «εκτελεστές συμβολαίων», από τα οποία κερδίζουν οι λίγοι και πάντα οι ίδιοι την ώρα που η χώρα υποτιμάται διαρκώς στη παραγωγική της βάση.

Είναι πρωτοφανές γεγονός σε όλη την Ελλάδα οι σεισμικές μετρήσεις για τους υδρογονάνθρακες  να έχουν ανατεθεί σε μία μόνο εταιρεία, όταν διεθνώς κατά πάγια πρακτική χρησιμοποιούνται τουλάχιστον δύο για διασταύρωση. Ο χρόνος έρευνας  και εκμετάλλευσης θα ήταν αυτονόητα και μικρότερος. Μίλησα επίσης και για τα χρηματιστηριακά παιγνίδια που έχουν στηθεί με τις τιτλοποιήσεις των κοιτασμάτων κλπ.

Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη τα οποία θα θίξω σε μελλοντική συνέντευξη σε άλλο ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου