Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ


Άντε παιδιά!
Λίγη ακόμα ταλαιπωρία,λίγη πείνα ακόμα,κάμποση εξαθλίωση,μερικοί ακόμα κάδοι σκουπιδιών για ψάξιμο,κάποιες ακόμα χιλιάδες τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρίες που ζητάνε τα-δήθεν-λεφτά τους,ακόμα κι άλλες-δυστυχώς- αυτοκτονίες και ύστερα δε μπορεί παρά να έρθει η περίφημη ανάκαμψη!!

Στο μεταξύ το ρεύμα θα κοστίζει όσο το χρυσάφι,τα ράφια στα μπακάλικα θα μένουν γεμάτα ή άδεια,ανάλογα με την περίπτωση,ΟΛΟΙ θα έχουν παράπονα και ελάχιστοι έως κανείς δεν θα κάνει κάτι σοβαρό ούτε ατομικά ούτε-το κυριότερο- ομαδικά!
Η απορία μου είναι απλή:  Πώς γίνεται να ανεχόμαστε τόσα και τόσα πάνω στη ράχη μας;
Κι όμως υπάρχουν τρόποι να τους πετάξουμε όλους αυτούς τους επιτήδειους από πάνω μας.
Τρόποι απλοί ,σίγουροι που το ίδιο το Σύνταγμα των Ελλήνων έχει προβλέψει!
Αλλά εμείς αποζητούμε την ασφάλεια του τίποτα!
Πού να μπαίνουμε τώρα σε άγνωστα νερά και περιπέτειες!
Δηλαδή να γυρίσεις στη δραχμή είναι λύση;
Αφού εκεί στη δραχμική κόλαση σε περιμένει ο ίδιος ο Βελζεβούλης για να σου ροκανίσει τα κόκαλα!
Αυτό το παραμύθι όπως βλέπετε είναι τέλειο γιατί έχει και το δράκο του.
Είναι της ίδιας πάστας με τα παραμύθια για διακοπή πληρωμής μισθών και συντάξεων τότε που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να ψηφιστεί το Μνημόνιο,οι διατάξεις και οι δεσμεύσεις του.
Τότε που κάθε φορά αναμασιόταν το ίδιο παραμύθι!
Στο μεταξύ αργούσαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι στις δικές τους αποφάσεις και αδιαφορούσαν που οι εδώ υπηρέτες τους πολιτικοί,γινόντουσαν ρεζίλι όταν πια οι συντάξεις κ οι μισθοί πληρωνόντουσαν κανονικά,αλλά οι αποφάσεις και οι δόσεις ακόμα δεν είχαν φτάσει!!
Ρεζίλι!
Βέβαια οι πολιτικοί έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους στραπάτσα αλλά το ζητούμενο είναι εάν εμείς πάμε να συνηθίσουμε σε τέτοιου είδους εμπαιγμό!
Τώρα βέβαια υπάρχουν οι απαραίτητες θριαμβολογίες,η ανάταση είναι πιο κοντά από ποτέ,γλεντούν  για τη δόση μαμούθ που παίρνουμε από τα φιλαράκια μας στην ΕΕ όπως και εσείς θα διαπιστώσατε οι άνεργοι ξαφνικά βρήκαν δουλειά,οι πεινασμένοι ξεπείνασαν,οι τράπεζες δώσανε πίσω τα όσα έχουν κατασχέσει και γενικώς επικρατεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα εν όψει και των ημερών που έρχονται,Χριστούγεννα κλπ!
Βέβαια θα έπρεπε να μην είμαστε τόσο ανυπόμονοι και να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της βοήθειας που ήρθε από το βορρά!
Αλλά σε ένα έργο που είναι ξαναπαιγμένο,πώς να κάτσεις θεατής γνωρίζοντας το θλιβερό του τέλος;


salosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου