Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΠΑΜ: Η δημοσιογραφική δεοντολογία στο... απόσπασμα!


Από το Γραφείο Τύπου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:
«Στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλλουν αφενός μεν τη διασταύρωση των πληροφοριών - μέσω ενδελεχούς έρευνας - πριν τη δημοσιοποίησή τους, αφετέρου δε λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς το ενδεχόμενο διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, στην προσωπική του εκπομπή στον Real fm(1/4/2015), απέδωσε στον σ. Δημήτρη Καζάκη τη διάδοση της πληροφορίας που αφορά σε συμφωνία swaps ύψους 49,4 δισ. εκ μέρους της κυβέρνησης. Όμως, όλοι όσοι έλαβαν γνώση του σχετικού δημοσιεύματος γνώριζαν ότι δεν επρόκειτο για ισχυρισμό του αρθρογράφου σ. Δημήτρη Καζάκη, αλλά για το σχολιασμό μιας σαφέστατης ομολογίας του κ. Πέτρου Μηλιαράκη, νομικού συμβούλου της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή "Αντιθέσεις" του Γιώργου Σαχίνη, στην "ΚΡΗΤΗ TV"
Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Αντιθέσεις":



Ακολουθεί η τελευταία δημοσίευση για το συγκεκριμένο θέμα από τον ίδιο τον Δημήτρη Καζάκη

Τελικά ποιός απ' όλους λέει ψέμματα;

Ο κ. Χατζηνικολάου φρόντισε να ξεφτυλίσει και να υποβαθμίσει ένα τεράστιο θέμα. Το αν δηλαδή υπήρξαν 49,4 δις ευρώ swap από την κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα για τις τρέχουσες πληρωμές. Πράγμα, αν έχει συμβεί, εγκληματικό.
Αντί να ερευνήσει, ως όφειλε, το θέμα, ρώτησε απλά - μεταξύ σοβαρού κι αστείου - τον ανεκδηγίητο Τσακαλώτο αν πρόκειται για κάτι αληθινό ή ράδιο αρβύλα. Ο ανεκδηγίητος απάντησε το "δεύτερο" και με συγκαταβατικά γελάκια κλείσανε το θέμα. Αυτό θα πει σοβαρή δημοσιογραφία αλά Χατζηνικολάου. 
Δείτε όμως τι αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής στις 26 Μαρτίου. Ως δια μαγείας το πρωταπριλιάτικο αστείο, το ράδιο αρβύλα, δημοσιεύεται στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου ως έγκυρη είδηση. Ακριβώς όπως την ανέφερε ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.
Τι να πει κανείς; Το αιδώς Αργείοι, πάει πολύ για τους δήθεν αμερόληπτους δημοσιογράφους. Όμως το ζήτημα παραμένει. Με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση έκανε swap προσθέτοντας κοντά 50 δις ευρώ στο χρέος της Ελλάδας, για να πληρώσει - όχι μισθούς και συντάξεις - αλλά το ΔΝΤ και τους δανειστές. Πρόκειται για έγκλημα πρώτου μεγέθους.
http://www.naftemporiki.gr/frontpages/26/03/2015/imerisies-oikonomikes/i-naytemporiki/fuli-naytemporiki-full

Πηγές: Γ. Σαχίνης
ΕΠΑΜ Πάτρας
Δημήτρης Καζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου