Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

600 δισ. $ ??? …. ή σταγονίδια από το νερό του Καματερού…???

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ή ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται και η πενία τέχνες κατεργάζεται. Αυτά τα λαϊκά ρητά έχουν απόλυτη εφαρμογή στη σημερινή οικονομική κρίση της πατρίδα μας.

 Οι εξαθλιωμένοι ονειρεύονται και οι επιτήδειοι διακηρύσουν την έλευση του Σωτήρα!!! Η ύπαρξη των «600 δισ. $» θα άλλαζε πράγματι το πεπρωμένο του έθνους….αλλά είναι άνθρακες ο θησαυρός!!!???


Ο Αρτέμης Σώρρας και οι λοιποί «συγγενείς και φίλοι» του μας υποσχέθηκαν τα εξής ωραία:

1. Την ύπαρξη δύο πακέτων από ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου των 600 δισ. $  και των 50 δισ. $  που προορίζονται για την διάσωση των οικονομιών της Ελλάδος και της Κύπρου αντίστοιχα.
2. Σε τράπεζα (-ες) του Καναδά  έχουν κατατεθεί για λογαριασμό  των αναφερθέντων δύο κρατών τα πιστοποιητικά κυριότητας των παραπάνω πακέτων εφόσον αυτά (τα  κράτη) εκπληρώσουν τους όρους (αδιευκρίνιστες συνταγματικές αλλαγές) που θέτει ο κύριος  Αρτέμιος!!!
3. Τα δύο πακέτα των ομολόγων θα δοθούν σαν δάνειο, με ένα ετήσιο τόκο του 0,5%  και η διάρκεια της αποπληρωμής του δανείου θα είναι 100 χρόνια.
4. Τα αμερικανικά ομόλογα έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς πέντε διαφορετικών τραπεζών.

Όλα αυτά ακούγονται ωραία και καλά στον κάθε πονηρεμένο και μη  ή καχύποπτο και μη,  έλληνα πατριώτη.

Αλλά …. αυτή η μυστικοπάθεια των επιδόξων δανειοδοτών,  η … «μούγκα» με την οποία απαντούσαν τις εύλογες ερωτήσεις του δανειοδοτημένου λαού και των εκπροσώπων του … και τα πρόσωπα των ιθαγενών υπερπατριωτών, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις, που τους περιτριγύριζαν και τους ακολουθούσαν ανά πάσα στιγμή …μας ανάγκασαν να ερευνήσουμε το θέμα…!!!

Ο κυρ Αρτέμης έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο με τις μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής. Στην αρχή μας έλεγε ότι τα αμερικανικά ομόλογα  των 600 δισ. $  είναι προσφορά-δωρεά  των ομογενών της Αμερικής για να ομολογήσει τελευταία ότι αυτός και μόνο είναι ο ιδιοκτήτης των. Άρα  η οικονομική επιφάνεια του κυρ Αρτέμη πλησιάζει το ένα τρισεκατομύριο δολλάρια και παραμένει … άγνωστος στις εποχές του Google και του  Facebook. Τί συνέβη λοιπόν???

Διαθέτει λοιπόν μόνο τις μετοχές της Τραπέζης της Ανατολής.  
Καταθέτει λοιπόν σε μια κεντρική τράπεζα κάποιας χώρας μερικές από αυτές τις μετοχές … ας πούμε δέκα κομμάτια.
Η κεντρική τράπεζα εκτιμά την σημερινή αξία αυτών των μετοχών και εκδίδει για λογαριασμό του καταθέτη ( ο κυρ Αρτέμης ή η εταιρεία που τον αντιπροσωπεύει) ένα πιστοποιητικό  για τις αξίες που έχουν κατατεθεί όπου αναφέρεται: … ο κυρ Αρτέμης λ.χ. διαθέτει στην τράπεζά μας ένα portofolio σε κλειστό λογαριασμό αξιών, αξίας 3,8 τρισ. $.

Επεξήγηση:
Αν πήγαινε ο κυρ Αρτέμης σε μια νορμάλ τράπεζα για να κάνει αυτή την κατάθεση, θα ήταν υποχρεωμένη η εν λόγω τράπεζα να αποστείλει αμέσως στην κεντρική τράπεζα της χώρας που υπάγεται, ισάριθμα αντίγραφα των αξιών που έχουν κατατεθεί σε αυτήν και ταυτόχρονα να ειδοποιήσει τις αρχές, που θα μπαγλάρωναν προληπτικά τον κάθε κυρ Αρτέμη που παρουσιάζει ξαφνικά αξίες τέτοιου  μεγέθους.
Μια κεντρική τράπεζα όμως δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, για το είδος των αξιών που έχουν κατατεθεί σε αυτήν ή όταν εκδίδει πιστοποιητικά αξιών, εκτός από το αφεντικό της και  τον κύριο μέτοχό της, δηλαδή την κυβέρνηση της χώρας.
Ο κυρ Αρτέμης θα μπορούσε να καταθέσει στην κεντρική τράπεζα  λ.χ. δέκα κιλά μήλα και πέντε κιλά λεμόνια αντί για τις μετοχές και αυτή θα μπορούσε να εκδώσει  το ίδιο πιστοποιητικό αξιών για 3,8 τρισ. $ . Το αφεντικό της κεντρικής τράπεζας αποφασίζει, δηλαδή η κυβέρνηση της χώρας, αν και τι είδος πιστοποιητικού θα εκδωθεί και κανένας άλλος.!

Με το πιστοποιητικό στη τσέπη πήρε λοιπόν ο κυρ Αρτέμης τους δρόμους  ( καθοδηγούμενος από την κεντρική τράπεζα βεβαίως, βεβαίως) και απευθύνθηκε κατά τα λεγόμενά του σε  πέντε τράπεζες. Κατέθεσε το πιστοποιητικό αξιών της κεντρικής τράπεζας σαν ασφάλεια και ζήτησε ένα δανειάκι από κάθε τράπεζα ύψους π.χ. 130 δισ. $. Με τα χρήματα του δανείου αγόρασε ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου  που τα κατέθεσε στην ιδία τράπεζα. Η κάθε τράπεζα έστειλε τα αντίγραφα των αγορασθέντων ομολόγων, όπως ορίζει ο νόμος, στην κεντρική τράπεζα… και κανείς  «δεν πήρε μυρουδιά για το νταλαβέρι που έγινε με τον μπάρμπα από την Πάτρα». 
Τώρα διαθέτει ο κυρ Αρτέμης ήδη πέντε πιστοποιητικά αξιών στη τσέπη του και καταθέτει την κυριοτητά τους σε δύο άλλες τράπεζες στον Καναδά για λογαριασμό της Ελλάδας και της Κύπρου, με τους γνωστούς όρους.  Χαρτιά κατέθεσε και όχι ομόλογα που θα έπρεπε να δηλωθούν και να ελεχθούν.

Όλη η δουλειά λοιπόν εξαρτάται για πόσο χρόνο ακόμη η κεντρική τράπεζα που αποδέχθηκε την κατάθεση του κυρ Αρτέμη, θα «στηρίζει» το πιστοποιητικό που αυτή η ίδια εξέδωσε.  Ο κυρ Αρτέμης λοιπόν κατέθεσε φούμαρα και απέκτησε φούφουτο, δηλαδή νταβατζή που χρησιμοποιεί τον ομογενή για  να βάλει χέρι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

Αν τα λεφτά ανήκαν πράγματι στον κυρ Αρτέμη και  είχε το ελεύθερο δικαίωμα να τα διακινήσει ανάλογα με τα γούστα του…. θα έπαιρνε μερικά ψιλά… ας πούμε 3 δισ. $ και θα διένεμε απο δύο χιλιάρικα βοήθεια  σε κάθε έναν  από τους 1,5 εκ. ανέργους, ή θα πλήρωνε όλα τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων και θα κάλυπτε όλα τα λειτουργικά έξοδα των δημοσίων σχολείων ή θα κάλυπτε όλα τα επιχειρησιακά έξοδα των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πόσα πολλά άλλα  θα μπορούσε να κάνει …
Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε καν να αρνηθεί να διαπραγματευτεί τότε μαζί του…!

Εκτός από τις συνταγματικές αλλαγές που ζητούνται από τους δανειοδότες, υπάρχουν και μερικές τεχνικές λεπτομέρειες στο προτεινόμενο δάνειο που μπορούν να ξετινάξουν τον ετήσιο τόκο του «αθώου» 0,5% στα  ύψη, λ.χ στο 20%-30% ετησίως.

Άξιον απορίας όμως είναι κάτι άλλο.!!!

Αυτό το χρηματιστηριακό κόλπο χρησιμοποιήθηκε από τους χρηματιστές εκείνους που δούλευαν για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και μάλιστα όταν πάντα επρόκειτο να νομιμοποιηθούν οι μίζες των διαφόρων πολιτικών η στρατιωτικών. Με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων  λ.χ. της Μάλτας, της Σλοβακίας και της Ινδονησίας νομιμοποιήθηκαν οι μίζες των Κροατών στρατηγών, των Ούγγρων και των Ελλήνων πολιτικών την περίοδο 1997-2000 μέσω πιστοποιητικών αξιών των αντιστοίχων κεντρικών τραπεζών. Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επέβλεπαν λεπτομερώς, για λογαριασμό του Γερμανικού κράτους, αυτές τις χρηματιστηριακές διαδικασίες τα δε γερμανικά κόμματα εισέπραταν  προμήθειες από κάθε τέτοια  δουλειά.!!!

ΠΟΙΟΣ χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο σήμερα???
ΥΠΑΡΧΟΥΝ μόνο τρεις κεντρικές τράπεζες που μπορούν να διακινήσουν τέτοια μεγέθη….


Ο Θεός βοηθός…!!!





από Νέα Φιλική Εταιρεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου