Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο (video)

«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου λένε σήμερα οι Κρητικοί σε μία μεγάλη συγκέντρωση – πολιτιστική εκδήλωση που θα γίνει  στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 αναμένεται να παραστούν χιλιάδες πολίτες, με κάθε μέσο από κάθε γωνιά της Κρήτης. Η ΕΡΤ θα είναι εκεί. Παρακολουθήστε live (από τις 12.30 μέχρι τις 16.00) από το www.ertopen.com το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στο οικολογικό έγκλημα και την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην «κλειστή» Μεσόγειο.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο κάτοικοι και φορείς της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για το οικολογικό έγκλημα.
Στις τέσσερις μεγάλες πόλεις του νησιού, έχουν δημιουργηθεί συντονιστικές επιτροπές κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο οι οποίες εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στο σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, που αφορά την εν πλω ‘’εξουδετέρωση’’ των εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών των χημικών όπλων της Συρίας.
Ενόψει του σχεδιαζόμενου θανάσιμου χημικού πειράματος καλούν τους πολίτες της Κρήτης:
  •  να μη δεχθούν την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρή απόφαση που επιβαρύνει σε υπέρτατο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή μας. 
  •  να απαιτήσουν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, πχ με τη διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις σε χώρες που έχουν τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία.
Καλούν επίσης όσους δώσουν το παρόν στην Παγκρήτια συστράτευση στο ιστορικό Αρκάδι να δηλώσουν πως μοναδική οριστική λύση είναι, όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη μας, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση «Λέμε όχι σε όλους τους πολέμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν .
Στο πλαίσιο της παγκρήτιας συνάντησης ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο, σύντομες ομιλίες θα γίνουν από τους: Γιώργη Καράτζη-ποιητή, Ευάγγελο Γιδαράκο-καθηγητή Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και Ευάγγελο Πισσία-καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών-συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία.
Θα ακολουθήσει πολλή μουσική και χορός από το Παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής (Νίκος Ηλιάκης, Μηνάς Μπαλτζάκης, Γιώργος Σκουλούδης και Κώστας Τζανάκης), από το Μιχάλη Αλεφαντινό και τους συνεργάτες του και από το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη. Τη μουσική εκδήλωση θα κλείσει εκτάκτως ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου