Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μόνη λύση η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας - Ανακοίνωση ΕΠΑΜ Τομέα Κρήτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΕΠΑΜ - Τομέας Κρήτης
Ήταν αρκετοί τρεις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να διαπιστωθεί ότι η πολιτική η οποία ακολουθούν οδηγεί σε αδιέξοδο.
Η Ευρώπη, τελικά, δεν αλλάζει όπως περίτρανα διατύπωναν στην προεκλογική τους καμπάνια. Αντίθετα, απέναντι σε μια κυβέρνηση, που το ευρωπαϊκό καθεστώς θεωρεί «αριστερή», δείχνει το πιο στυγνό του πρόσωπο.
Η έντεχνη ασφυξία που δημιουργούν στη χώρα μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και «έντιμου συμβιβασμού».
Οι όποιες καλές προθέσεις, ακόμα κι αν υπήρχαν, καταπνίγονται από τις απαιτήσεις των δανειστών. Η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και απλά τις μεταθέτει για το επόμενο έτος.
Η υποστήριξη των πολιτών στην κυβέρνηση, από τις πλατείες, για ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ¨επισφραγίστηκε¨ με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και την παράταση της δανειακής σύμβασης. Η κυβέρνηση διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι θα ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις «πλήρως και εγκαίρως», ξεχνώντας οποιαδήποτε αναφορά για διαγραφή του χρέους. Καταλύει ακόμα και την ίδια τη Δημοκρατία, κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μεταφέροντας τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κεφάλαια των προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Με μία πολιτική που τα δίνει όλα στους δανειστές βάζει σε κίνδυνο την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει στην Ελληνική κοινωνία. Με τη πολιτική της η κυβέρνηση αφήνει τα περιθώρια και δίνει το δικαίωμα στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στα όποια κομματικά μορφώματα αυτές δημιούργησαν να υποστηρίζουν την πολιτική υποτέλειας που ακολούθησαν με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.
Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο η κυβέρνηση θα πρέπει να στραφεί ξανά στον Ελληνικό λαό, με ξεκάθαρες θέσεις και προθέσεις και να ζητήσει ξανά τη λαϊκή εντολή, αφού οι λόγοι που την ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον εκλείψει.
Το Ε.ΠΑ.Μ. παραμένοντας πιστό στις θέσεις και στα προτάγματα του, σε όλη τη περίοδο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας πιστεύει ότι η μόνη λύση από αυτό το αδιέξοδο είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ως πράξη ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και απεξάρτησης από ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους και η διαγραφή ενός χρέους που ούτε το δημιούργησε ο Ελληνικός λαός ούτε δαπανήθηκε προς όφελος του.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να στρατευτεί ενάντια στα σχέδια των ευρωστρατοκρατών και να βάλει πλώρη για την αναγέννηση της χώρας μέσα από το εθνικό μας νόμισμα. Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι η μόνη πολιτική πατριωτική δύναμη που αποδεδειγμένα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην απελευθέρωση. Γιατί το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι να παραδώσουμε τη χώρα μας ατόφια στα παιδιά μας.

Ο Τομέας Κρήτης του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου