Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.ΠΑ.Μ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ– ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Ηράκλειο 22-10-2012


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα από την ίδρυση του τον Ιούλιο του 2011, πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές, Υποστηρίζει και Συμπαρατάσσεται με Φορείς και Συλλογικότητες του Λαού που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία,σε κάθε τομέα δραστηριότητας.

Στα πλαίσια αυτά, καθώς είμαστε ενάντια σε κάθε είδους ποινικοποίηση δημοκρατικών και συλλογικών αγώνων, υποστηρίζουμε τον αγώνα των Φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και είμαστε αντίθετοι στην Απόφαση της Κοσμητείας να καλέσει σε Πειθαρχικό 12 Μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του Φυσικού Τμήματος,με αφορμή την κινητοποίηση του συλλόγου που διεκδικούσε δίκαια να δοθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Αφενός δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αξιόποινο από πλευράς των Φοιτητών και των εν λόγω συλλογικών κινητοποιήσεων τους, αφετέρου είμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων του λαού, πολλώ δε μάλλον, της νεολαίας.

Καλούμε την Κοσμητεία και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να μην προχωρήσει σε πειθαρχικές αποφάσεις εναντίον των δημοκρατικά και συλλογικά αγωνιζόμενων Φοιτητών.

Καλούμε την Κοσμητεία και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, να κατανοήσει ότι οι Φοιτητές, όπως και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα του Ελληνικού λαού, ειδικά αυτήν την περίοδο Νέας Κατοχής της Πατρίδας μας, και μάλιστα μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχώς επιδεινούμενων συνθηκών Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας (η οποία οσονούπω παύει κατ’ουσίαν να είναι Δημόσια), συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για μια καλύτερη αυριανή Ελλάδα που θέλουμε όλοι, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα Παιδιά μας!

Το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) θα σταθεί, αρωγός, στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών, με όλες του τις δυνάμεις!
Τέλος καλούμε κάθε Πολίτη και κάθε Φορέα σε υποστήριξη των Φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης σε αυτήν την άδικη και αντιδημοκρατική πειθαρχική δίωξη.



Ε.ΠΑ.Μ. Ηρακλείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου