Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μονοήμερη συνδικαλιστική εκτονωτική κοροϊδία…

monoimeri-koroidia-sundikaliston
Εδώ και τέσσερα μνημονιακά χρόνια, οι συνδικαλιστές, αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι κηφήνες, ..ουρά και στήριγμα του »συστήματος»,
..δικαιολόγησαν απολύτως τον »μισθό» τους και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουν οι πολιτικοί τους πάτρωνες.
Όταν σε μερικά χρόνια (ξανα)γραφεί η Ιστορία στην πραγματική της διάσταση, τα δύο μεγάλα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα έχουν να επιδείξουν στον αντιμνημονιακό και οιονεί Εθνικό τους αγώνα,
..παρά μόνον πέντε- έξι, άντε οκτώ… ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!
Μονοήμερες κοροϊδίες εις βάρος του λαού, βούτυρο στο ψωμί των κυβερνητικών ανδρεικέλων, όπου με την κατάλληλη προβοκάτσια τους δίνεται η ευκαιρία να εκφοβίσουν τους πολίτες και να δυσφημήσουν κάθε είδους κοινωνικό αγώνα.
Πόσοι απ” αυτούς τους μεγαλοσυνδικαλισταράδες ζούνε στα όρια της φτώχιας όπως πολλοί εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούν;
Πόσοι δεν αντάλλαξαν την θέση τους και την εκδούλευση που »πούλησαν» στο σύστημα, με μία θέση στα ψηφοδέλτια και στα έδρανα της Βουλής;
Πόσοι απ” αυτούς δεν έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν σε υπουργικά γραφεία, και »κεκλεισμένων των θυρών» να χαριεντίζονται μ” αυτούς που θάπρεπε να ελέγχουν;
Πέφτουν ποτέ οι χούντες κάθε είδους -φανερές, κρυφές, οικονομικές, »δημοκρατικές»- με μονοήμερες απεργίες;
Ιδρώνει τ” αυτί των δωσιλόγων που ενώ ήδη προετοιμάζονται και για καινούργιες περικοπές μισθών και συντάξεων από τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου, για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με τιμές εκκίνησης τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, ..θολώνουν τα νερά με ήξεις-αφίξεις, έξοδο απ” τα μνημόνια που μένουμε, και »όχι άλλα δάνεια» παρά »πιστωτική διευκόλυνση»;
ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ;
Ή καθολική, γενικευμένη απεργία διαρκείας,
..ή καθόλου απεργία!
Φτάνει πιά η κοροϊδία.
Να μας εμπαίζουν οι τυχοδιώκτες κυβερνώντες, πάει καλά.
Να μας λοιδωρούν οι τοκογλύφοι που μας σκοτώνουν, έστω.
Αλλά να μας θεωρούν ηλίθιους και οι ημιαγράμματοι κομματικοί αφισοκολλητές-συνδικαλιστές, αυτό πάει πολύ!
Στον κουβά κι αυτοί,
..μαζί με τους υπόλοιπους προδότες του λαού και της κοινωνίας!..
prodotes-gsee-adedy

Η Ολλανδία και η Γερμανία διαθέτουν σχέδια για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα

Την τελευταία εβδομάδα διοχετεύτηκαν στον τύπο στοιχεία που δείχνουν τόσο οι ολλανδικές, όσο και οι γερμανικές κυβερνήσεις έχουν προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα. Τα σχέδια αυτά έχουν προετοιμαστεία από την εποχή της κορύφωσης της κρίσης του ευρώ.
Στις αρχές του 2012, λίγους μήνες μετά την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, αλλά και του Ιταλού ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών προετοίμασε ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ολλανδία να είναι σε θέση να επιστρέψει στο πρώην εθνικό της νομισμα.

Tο Ολλανδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Argos Medialogica ανέφερε την Τρίτη (18 Νοεμβρίου), επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι το υπουργείο διαθέτει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ονομάζεται Florijn, δηλαδή φιορίνι, όπως ήταν το όνομα του εθνικού νομίσματος της Ολλανδίας προ-ευρώ.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Διεθνής Αμνηστία: Σταματήστε την αστυνομική βία στην Ελλάδα, να λογοδοτήσουν οι δράστες


Η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή τις καταγγελίες για τις άγριες επιθέσεις των αστυνομικών κατά διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις της 13ης και 17ης Νοεμβρίου, καλεί τις ελληνικές αρχές να θέσουν τέρμα στην υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις και να εξασφαλίσουν πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν.

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει «τη βαθιά της ανησυχία για τις αναφορές σχετικά με την υπερβολική χρήση βίας και την κακή χρήση των «λιγότερο θανατηφόρων όπλων» κατά διαδηλωτών, την κακομεταχείριση περαστικών και τις επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από μέλη των σωμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια και τη λήξη των διαδηλώσεων στην Αθήνα στις 13 και στις 17 Νοεμβρίου 2014».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της οργάνωσης μίλησε «με επτά διαδηλωτές, ένα φωτορεπόρτερ, ένα δημοσιογράφο και ένα περαστικό που δέχτηκαν αστυνομική βία στις τελευταίες διαδηλώσεις και εξέτασε οπτικοακουστικό υλικό και άρθρα του τύπου για να διαπιστώσει τυχόν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν. Οι πολυάριθμες καταγγελίες για υπερβολική χρήση βίας που ελήφθησαν επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει αναληφθεί ουσιαστική δράση από τις ελληνικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την κουλτούρα της κακομεταχείρισης και της ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία».
«Η οργάνωση ανησυχεί ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις, οι οποίες, εκτός από τις επιπτώσεις για τα δικαιώματά τους στη σωματική ακεραιότητα και να είναι απαλλαγμένοι από κακομεταχείριση, έχει επιπρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία και καταλήγοντας καλεί τις ελληνικές αρχές να θέσουν τέρμα στην υπερβολική χρήση βίας από τα σώματα ασφαλείας και να εξασφαλίσουν πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν.

Κάθε Τετάρτη το ραντεβού των πολιτών στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας - Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη


Τετάρτη το ραντεβού της Λαϊκής Στάσης στο Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου

 Σε ανακοίνωσή της η κίνηση αναφέρει:

«Μόνο η αλληλεγγύη και η συνένωση των δυνάμεών μας θα μπορέσουν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα και στην ουσία να σώσουν τις περιουσίες μας, αλλά κυρίως την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συνελεύσεις των γειτονιών, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες του Ηρακλείου να συζητήσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στο κίνημα της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών.
Να πούμε "ναι" στον κοινό αγώνα, να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια!
Δε θα αφήσουμε κυβέρνηση, κεφάλαιο, Ε.Ε., ΔΝΤ να μας οδηγήσουν στην καταστροφή!
Με αγώνες διαρκείας, με παλλαϊκό ξεσηκωμό στη δουλειά, στη γειτονιά, στις σχολές μπορούμε να νικήσουμε!
Όλοι την Τετάρτη 26/11/2014 και ώρα 15:30 στο Ειρηνοδικείο για την επόμενη συνέλευση. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της τρόικας και των μνημονίων. Ή τώρα ή ποτέ!».

Λίγα λόγια για το κίνημα Λαϊκής Στάσης στο Ηράκλειο:

Στις 30/3/2013 ορίστηκε η πρώτη μεγάλη συνέλευση πολιτών,στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης με την επωνυμία “ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ”. Η προεργασία για την πρώτη συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ Ηρακλείου και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μαζί τους στην πρώτη συνέλευση, βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των Αντιμνημονιακών Πολιτών και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.  Επίσης απλός κόσμος, χωρίς κομματική ταυτότητα, κάτι που έδωσε στο κίνημα ενωτικό χαρακτήρα.
Μετα την Πρώτη λαική συνέλευση, αποφασίστηκε σαν πρώτη δράση παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο, με σκοπό την αποτροπή των πλειστηριασμών ιδιωτικών περιουσιών από τράπεζες. Το ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έγινε σημείο συνάντησης για εκατοντάδες πολίτες, που στήριξαν και στηρίζουν με την παρουσία τους την δράση αυτή. Το κίνημα κατόρθωσε να παραμείνει κομματικά “ανεξίθρησκο” και αυτός είναι ο βασικός λόγος των επιτυχιών του, ενάντια σε πολλές αντιξοότητες όπως η παρατεταμένη παρουσία των ΜΑΤ στο χώρο, μετά από απαίτηση των συμβολαιογράφων και των τραπεζών.
Μετά την ανακοίνωση-παρέμβαση των δικαστικών υπαλλήλων (έκαναν λόγο για άσκοπη παρουσία των ΜΑΤ και για ειρηνικούς πολίτες που διαδηλώνουν), η παρουσία της αστυνομίας έγινε πιο διακριτική.
Μέσα απ’όλη αυτή την διαδικασία , το κίνημα κατόρθωσε να μπλοκάρει όλους τους πλειστηριασμούς στο Ηράκλειο και συνεχίζει δυναμικά.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε ότι αποτέλεσμα των λαικών συνελεύσεων του κινήματος, ήταν η δημιουργία της Δημοτικής Παράταξης “Άμεση Δημοκρατία (Από την Λαική Στάση Πληρωμών)” και η κάθοδος στις Δημοτικές εκλογές, στις οποίες καταφέραμε να εκλέξουμε έναν δημοτικό σύμβουλο “νομιμοποιώντας” και πολιτικά το κίνημα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα,για το πως μπορεί ο απλός κόσμος να οργανώνεται, να κάνει δράσεις και να επηρεάζει την πολιτική ζωή του τόπου.

«Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών" στην εκπομπή "ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ" της ΕΡΑ Ηρακλείου 20/11/2014

https://www.youtube.com/playlist?list=PLhWMakoUtqUOEUjdB5s4yDjZf1agQRZqX

  

 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η καλύτερη εγγύηση για τους δανειστές είναι το εξαγορασμένο πολιτικό σύστημα

1Όταν η χώρα πνέει τα λοίσθια και ο λαός, τουλάχιστον στη μεγάλη του πλειοψηφία, υποφέρει και η ζωή του συνθλίβεται, τότε οφείλεις να είναι σοβαρός σ” αυτά που προτείνεις.

 Πολύ περισσότερο όταν αφορά σ” ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως αυτό του χρέους. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να κάνει κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι, αν δεν ξεκινήσει από το τι θα κάνει με το χρέος. Αν δεν απαντήσει σ” αυτό δεν έχει κανένα νόημα να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο.
Οι κυβερνώντες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θεωρούν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Αρκεί να μπορεί να δανείζεται η χώρα από τις αγορές. Το ίδιο λένε και οι δανειστές. Σκέφτονται όπως όλοι οι τοκογλύφοι του κοινού ποινικού δικαίου. Από την στιγμή που η Ελλάδα μπορεί να ξαναδανειστεί για να συνεχίσει να τους πληρώνει, τότε το χρέος είναι βιώσιμο, είναι δηλαδή εξυπηρετήσιμο. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι μέχρι τη δεκαετία του ’90, ο δανειστής που αποφάσιζε να δανείσει κράτος γνωρίζοντας ότι για να εξυπηρετήσει το χρέος του θα πρέπει να δανειστεί εκ νέου, τότε αναλάμβανε πλήρως το ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης. Αναλάμβανε, δηλαδή, το ρίσκο το κράτος οφειλέτης να μην μπορεί να βρει τα δανεικά που χρειάζεται κι έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Σ” αυτή την περίπτωση, το κράτος προχωρούσε σε αθέτηση πληρωμών και ο δανειστής έχανε τουλάχιστον μέρος των απαιτήσεών του.

Αυτό ίσχυε για όλες τις επίσημες πτωχεύσεις κρατών έως και τη δεκαετία του ’90. Ουσιαστικά έως την επίσημη πτώχευση της Αργεντινής το 2001. Ο λόγος είναι απλός. Όπως στην περίπτωση ενός ιδιώτη, έτσι και στην περίπτωση ενός κράτους, δεν μπορώ να δανείσω ξέροντας ότι δεν μπορεί να πληρώσει παρά μόνο με νέο δανεισμό κι εγώ ως δανειστής να μην αναλαμβάνω καμιά ευθύνη για την περίπτωση που ο οφειλέτης δεν βρει να δανειστεί εκ νέου για να με πληρώσει. Από την στιγμή που ο οφειλέτης δανείζεται για να εξυπηρετήσει τα χρέη, βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας, είτε βρίσκει δάνεια, είτε όχι.
Επομένως, ο δανειστής αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο όταν δανείζει κράτος, το οποίο ξέρει ότι δανείζεται για να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Δανείζει ξέροντας πολύ καλά ότι το κράτος αν δεν βρει νέα δάνεια, θα αναγκαστεί να κυρήξει αθέτηση πληρωμών. Δεν μπορεί λοιπόν να αρνείται να επωμιστεί το κόστος αυτού του ρίσκου όταν το κράτος αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Γι” αυτό και οι δανειστές, επειδή το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, φροντίζουν να περιορίζουν δραστικά τα ρίσκα τους – ειδικά σε περιπτώσεις όπου το κράτος οφειλέτης δεν διαθέτει επαρκή μέσα για να τους πληρώσει – εξαγοράζοντας το κυβερνών πολιτικό σύστημα του κράτους που δανείζουν.Η Ελλάδα είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το 2034 η εργασία θα επανέλθει στα επίπεδα του 2008

Αναλυτικά, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης ILO, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένη κοινωνική κρίση αν δεν ληφθούν μέτρα για την ανάσχεσή της.
Η μελέτη της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτιμά, ότι το 2014 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 25% σε σχέση με το 2008, ενώ από την αρχή της κρίσης έχει χαθεί μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 70% από το σύνολο των σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων να είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και αρκετοί, για δύο έτη ή και περισσότερο.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας. Το 2013 το ποσοστό ξεπερνούσε το 44%, ενώ το 2008 μετά βίας, υπερέβαινε το 20%.
Με τα δεδομένα αυτά, η ΔΟΕ υποστηρίζει ότι ακόμα και αν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης είναι 2% απαιτούνται δεκατρία χρόνια για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση.
Αντίστοιχα, ακόμα και με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της απασχόλησης 1,3%, η αγορά εργασίας θα μπορέσει να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 το 2034.

Μέτρα για την εργασία
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας ζητεί να ανασχεθεί η πολιτική των μειώσεων των μισθών και να ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων, μετά από συμφωνία κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων.
Μεσοπρόθεσμα, η ΔΟΕ προτείνει την εφαρμογή «ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η στρατηγική αυτή «βασίζεται σε ανάλυση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, προσαρμοσμένων στην κατάσταση της Ελλάδας, ενώ καλύπτει τόσο μέτρα εκτάκτου ανάγκης όσο και πιο μακρόπνοες βιώσιμες δράσεις».
Στα μέτρα εκτάκτου ανάγκης περιλαμβάνονται η εγγύηση ενεργοποίησης όλων των νέων σε αναζήτηση εργασίας και των πλέον ευπαθών ομάδων, η δημιουργία επιχειρήσεων «κοινωνικής οικονομίας» ως οδοί δημιουργίας θέσεων εργασίας, η βελτιωμένη πρόσβαση σε πιστώσεις για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και επανεξέταση του ρυθμού και του μείγματος πολιτικών δημοσιονομικής εξυγίανσης ώστε να μην υπονομεύονται οι προσπάθειες ανάκαμψης.
Μακροπρόθεσμα, η μελέτη προάγει την υιοθέτηση μέτρων όπως η διεύρυνση της οικονομικής βάσης με διευκόλυνση της επέκτασης των βιώσιμων επιχειρήσεων, ενίσχυση των δεσμών μεταξύ τουρισμού και αγρο- τροφιμικού τομέα και προαγωγή των επενδύσεων που ενισχύουν την απασχόληση.

Αδήλωτη και φτωχά αμειβόμενη εργασία
Θεωρεί αναγκαία την καταπολέμηση της αδήλωτης και της φτωχά αμειβόμενης εργασίας μέσω ευρύτερης φορολογικής βάσης και βελτιωμένων κινήτρων για την χαμηλά αμειβόμενη εργασία, με παράλληλη απομάκρυνση των φορολογικών βαρών από το εργατικό δυναμικό, τις μικρές εταιρείες και την κατανάλωση βασικών αγαθών, προς άλλες φορολογικές βάσεις όπως η περιουσία.
Αυτό, εκτιμά η έκθεση, σε συνδυασμό με την τόσο αναγκαία ενεργοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα διεύρυνε με τη σειρά του το πλαίσιο πολιτικών για τη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης.
Στη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται επίσης η διασφάλιση επαρκούς κάλυψης του συστήματος κοινωνικής προστασίας και η ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω σχεδιασμού προγραμμάτων δεξιοτήτων και προσόντων με προγράμματα μαθητείας και εργασιακής εμπειρίας για τους νέους, καθώς και την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και των ενεργών προγραμμάτων αγοράς εργασίας.
Η ΔΟΕ προτείνει τέλος την επανοικοδόμηση του κοινωνικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους εργαζομένους και την «αντιμετώπιση του κατακερματισμού της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των κενών ως προς την κάλυψη, έτσι ώστε να καλλιεργηθεί ισορροπημένη ανάκαμψη».
Πηγή: thepressproject.gr
Αναδημοσίευση από Γ.Σαχίνης

Αγαπητοί κύριοι του ΓΕΕΘΑ*


 
απάντηση του Δημήτρη Καζάκη στο ΓΕΕΘΑ
Με έκπληξη έλαβα το μήνυμά σας σχετικά με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε εκδήλωση της Γερμανικής πρεσβείας στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου. Προφανώς δεν έχετε ούτε την ιστορική γνώση, ούτε την εθνική ευαισθησία για να αντιληφθείτε το τραγικό ολίσθημα. Με καλείτε να διορθώσω το άρθρο μου, όταν εσείς οι ίδιοι επιβεβαιώνεται πλήρως αυτά που έγραψα. Δεν ανέφερα τίποτα το ψευδές, ούτε το ανακριβές. Απλά ισχυρίζομαι ότι κανένας σώφρων Έλληνας αξιωματικός με στοιχειώδη εθνική συνείδηση, που σέβεται τη στολή και το εθνόσημο που φέρει, ειδικά όταν είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, δεν θα συμμετείχε σε μια τέτοια τελετή.

Γιατί έγινε η επιμνημόσυνη δέηση;

Λέτε ότι η "εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων. Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης." 
Καταρχάς ποιός έδωσε το δικαίωμα στη Γερμανική Πρεσβεία να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία σε στρατιωτικό νεκροταφείο; Τα δυο Γερμανικά στρατιωτικά νεκροταφεία βρίσκονται στην Ελλάδα υπό ειδικό καθεστώς. Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί να κείτονται στο έδαφός της νεκροί στρατιώτες μιας δύναμης που βυσοδόμησε εναντίον του ελληνικού λαού, όσο κανένας άλλος κατακτητής, συνιστά μέγιστη τιμή για την ίδια τη Γερμανία.
Έμειναν στην Ελλάδα μόνο για λόγους ανθρωπισμού. Για κανέναν άλλο λόγο. Στους χώρους τους δεν επιτρέπονται πολιτικές και στρατιωτικές εκδηλώσεις, ούτε κανενός είδους σύμβολα εκτός από τους λιτούς σταυρούς που δεσπόζουν. Ειδικά στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου αναφέρεται αυτό ρητά στην είσοδο του χώρου. Μόνο τελετές ιδιωτικού χαρακτήρα για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους επιτρέπονται και μάλιστα μετά από ειδική άδεια. Κι όλα αυτά για να μην προκαλείται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Μάλιστα, η ίδια η Γερμανία είχε αναθέσει τη συντήρηση του χώρου σε ιδιωτικό σύλλογο. 
Πώς λοιπόν και με ποιανού την άδεια η Γερμανική Πρεσβεία παίρνει την πρωτοβουλία για επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο; Μήπως η Γερμανική Πρεσβεία θέλησε να τιμήσει τους νεκρούς σε ανθρώπινο επίπεδο; Όχι. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τελούσε την επιμνημόσυνη δέηση σε κλειστό κύκλο παρουσία συγγενών των νεκρών. Δεν θα καλούσε στρατιωτικές και διπλωματικές αρχές από άλλες χώρες για να αποτίσουν φόρο τιμής με στεφάνια και σε στάση προσοχής για την απόδωση στρατιωτικών τιμών.
Επομένως, η πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας είναι ξεκάθαρο ότι έγινε για να τιμηθούν οι νεκροί του στρατιωτικού νεκροταφείου όχι ως άνθρωποι, αλλά ως πεσόντες στρατιώτες της Γερμανίας. Μόνο που αυτοί οι στρατιώτες της Γερμανίας σκοτώθηκαν γιατί είχαν έρθει στην Ελλάδα ως εισβολείς, κατακτητές, βιαστές, βασανιστές και δολοφόνοι του ελληνικού λαού. Και οι περισσότεροι από δαύτους σκοτώθηκαν όταν πήγαιναν, ή γύριζαν από μαζικές σφαγές αμάχων. Σε τέτοια εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Κωσταράκος και κατέθεσε στεφάνι ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Απέδωσε δηλαδή στρατιωτικές τιμές στους πεσόντες των κατακτητών και εξολοθρευτών του ελληνικού λαού. Και το όνειδος αυτό δεν μπορεί να συγκαλυφθεί με καμιά δικαιολογία.
Η Γερμανία ξεπλένει το παρελθόν της

Η πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας εντάσσεται στην προσπάθεια της επίσημης Γερμανίας να ξεπλύνει το παρελθόν της, να αθωωθεί για τα εγκλήματα του καθεστώτος Ράιχ, που η ίδια επιμένει ότι αποτελεί συνέχεια. Κι ο λόγος είναι για να διεκδικήσει ξανά τον στρατιωτικό και πολιτικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, που την οδήγησαν να ξεκινήσει δυο παγκόσμιους πολέμους. Θέλει να οικοδομήσει ένα νέο δικό της σύγχρονο Ράιχ με προσαρτήσεις και αποικίες που μπορεί να ποδοπατά και να ξεζουμίζει. Να γιατί ο πρόεδρός της Γιοακίμ Γκάουκ μόλις φέτος απαιτούσε από το βήμα της 50ης Συνδιάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (31/1/2014) να αποβάλλει η Γερμανία τα κόμπλεξ του παρελθόντος και να διεκδικήσει το διεθνή ρόλο που της αξίζει σαν παγκόσμια δύναμη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει την Bundeswehr.
Στα πλαίσια αυτά η επίσημη Γερμανία θέλει να αναβιώσει τις στρατιωτικές και πολιτικές παραδόσεις του προπολεμικού ιμπεριαλισμού της. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο ναζισμός και η μαζική εξόντωση ολόκληρων πληθυσμών για την επιβολή της νέας τάξης, δεν ήταν παρά ακρότητες της βίας, του πολέμου γενικά, όπως και κάποιων αδιευκρίνιστων τυραννικών καθεστώτων. Κι έτσι αθωώνεται ο επεκτατισμός, η επιβουλή εναντίον άλλων εθνών, λαών και κρατών, ο αλαζονικός ρεβανσισμός που επιτρέπει σε εκπροσώπους της επίσημης Γερμανίας σαν τον Γκάουκ να δηλώνουν απερίφραστα ότι "κτηνώδη καθεστώτα δεν πρέπει να επιτρέπεται να κρύβονται πίσω από τις αρχές της κρατικής κυριαρχίας και της μη επέμβασης", ακριβώς όπως ο κάιζερ, ή ο χίτλερ βάφτιζε "κτηνώδη καθεστώτα" όσα ήθελαν να ποδοπατήσουν οι στρατιές τους.
Μια τελετή σε ύποπτο χρόνο

Δεν απαιτώ από τον κ. Κωσταράκο και τους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ να γνωρίζουν ιστορία ώστε να ξέρουν ότι αυτές οι λόγικες ήταν που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε δυο παγκόσμιους πολέμους και σε εκατοντάδες άλλους περιφερειακούς. Ούτε να απολογηθούν για τις βλέψεις της επίσημης Γερμανίας. Απαιτώ όμως από Έλληνες αξιωματικούς να έχουν την απαιτούμενη εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια ώστε να μην παρίστανται σε τέτοιες εκδηλώσεις ρεβανσισμού.
Και μάλιστα σε έναν καθ' όλα ύποπτο χρόνο. Δηλαδή σε μια εποχή όπου η Ελλάδα τελεί υπό αποικιακή κατοχή με πρωτοβουλία της επίσημης Γερμανίας. Εκτός κι αν η εποχή όπου η επίσημη ναζιστική Γερμανία διόριζε γκαουλάϊτερ για την κατακτημένη Ελλάδα, ήταν διαφορετική από σήμερα που επιβάλει πολιτικές και διορίζει επιτρόπους τύπου Ράιχενμπαχ και "υπουργούς επί ελληνικών θεμάτων" σαν τον Φούχτελ για να ελέγχει απόλυτα το κράτος και την εδαφική επικράτεια της χώρας.
Άλλωστε με βάση ποιο πρωτόκολλο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπρεπε να παραστεί με τη θεσμική του ιδιότητα για να καταθέσει στεφάνι σ' αυτήν την εκδήλωση; Ποιος του έδωσε τέτοια εντολή; Πήρε μόνος του την πρωτοβουλία ντροπιάζοντας την στολή και το εθνόσημο που φέρει; Και τέλος ποιος έδωσε την άδεια στη Γερμανική Πρεσβεία να οργανώσει μια τέτοια τελετή απόδωσης τιμών στους νεκρούς στρατιώτες των ναζί; Για μένα μόνο δοσίλογοι, απάτριδες και προδότες θα έδιναν μια τέτοια άδεια και θα προκαλούσαν έτσι το πατριωτικό αίσθημα του ελληνικού λαού.
Τελετή μνήμης για θύματα, ή για θύτες;

Ας πάμε όμως και στη δικαιολογία ότι "η τελετή έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης." Δηλαδή, στο Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται θύματα "των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης"; Είσαστε σοβαροί κύριοι; Ή μας θεωρείτε ανόητους; Στο συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο δεν βρίσκονται "θύματα", αλλά θύτες, στρατιώτες ενός απάνθρωπου και φρικαλέου καθεστώτος που προκάλεσε ανήκουστες θηριωδίες. Κι εσείς τι κάνετε; Συμμετέχετε σε μια τελετή μνήμης και εξαγνισμού όσων πολέμησαν και εξόντωσαν μαζικά αθώους υπό τις διαταγές του ναζισμού.
Αν ήθελε κάποιος απ' όλους εσάς να τιμήσει στ' αλήθεια την μνήμη των θυμάτων, ας πηγαίνε στα διάσπαρτα μνημεία των θυμάτων από τις θηριωδίες του ναζισμού. Αν ήθελε η Γερμανική Πρεσβεία να τιμήσει τα θύματα, ας έκανε τελετή για τη μνήμη όσων Γερμανών πολέμησαν τον ναζισμό και αντιστάθηκαν σ' αυτόν. Ας τελούσε επιμνημόσυνη δέηση στη Γερμανική αντίσταση και όχι σε εκείνους που πειθάρχησαν στο ναζισμό και μετατράπηκαν σε ανθρωπόμορφα κτήνη στο όνομα του "υπακούω σε διαταγές".
Η Γερμανική Πρεσβεία τίμησε του νεκρούς στρατιώτες του ναζισμού γιατί σκότωσαν και δολοφόνησαν όπως διατάχθησαν. Θέλει να τιμήσει την τυφλή πίστη και υπακοή που μετατρέπει τον στρατιώτη σε πειθήνιο όργανο μιας μηχανής που άλλοι διευθύνουν. Θέλει να τιμήσει όσους πολέμησαν πιστοί στον φριχτό ύμνο του Ράιχ "Deutschland über alles", που ακόμη και σήμερα διατηρεί ως "εθνικό ύμνο" η Γερμανία, αδιαφορώντας για το ποιος κυβερνά την Vaterland και για ποιου το συμφέρον ματοκύλισαν τους λαούς της Ευρώπης. Θέλει να τιμήσει το τυφλό όργανο της βίας και του εξανδραποδισμού, που απλά χρησιμοποιήθηκε από κάποιους κακούς.
 
Όταν η εθνική αξιοπρέπεια πάει περίπατο

Τέλος, αναφέρεται ότι "στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής." Μάλιστα. Μια και θεωρείται σοβαρό ένα τέτοιο επιχείρημα, τότε να μου επιτρέψεται να ρωτήσω. Με πόσα από αυτά τα κράτη η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης; Σε πόσα από αυτά τα κράτη η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να αναγνωρίσει τα θύματα των φρικαλεοτήτων και των θηριωδιών που ο ναζιστικός στρατός κατοχής διέπραξε στο έδαφός τους; Σε πόσα από αυτά τα κράτη θεωρεί ως "νόμιμη" εκ μέρους των δυνάμεων κατοχής την διάπραξη μαζικών αντιποίνων εναντίον του πληθυσμού, λόγω της αντίστασής του;
Η επίσημη Γερμανία αρνείται ακόμη και σήμερα να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα. Κάτι που υποχρεούται ως αποτέλεσμα της λήξης του πολέμου. Κι επομένως όσο η επίσημη Γερμανία αρνείται, η Ελλάδα αναγκαστικά βρίσκεται τυπικά σε κατάσταση εμπολέμου χώας με αυτήν. Ο λόγος που αρνείται να υπογράψει η επίσημη Γερμανία, όπως έκανε με τις άλλες εμπόλεμες χώρες, είναι γιατί με τη συνθήκη ειρήνης ρυθμίζεται η αποκατάσταση των θυμάτων από τις θηριωδίες των δυνάμεων κατοχής, οι καταστροφές που επέφερε στις υποδομές της χώρας, αλλά και οι δανειακές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα.
Πώς είναι λοιπόν δυνατό να συμμετέχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε τελετή μνήμης σε στρατιωτικό νεκροταφείο ξένης δύναμης, η οποία αρνείται να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα; Πώς είναι δυνατόν Έλληνας αξιωματικός να ξεχνά ότι επίσημα η Γερμανία εξακολουθεί να θεωρεί ακόμη και σήμερα την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον των δυνάμεων κατοχής του ναζισμού, ως δράση "τρομοκρατών"; Πώς είναι δυνατόν να ξεχνά ότι ακόμη και σήμερα τα ολοκαυτώματα του Διστόμου, των Καλαβρύτων και τόσων άλλων χωριών και περιοχών της Ελλάδας, θεωρούνται από την επίσημη Γερμανία ως "νόμιμα" αντίποινα των δυνάμεων κατοχής; Γι' αυτό άλλωστε και αρνείται να αναγνωρίσει τα θύματα και να τα αποκαταστήσει, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Εθνική αναξιότητα

Μπορεί να πει κανείς, ότι όλα αυτά είναι περασμένα, ξεχασμένα. Ας το πει όποιος θέλει, αλλά όχι αυτός που φέρει στολή, εθνόσημο και ορκίζεται "φυλάττω πίστη εις την πατρίδα...". Αυτός οφείλει να θυμάται και να τιμά τους αγώνες, αλλά και το αίμα του λαού του. Ο αξιωματικός δεν είναι ένας οποιοσδήποτε μισθωτός επαγγελματίας. Ο επαγγελματισμός του αν δεν συνοδεύεται από μια βαθιά ευαισθησία για το καθήκον του απέναντι στον λαό και την πατρίδα, αν δεν συνδέεται με μια βαθιά αίσθηση εθνικής συνείδησης, αν δεν αποκτά βαθύτερο νόημα από ιδανικά και αξίες, τότε δεν διαφέρει σε τίποτε από τον επαγγελματισμό του επαγγελματία μισθοφόρου, του επαγγελματία δολοφόνου, του επαγγελματία εκτελεστή που ξέρει μόνο να υπακούει τυφλά σε διαταγές. Όπως ήταν κι αυτοί που κείτονται νεκροί στο Γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο.
Στη Συντακτική Πράξη υπ' αρίθμ. 6/1945 με βάση την οποία επρόκειτο να δικαστούν οι δοσίλογοι της ναζιστικής κατοχής, στο άρθρο 4, οριζόταν το αδίκημα της εθνικής αναξιότητος. Τιμωρείται επί Εθνική αναξιότητι, "όστις καίτοι μη υποπεσών εις αδίκημα φέρον άπαντα τα στοιχεία του άρθρου 1 (δοσιλογισμός και συνεργασία με τον κατακτητή), συνεργάσθην εν τούτοις μετά του εχθρού κατά τρόπον ανάξιον Έλληνος Πολίτου θίγοντα την Εθνικήν αξιπρέπειαν και διηυκόλυνεν ούτω το έργον της Κατοχής."

Για μένα η στάση του κ. Κωσταράκου και όσων συνέπραξαν σ' αυτήν την ανίερη πράξη εμπίπτει κατάφωρα στο αδίκημα της εθνικής αναξιότητος. Σαν Έλληνας πολίτης, αλλά και σαν πατέρας παιδιών, που αν συμβεί κάτι θα κληθούν να χύσουν το αίμα τους, τρέμω γι' αυτά, αλλά και για την πατρίδα μου, όταν η τύχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε τέτοια χέρια. Και η εθνική αναξιότητα είναι το ελάχιστο που μπορεί να καταλογίσει κανείς στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπολοίπους σαν κι αυτόν.
* Κύριε Καζάκη,


Σε συνέχεια άρθρου σας αναφερόμενου σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στην οποία κάνετε ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης. 

Η επιμνημόσυνη δέηση αναπεμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικανικών και Προτεσταντικών Εκκλησιών.

Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής. 

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διόρθωση του σχετικού σας άρθρου.

Με εκτίμηση.
Αντισυνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Χολέβας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΕΘΑ
Εδώ το πρώτο κείμενο του Δ. Καζάκη σχετικά με την κατάθεση στεφάνου του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου στην εκδήλωση τιμής στο γερμανικό νεκροταφείο στις 16-11-2014.
Πηγή: Δ. Καζάκης

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Παραγιουδάκης προς Κωσταράκο: "Λάθος η παρουσία σου στο γερμανικό νεκροταφείο"

    
                                                                                                               Βόμβα του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη για την παρουσία τουΜιχαήλ Κωσταράκου σημερινού Α/ΓΕΕΘΑ στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσουόπου είναι θαμμένοι κοντά στους 10.000 γερμανούς στρατιώτες.

Ο κ.Παραγιουδάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης ,το Κρήτη TV και στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη Αντιθέσεις δεν “μάσησε τα λόγια” του.
“Κατά παράδοση ποτέ Α/ΓΕΕΘΑ δεν πήγε…Μας προσκαλούσαν αλλά πάντα το βάζαμε στην άκρη. Δεν επιτρέπεται…

Για τον συνάδελφο θα του πω τηλεφωνικά ότι δεν έπραξε σωστά. 

Δεν είναι μόνο οι κανονισμοί. Είναι οι παραδόσεις μας που τις τηρούμε αυστηρά . Έχουμε κώδικα παραδόσεων που τον τηρούμε όχι για την ειρήνη αλλά για τον πόλεμο. Να τρέξεις να συνδράμεις τον στρατιώτη , το τάγμα σου ,τον συνάδελφο που χάνεται δίπλα σου", είπε μεταξύ άλλων ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ.

Το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο θέμα ο κ.Παραγιουδάκης είναι στο 01.06.02.

Για τον Ρίχτερ

Ο Μανούσος Παραγιουδάκης θέλησε να μιλήσει δημόσια με αφορμή την αναγόρευση του Γερμανού ιστορικού Χ.Ρίχτερ σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Ενός ιστορικού που έχει χαρακτηρίσει “βρώμικη” την αντίσταση των Κρητικών στην Μάχη της Κρήτης.Τα όσα έχει γράψει ο Ρίχτερ ,μερικά από τα οποία διάβασε ο Αρχηγός είναι απλά εξοργιστικά.

Δείτε την συνέντευξη του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ στην οποία μιλά για όλους και για όλα.
http://youtu.be/w_DL7f-HWew?

Απάντηση της "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ" στην επιστολή διαμαρτυρίας του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ


Από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, λάβαμε σήμερα, την παρακάτω επιστολή, που αναφέρεται σε άρθρο του Δημήτρη Καζάκη, το οποίο επίσης δημοσιεύσαμε εδώ, σχετικά με το μνημόσυνο που πραγ-ματοποιήθηκε στο Γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου, με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας και με παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μ. Κωσταράκου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων γερμανών κατά τη διάρκεια της πρώτης κατοχής, την οποία και δημοσιεύουμε ολόκληρη, προκειμένου να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.
Από τη δική μας πλευρά, ως ιστολόγιο ενταγμένο στον αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας, οφείλουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:
1. Η επιστολή του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται στο σχετικό άρθρο του Δημήτρη Καζάκη.

2. Το τι αναφέρεται στην επίσημη πρόσκληση της εκδήλωσης από τη γερμανική πρέσβεία, πολύ λίγο μας αφορά, ούτε το πόσοι και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Αφού η τελετή έγινε στο γερμανικό νεκροταφείο και όχι σε κάποιο από τα πολλά μνημεία της αντίστασης του ελληνικού λαού κατά των κατακτητών Γερμανών ναζί και προς τιμή τους. Η διαφορά και ο συμβολισμός που αυτή φέρει είναι τεράστια, ειδικά στις μέρες μας που η χώρα στενάζει κάτω από τη μπότα του νέου κατακτητή.

3. Πεποίθηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού -και δική μας- είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται ξανά υπό την κατοχή των ίδιων εγκληματικών δυνάμεων του ναζισμού, έστω και αν σήμερα η κατοχή αυτή εκφράζεται με οικονομικά κυρίως μέσα, έχοντας οδηγήσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε εξαθλίωση και τη χώρα έρμαιο των «συμμάχων» και δανειστών της. «Σύμμαχοι», «εταίροι» και δανειστές που λυμαίνονται και την τελευταία ικμάδα αυτού του τόπου, οδηγώντας επίσης σε εθνικές περιπέτειες και ενδεχόμενους ακρωτηριασμούς.

4. Έχοντας επίγνωση της ιστορικής μνήμης δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίζουμε κάθε εγχώριο συνεργό στα εγκλήματα που διαπράττονται σήμερα σε βάρος της πατρίδας και του λαού, όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας, χύνοντας το αίμα τους για «τούτα εδώ τα χώματα», χαρακτήριζαν τους αντίστοιχους συνεργούς και συνεργάτες των ναζί τότε.

Για το "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ"
Όθωνας Κουμαρέλλας
Ολόκληρη η επιστολή του Γραφείου Τύπου του ΓΕΕΘΑ:
Κύριε Καζάκη,
Σε συνέχεια άρθρου σας αναφερόμενου σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στην οποία κάνετε ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας από τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης.
Η επιμνημόσυνη δέηση αναπέμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικανικών και Προτεσταντικών Εκκλησιών.
Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον σκοπό της τελετής.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για τη διόρθωση του σχετικού σας άρθρου.
Με εκτίμηση.
--
Αντισυνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Χολέβας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΕΘΑ
210-6571044

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ σε εκδήλωση στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στο Διόνυσο Αττικής (φωτ)

... ασχολίαστο...

Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη σε εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την «Ημέρας Εθνικού Πένθους» της Γερμανίας, προς τιμήν όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων...(??!!)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ
Εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Γερμανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. (ΓΕΕΘΑ)
Πηγή: wordpress.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: «Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;»(ΒΙΝΤΕΟ Ηχητικό)

Πη
Η φράση ανήκει σε δόκιμο αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας. Αυριανό στέλεχος ή ακόμα και μελλοντικό αρχηγό του Σώματος. Ειπώθηκε –μεταξύ άλλων τεράτων – κατά τη διάρκεια σεμιναριακού μαθήματος στη Σχολή Aστυνομικών στην Αμυγδαλέζα παρουσία μάλιστα εκπαιδευτών. Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας που παρέδωσε τις διαλέξεις δέχτηκε να μας μιλήσει. Τα όσα εξιστορεί αποτελούν αντικείμενο μιας ΕΔΕ, που όμως καθυστέρησε έναν χρόνο.

H καθηγήτρια εγκληματολογίας Αναστασία Τσουκαλά μιλάει για το θέμα που ανέδειξε το περιοδικό UNFOLLOW. Στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου και της Κατερίνας Ακριβοπούλου, στον Real FM (19.11.2014).
http://youtu.be/zAIxRXHHYzc?
Από το «λευκό πόρισμα» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασύνδεση αστυνομικών με το νεοναζιστικό μόρφωμα, πληροφορηθήκαμε ότι «από τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν και παρουσιάζονται στην έκθεση, δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται, έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα. Δεν συγκροτούνται πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που στο σύνολό της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης».

Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους

1 του Δημήτρη Καζάκη
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο  των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.
Τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις μνήμης στο νεκροταφείο φρόντιζαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε κλειστό κύκλο και αφορούσαν κυρίως μνημόσυνα από συγγενείς των νεκρών. Βλέπετε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, ήταν ακόμη ζωντανό. Οι μνήμες των σφαγών και των θυμάτων από τον ναζί κατακτητή, ήταν και παρέμεναν νωπές. Οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα θύματα και τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους ναζί από οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη. Και χάρις στις κυβερνήσεις υποτέλειας της Ελλάδας οι νεκροί και οι θυσίες έχουν παραμείνει έως σήμερα ανεκπλήρωτες.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014


Ακυρώθηκε η αναγόρευση του Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Φωτιές” είχε ανάψει η πρωτοβουλία για την αναγόρευση, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, του  Heinz Richter, του Oμότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Manhaim της Γερμανίας, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.
Η τελετή αναγόρευσης είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, προκάλεσε έκπληξη αυτή η επιλογή αφού, και σε προηγούμενη παρουσίαση του βιβλίου του είχαν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις με αφορμή όσα αρνητικά ο ίδιος έχει υποστηρίξει για την ιστορική Μάχη της Κρήτης, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν “στρατιωτικό μύθο”

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τα ΜΑΤ έκαναν τη... δουλειά των «μπαχαλάκηδων»!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)
Η μαζικότητα και ο παλμός της χθεσινής πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- φαίνεται ότι τρομοκράτησε πολύ την κυβερνώσα συμμορία. Οι χιλιάδες νέων, μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν ενωμένοι με ανέργους, εργαζόμενους, ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους, προκάλεσαν πραγματικό πανικό στους κυβερνώντες.
Μόνον έτσι εξηγείται η συμπεριφορά των παραιτωριανών του κατοχικού καθεστώτος, που αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη πυγμής, με απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Αφού οι «μπαχαλάκηδες» δεν αντέδρασαν -παρά τις προκλήσεις- τα ΜΑΤ χτύπησαν άνευ λόγου και αιτίας το μπλοκ των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν τόσο καλά να περιφρουρούν τη διαδήλωσή τους, φοβούμενοι προφανώς ενδεχόμενη προβοκάτσια. Και παρ’ όλα αυτά, η πορεία ολοκληρώθηκε.
Όμως, οι... ανικανοποίητοι πραιτωριανοί συνέχισαν τις απρόκλητες επιθέσεις, αυτή τη φορά στην περιοχή των Εξαρχείων, σπάζοντας ακόμα και τζαμαρίες στις εισόδους πολυκατοικιών, προκειμένου να προσεγγίσουν και να... συνετίσουν διασκορπισμένους διαδηλωτές!
Τα χθεσινά γεγονότα ανέδειξαν τον τρόμο που προκαλεί στο κατοχικό καθεστώς η κλιμακούμενη μαζική και ενωτική αντίσταση του λαού, στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλαν στη χώρα μας δανειστές και τοκογλύφοι.
Το Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επίτευξη των παλλαϊκών απαιτήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 18/11/2014

Έρχεται πλήρης και απόλυτη υποταγή στις τράπεζες

 
 
 
 
 
 
του Δημήτρη Καζάκη
 
Βαδίζουμε ολοταχώς προς μια παγκόσμια πολεμική οικονομία; Αυτό φαίνεται να συμβαίνει, καθώς οι ηγέτες των μεγαλύτερων σε μέγεθος οικονομιών του πλανήτη (G-20) συναντώνται στο Μπρίσμπεην της Αυστραλίας. Η συνάντηση γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και φώτα της δημοσιότητας. Είναι, όπως θα έλεγαν οι δημοσιογράφοι, συνάντηση "χαμηλού προφίλ". Γιατί; Διότι οι λαοί δεν πρέπει να πάρουν χαμπάρι για το τι συζητιέται και τι επίκειται να συμβεί.

Το κυρίως ζητούμενο είναι ένα. Να υποταχθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομίες στις ανάγκες των αγορών κεφαλαίου. Η παγκόσμια οικονομία δεν ανακάμπτει. Τα τρις δολάρια που διοχετεύθηκαν στις κεφαλαιαγορές μέσω κυρίως της "ποσοτικής χαλάρωσης" δεν έγιναν επενδύσεις στην οικονομία, αλλά χρηματιστική κερδοσκοπία. Και τώρα καθώς οι αγορές μετοχών και ομολόγων παραπαίουν, υπό τον άμεσο κίνδυνο ενός ακόμη ισχυρότερου κραχ, η ιθύνουσα ολιγαρχία σε ΗΠΑ και ΕΕ πιέζει αφόρητα όλες τις μεγάλες οικονομίες να ρίξουν περισσότερα χρήματα στο πηγάδι δίχως πάτο, που λέγεται χρηματαγορά.

Η "αποστολή" του Γκουρία

Παραμονές της συνάντησης του Μπρίσμπεην, βγήκε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, με αποστολή να ενισχύει την πίεση λέγοντας κάτι εξωφρενικό. Η ομάδα των 20 οικονομιών θα ξεπεράσει το 2% πρόσθετη άνοδο, αν τα σχέδια κινήτρων εφαρμοστούν πλήρως. Έτσι, λέει ο Γκούρια, κρίνουν οι υπηρεσίες του ΟΟΣΑ. Παγκόσμια ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να επεκταθεί κατά ένα επιπλέον 2,1% από το 2018. "Το μεγάλο «αν» είναι η πλήρης εφαρμογή, και αυτό δεν είναι πάντα κάτι που μπορεί κανείς να υποθέσει," είπε σε συνέντευξή του ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.

Φυσικά, οι εκτιμήσεις αυτές για επιπλέον ανάπτυξη είναι κοινώς μπούρδες. Είναι για τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ, για το φιλοθεάμων κοινό, ώστε να δικαιολογήσει η ιθύνουσα ολιγαρχία μια ατελέσφορη και καταστροφική πολιτική. Αυτό που θέλουν τα αφεντικά του Γκούρια, είναι να συνεχιστεί πάσει θυσία η "ποσοτική χαλάρωση" από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και να επιβληθούν νέοι, ακόμη πιο χαριστικοί, κανόνες υπέρ των μεγάλων τραπεζών.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ε.ΠΑ.Μ.: Πιο Επίκαιρο παρά ποτέ το Νόημα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1973 – 2014. Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τότε που  το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα κορύφωσε την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ενώνοντας την κοινωνία κάτω από το σύνθημα με την παλλαϊκή απήχηση:
«ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Η μεγαλειώδης εξέγερση του 1973, παρ’ότι τελείωσε με την αιματηρή εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, σήμανε και την αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας, που ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο με την προδοσία στην Κύπρο.
Αν και κάποιοι από τους μετέχοντες στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στην συνέχεια, όχι μόνο δεν τίμησαν αλλά πρόδωσαν τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν, οι μέρες εκείνες του Νοεμβρίου του ’73 ανέδειξαν τον διαχρονικό αγώνα του ελληνικού λαού για Κοινωνική Απελευθέρωση, Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία και την δίψα για την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας στον τόπο μας.
Σήμερα, μετά από 40 χρόνια «μεταπολίτευσης», η Ελλάδα κι ο λαός της βρίσκονται σε χειρότερη θέση και τα παλλαϊκά αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου αναβιώνουν πιο επίκαιρα παρά ποτέ.
Η νέα χούντα, με κοινοβουλευτικό μανδύα αυτή την φορά, έχει αποδεχτεί πλήρως το καθεστώς κατοχής που μας έχει  επιβληθεί από υπερεθνικούς οργανισμούς ενώ, μέσα στο παραλήρημα ενδοτισμού και δωσιλογισμού που την χαρακτηρίζει, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο. Παραδίδει ολόκληρη την χώρα στις ορέξεις των τοκογλύφων - δανειστών και των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποικία, εξαθλιώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του λαού και οδηγώντας σε μεγαλύτερη εθνική καταστροφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Επί 4 χρόνια τώρα σπεύδει να καταστείλει οποιαδήποτε ενέργεια ενέχει την δυναμική του λαϊκού ξεσηκωμού.  Η πρόσφατη καταστολή των φοιτητών από τους πραιτωριανούς του κατοχικού καθεστώτος μαρτυρά τον τρόμο που διακατέχει το κυβερνητικό μόρφωμα μπροστά στην αναβίωση των παλλαϊκών απαιτήσεων που γέννησε η εξέγερση το 1973.  Με την ίδια και χειρότερη μορφή καταστολής θα αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε μεμονωμένη προσπάθεια αντίστασης στους δυνάστες, αν δεν προσλαμβάνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
Το ΕΠΑΜ  καλεί τον ελληνικό λαό να διαισθανθεί βαθιά το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να συμμετέχει μαζικά στην πορεία την Δευτέρα 17/11, μετατρέποντας τον επετειακό χαρακτήρα του φετινού εορτασμού σε Παλλαϊκή Αντίσταση, ικανή να αποτελέσει με την σειρά της την αρχή της πτώσης του φαύλου καθεστώτος του δωσιλογισμού και της υποτέλειας.
Τιμώντας τους νεκρούς και τους αφανείς αγωνιστές του Νοεμβρίου 1973, ο λαός μας πρέπει συντεταγμένα να διεκδικήσει την ελευθερία του από το τυραννικό καθεστώς με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, επικαιροποιώντας τις παλλαϊκές απαιτήσεις της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
Εθνική Ανεξαρτησία
Λαϊκή Κυριαρχία
Κοινωνική Απελευθέρωση
Με Πίστη στον Αγώνα του Λαού μας για Δημοκρατία.
15/11/2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η κλήρωση ενάντια στην ολιγαρχία (βίντεο)

Η μητέρα όλων των αιτιών Ομιλία Ετιέν Σουάρντ “X TED”

 Λοιπόν, είμαι εδώ να σας μιλήσω για τη Δημοκρατία. Την πραγματική. Αυτή που δεν υπάρχει πουθενά! Αυτή που νομίζω πως θα μας έλυνε τα προβλήματα… Είμαι εκπαιδευτικός στη Μασσαλία και το 2005 ξεκίνησε η ύπαρξή μου. Ξύπνησα πολιτικά λόγω μιας δημόσιας συζήτησης στην Γαλλία για το επονομαζόμενο Ευρωπαϊκό σύνταγμα. Όταν το διάβασα εκνευρίστηκα, το βρήκα επικίνδυνο.

Έγραψα μια απάντηση 10 σελίδων, με άλλες τόσες σελίδες σημειώσεων και τη δημοσίευσα στην ιστοσελίδα μου. Το έστειλα στις επαφές μου σαν να έριχνα ένα μήνυμα σε μπουκάλι στη θάλασσα. Τότε έγινε κάτι που άλλαξε τη ζωή μου. Οι άνθρωποι το αγκάλιασαν σαν να ήταν κάτι που τους έλλειπε. Για μήνες περνούσα τις νύχτες μου προσπαθώντας να απαντήσω στα μηνύματα του κόσμου. Ειδικά σε αυτούς που με απέρριπταν. Προσπαθώντας να τους δείξω ότι έκαναν λάθος. Σιγά, σιγά ασχολήθηκαν με το θέμα οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο. Έφτασαν μέχρι την πόρτα μου.
Ο μετρητής της σελίδας μου γύριζε σαν ανεμιστήρας, 40.000 επισκέψεις την ημέρα! 12.000 e-mail σε 2 μήνες. Τώρα συνειδητοποιώ πως αυτό που με άλλαξε ήταν το πως με έβλεπαν όλοι αυτοί. Μου έδωσαν απίστευτη δύναμη. Πρώτον δεν έπρεπε να απογοητεύσω όσους με έβλεπαν θετικά. Και ήταν και αυτοί που δεν με γούσταραν καθόλου. Επιφυλακτικοί, με φώναζαν απατεώνα, αλήτη, άνομο. Ήθελα να τους διαψεύσω. Όλες αυτές οι διαφορετικές ματιές μου έδωσαν απίστευτη ενέργεια. Που με ωθεί ακόμη και σήμερα. Ανακάλυψα ότι αυτή η ώθηση δεν είναι κάτι καινούριο οι Αθηναίοι την ονόμαζαν “αιδώ.” Να μια ιδέα πολύ ενδιαφέρουσα και βασική: Για τους Αθηναίους ο απλός πολίτης ήταν εκείνος που νοιαζόταν για τη γνώμη των άλλων. Αυτό τον οδηγούσε στην αρετή. Όταν στα μάτια των άλλων έβλεπε την επιβράβευση, αυτό τον ενθάρρυνε να είναι ενάρετος. Και όταν έβλεπε την αποδοκιμασία, αυτό τον ενθάρρυνε να επιστρέψει στο δρόμο της αρετής. Και πιστέψτε με, δουλεύει.

Εφτά χρόνια αρπαχτή - ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»

 

                 


                 

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».
Πρόκειται βέβαια για μύθο, θεμελιωμένο στη μίζερη εικόνα των επιζώντων «πρωταιτίων» – αφού πρώτα έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους. Ακόμη κι αυτή η εικόνα δεν αφορά, ωστόσο, παρά ελάχιστους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Αγνοεί την οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή «πολιτικών» στελεχών της, που η νομική κατασκευή περί «στιγμιαίου αδικήματος» άφησε παντελώς ατιμώρητα ν’ απολαμβάνουν τα αποκτήματά τους.
Την επιβίωση του μύθου διευκολύνει η χαώδης διαφορά του τότε με το σήμερα, όσον αφορά τη δυνατότητα δημόσιας συζήτησης για παρόμοια ζητήματα. Επί χούντας η ραδιοτηλεόραση ήταν κρατική (κι αυστηρά προπαγανδιστική), ενώ ο Τύπος περνούσε από δρακόντεια λογοκρισία. Οποιαδήποτε έρευνα ή ακόμη και νύξη για κρατικά σκάνδαλα ήταν απλά αδιανόητη. 

Οι ίδιοι οι χουντικοί ομολογούν σκάνδαλα και διαφθορά

- Ο πραξικοπηματίας Ιω. Λαδάς έκανε την περίφημη δήλωση - κόλαφο για το βίο και την πολιτεία των χουντικών,  "εγώ φεύγω με   κ α θ α ρ ά     χ έ ρ ια"!
- Ο κεντρικός προπαγανδιστής της χούντας Σάββας  Κωνσταντόπουλος, γράφει για "νεο-φαυλοκρατία" και "αποπνιχτική ατμόσφαιρα σκανδάλων".
- Στο βιβλίο της η Ντέλλα Ρουφογάλη, σύζυγος του χουντικού αρχηγού της ΚΥΠ, ομολογεί πλήθος ρουσφετιών και γράφει επί λέξει: "...το καλύτερο       χ α β ι ά ρ ι  Περσίας και καβούρια Αλάσκας καταφθάνουν στο σπίτι. Δεν ξέρω τί να τα κάνω"!!!
- Το καθεστώς Ιωαννίδη, λόγω αντίθεσης με τον Παπαδόπουλο, έβγαλε στη δημοσιότητα πλήρη οικονομικά στοιχεία του διαβόητου ..."Τάματος του Έθνους".
  
Ο πανίσχυρος αρχηγός της ΚΥΠ Ρουφογάλης και η Ντέλλα