Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ερώτηση προς την αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

images 
Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου, κα Γκουτζαμάνη,

 θέλω να σας απευθύνω ένα ερώτημα που με ταλαιπωρεί εδώ και μέρες και το απευθύνω δημοσίως, εγγράφως και με το ονοματεπώνυμό μου, πιστεύοντας ότι θα λάβω μια απάντηση από Εσάς, στην πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο.
Τάσος Μαντέλης (ΠΑΣΟΚ): Στις 13 Απριλίου 2011 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες» την περίοδο 2006-2007
Θεόδωρος Τσουκάτος (ΠΑΣΟΚ): Το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι …το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια μάρκα σε λογαριασμό του από την εταιρεία Siemens, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αρνήθηκε. Πρόσθεσε επίσης ότι τα χρήματα μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καταγγελία που δεν έχει αποδειχτεί.
Χρήστος Πάχτας (ΠΑΣΟΚ): Τον Δεκέμβριο του 2003 ενεπλάκη στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στις 23 Ιανουαρίου 2004 παραιτήθηκε από το αξίωμα του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.
Γιώργος Βουλγαράκης (ΝΔ): Πέρα από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής στις αρχές του 2011 για το σκάνδαλο της SIEMENS παρέπεμψε τον Γιώργο Βουλγαράκη στη δικαιοσύνη. Τον Σεπτέμβριο του 2012 δημοσιεύματα εφημερίδα τον εμφάνισαν μαζί με τους Μιχάλη Λιάπη και Βαγγέλη Μειμαράκη ότι συμμετείχε σε σκάνδαλο μαύρου χρήματος ύψους 10δις Ευρώ ύστερα από εμφάνιση καταθέσεων στο ΣΔΟΕ. Η κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού σε γνωστή Αθηναική εφημερίδα οδήγησε σε ποικίλες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ενώ οι ίδιοι αποφάσισαν να απαντήσουν με μηνύσεις υποστηρίζοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν ισχύουν. Στις 13 Δεκεμβρίου 2013 ο Γιάννης Κουράκος κατήγγειλε ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων χρηματοδοτείται απ’τον Γιώργο Βουλγαράκη και αμέσως δήλωσε τη παραίτηση του.Ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη εξετάζεται για παράνομο πλουτισμό. Ο ίδιος Γιώργος Βουλγαράκης αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου του, αλλά οι εξηγήσεις του δεν ήταν επαρκείς με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για αναληθές πόθεν έσχες.
Ευάγγελος Μπασιάκος (ΝΔ): Ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ενώ κατηγορήθηκε και για φακέλωμα και κομματικές προαγωγές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατακρίθηκε επίσης όταν επιχείρησε να περάσει τροπολογία, με αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Το 2006 κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν 9500 προσλήψεις αγροτών εκτός ΑΣΕΠ. Για τη κίνηση αυτή δέχτηκαν ο ίδιος και ολόκληρη η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, πολύ έντονη κριτική.
Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ): Τον Μάρτιο του 2011 κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στο μεγάλο σκάνδαλο της SIEMENS μαζί με τους πρώην υπουργούς Τσοχατζόπουλο, Πολύδωρα και Παυλόπουλο. Ο ίδιος αρνήθηκε άμεσα οποιαδήποτε συμμετοχή και υπεραμύνθηκε των θέσεων του. Παράλληλα η εξεταστική επιτροπή τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στα ονόματα υπουργών, που είχαν συμμετοχή στα εν λόγω σκάνδαλα. Στις 10 Μαρτίου 2011 αποποιήθηκε και πάλι όλων των ευθυνών του σχετικά με την κρίση της Ελλάδος, καθώς και του κόμματος που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη διεθνή κρίση ως κύριους υπαίτιους της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας. Στις αρχές Απριλίου 2011 παραχώρησε συνέντευξη στα Ελληνικά ΜΜΕ και κατονόμασε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως κύριο υπαίτιο της οικονομικής καταστροφής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να προχωρήσει σε επικύρωση μέτρων που προτάθηκαν από το Υπουργείο οικονομικών. Μία αποκάλυψη του Αλογοσκούφη ήταν και η προσπάθεια του ιδίου να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ από το 2004.Μερικές ημέρες αργότερα δέχτηκε έντονη κριτική για τις δηλώσεις του κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τόσο από πρώην αλλά και από νυν βουλευτές της ΝΔ. Ακόμα και η νυν ηγεσία της ΝΔ αμφισβητεί έντονα την πολιτική που ακολουθήθηκε από τον Γ. Αλογοσκούφη, παρόλο που ο ίδιος εξακολουθεί να την υποστηρίζει. Στις 7 Ιουλίου 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των πρώην υπουργών για τους οποίους η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε προανακριτική εξέταση σχετικά με το σκάνδαλο SIEMENS. Στις 20 Ιουλίου 2011 ύστερα από ψηφοφορία στη βουλή, αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί στο γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θα εξέταζε τις κατηγορίες σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της SIEMENS.
Πέτρος Δούκας (ΝΔ): Το 2007 αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.Στις εκλογές του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον θεώρησε υπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Σάββας Τσιτουρίδης (ΝΔ): Το 2004 παραιτήθηκε από Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2007 παραιτήθηκε από Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή τις εισαγγελικές έρευνες για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστημα 1999-2000. Το 2007 αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Άκης Τσοχατζόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Στις 11 Απριλίου 2012 μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα συνελήφθη με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ. Στις 22 Απριλίου 2013 ξεκίνησε η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Δοθέντων όλων αυτών των εγκληματικών πράξεων ή/και παραλείψεων των ανωτέρω, θα μπορούσατε ενδεχομένως να μου απαντήσετε:
1. Ποιες είναι ακριβώς και πότε έγιναν οι όποιες ενέργειες της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κατά των προσώπων αυτών; (Εάν οι σχετικές έρευνες εξελίσσονται αλλά καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας μου αρκεί ως απάντηση αυτό. Δεν έχω καμία πρόθεση να παραβιάσω κανέναν νόμο.) 
2. Διερευνάται από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς το ενδεχόμενο να υπήρχε κεντρική οργάνωση ή -σε κάθε περίπτωση- αποδοχή των πράξεων ή/και των παραλείψεων των παραπάνω προσώπων από τις ηγεσίες των κομμάτων τους και από την εκτελεστική ηγεσία του τόπου στην εκάστοτε χρονική περίοδο;
3. Ενδεχόμενη τέτοια αποδοχή τόσο των εγκλημάτων όσο και των προϊόντων τους (η οποία θα μπορούσε να έχει τελεστεί είτε δια πράξεως, είτε δια παραλείψεως να αποκρουστεί συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και το προϊόν της) στοιχειοθετεί ή όχι το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με θύμα την ίδια την ελληνική πολιτεία;
4. Εάν ήθελε υποτεθεί ότι έχει προκύψει οπτικοακουστικό υλικό, κρίσιμου περιεχομένου, θα απαγορεύατε τη χρήση του ως αποδεικτικού μέσου ή/και τη μετάδοσή του, παρά το γεγονός ότι με τη χρήση ή/και τη μετάδοσή του προστατεύεται υπέρτερο έννομο αγαθό και δη το δημόσιο συμφέρον;
5. Πώς, πότε και με ποια διαδικασία η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί εάν υπάρχει ή όχι σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης από τα κόμματα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) και Νέα Δημοκρατία (ΝΔ);
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων και προσδοκώ απάντησή σας,

Με εκτίμηση,
Μάριος Μαρινάκος
Δικηγόρος
Κύπρου 56 – Κόρινθος
ΥΓ 1: Οι πληροφορίες ελήφθησαν από την ελεύθερα προσβάσιμη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια “Βικιπαίδεια”.

Το είδαμε εδώ: plateiaradio.gr

Ο Μάριος Μαρινάκος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου