Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ




το χαράτσι της ΔΕΗ
Τι μπορούμε να κάνουμε:
·         Συζητάμε με το γείτονα μας, συντονιζόμαστε, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της γειτονιάς μας.
·         Από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού ως την εντολή διακοπής  μεσολαβούν τουλάχιστο 40 ημέρες. Τις αξιοποιούμε για την αντίσταση μας.
·         Στις 2 του Δεκέμβρη αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, οπότε θα έχουμε νέα δεδομένα.
·         Ήδη μια σειρά από Δήμους κινούνται μαζικά με αποφάσεις ενάντια στο χαράτσι και αναλαμβάνουν ακόμα και τις επανασυνδέσεις του κομμένου ρεύματος με τεχνικούς  των δήμων όπως Νέα Ιωνία , Περιστέρι Αργυρούπολη  κ.α.
·         Μπορούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος αφαιρώντας το ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δηλ. το χαράτσι  μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής σε ΑΤΜ πληκτρολο-
γώντας  τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που αναγράφει ο λογαριασμός. Αυτό δεν αποτρέπει την πιθανότητα διακοπής του ρεύματος.
·         Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα
·         Κλειδώνουμε την εξώπορτα  ώστε η πρόσβαση στον μετρητή να είναι δυνατή μόνο με την συναίνεση μας, αν βρίσκεται σε προαύλιο χώρο.
·         Όπου ο μετρητής βρίσκεται στο πεζοδρόμιο φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα κουτί – ντουλάπι και βάζουμε γερό λουκέτο .
·         Στις πολυκατοικίες όπου οι μετρητές είναι σε ένα κοινό ντουλάπι βάζουμε γερό λουκέτο και το κλειδί το κρατάει ο διαχειριστής.
Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις φροντίζουμε ώστε να διαβάζουμε μόνοι μας την ένδειξη και  να τηλεφωνούμε στο 10500 της ΔΕΗ.
·         Κάνοντας τα παραπάνω  εμποδίζουμε την διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή ,οπότε η μόνη επιλογή που απομένει στην ΔΕΗ και τους εργολά-
·         βους της είναι να κινητοποιήσουν συνεργείο με καλαθοφόρο όχημα προκειμένου να κόψουν την παροχή από την κολώνα.
·         Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχουμε συνεννοηθεί με τους γείτονες μας και είμαστε όλοι εκεί για να εμποδίσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τον διπλανό μας.
·         Ακόμα κι αν καταφέρουν να κόψουν το ρεύμα το επανασυνδέομαι είτε μόνοι μας είτε με τη βοήθεια ηλεκτρολόγου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ή ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου