Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ένας στους δύο Ηρακλειώτες χωρίς δουλεια!

Δραματικές είναι οι στιγμές που περνούν οι ηλικιακά παραγωγικά Ηρακλειώτες. Σύμφωνα με τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά σήμερα ένας στους δύο Ηρακλειώτες στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει δουλειά (!)
Αλλά και αυτοί που έχουν μεροκάματο είτε παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, είτε λαμβάνουν έναντι του μισθού, ενώ σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε ‘άγριες’ περικοπές καλώντας του εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί-σύμφωνα με τον κ. Βοργιά- στον ανέκαθεν κακοπληρωμένο ιδιωτικό τομέα κατά μέσο όρο δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 600 με 700 ευρώ.

«Στο εργατικό κέντρο καθημερινά βιώνουμε δράματα τα οποία πλέον δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, με εργαζόμενους-οικογενειάρχες που από την μια ημέρα στην άλλη χάνουν την δουλειά τους, ή τελούν υπό προειδοποιητική απόλυση επειδή δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση» λέει ο κ. Βοργιάς ο οποίος δίνει και άλλη μια διάσταση της εργασιακής ζούγκλας που βιώνει το Ηράκλειο.

«Ειδικά σήμερα δεν τηρείται κανένας απολύτως εργασιακός νόμος, όλα τελούν υπό το απόλυτο καθεστώς των μνημονίων που έχουν σαρώσει στην κυριολεξία τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση είναι πλέον τραγική, και η εικόνα αυτή θυμίζει μεταπολεμική Ελλάδα του 1945» λέει με δραματικό ύφος ο γραμματέας του ΕΚΗ.

Το δράμα κορυφώνεται για πολλούς ανέργους που ελάμβαναν το πενιχρό επίδομα ανεργίας, που μετά την ολοκλήρωση του δωδεκαμήνου διακόπηκε.

Στο μεταξύ ακόμα αναμένεται από την τρικοματική Κυβέρνηση Σαμαρά να υλοποιήσει την προεκλογική της υπόσχεση για 24μηνη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας, κάτι που μέχρι σήμερα έχει ξεχαστεί και παραπεμφθεί στις καλένδες.

«Ο ερχόμενος Χειμώνας θα είναι κοινωνικά εκρηκτικός, καθώς οι στρατιές ανέργων θα προσπαθούν να επιβιώσουν, όχι για να πληρώσουν λογαριασμούς και χαράτσια» καταλήγει προειδοποιώντας ο γραμματέας του ΕΚΗ.




από creteplus



σχόλιο δικό μας:
Μπράβο για τις διαπιστώσεις στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου!
Και τώρα που είδατε τι συμβαίνει,τι κάνετε κύριοι του ΕΚΗ,κάθεστε και κλαίτε μαζί με τον υπόλοιπο λαό την μοίρα σας;
Καιρός να κάνετε κάτι,συντονίστε επιτέλους τον κόσμο σε μία απεργία διαρκείας.Τελειώσαν τα ψέματα και για σας ή κάνετε κάτι ή αδειάστε μας την γωνιά και άντε στο καλό του θεού.
Αν δεν κάνετε κάτι τόττε έχετε την ίδια ευθύνη με τα «μεγάλα κεφάλια» του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου