Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί ΕΠΑΜ; Γιατί σιχάθηκα την θυσία μου και θέλω να φτιάξει η ζωή μου από την πρώτη μέρα

Ο βασανιζόμενος πολίτης, θα πάει αμέσως να αγοράσει τα αγαθά που θα του καλυτερεύσουν τη ζωή.

Πως με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ, θα καλυτερεύσει η ζωή μας και από πότε θα αρχίσει να γίνεται αυτό;


Και σε αυτές τις εκλογές, έχει γεμίσει ο τόπος με κόμματα. Χαμός γίνεται. Βομβαρδίζεται το πόπολο καθημερινά, με αποτέλεσμα ενώ έχει επιλέξει να φύγει από τα μνημόνια, την ανέχεια και την υποδούλωση, να μην ξέρει κατά που να στρίψει. Του την πέφτουν από δεξιά, από αριστερά, νεοφιλελεύθεροι, «κομμουνιστές», σοσιαλιστές, απολίτικοι, αντιμνημονιακοί, μνημονιακοί, περισσότερο μνημονιακοί, φανατικοί μνημονιακοί, μνημονιακοί που κάνουν μουτράκια. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές.

Δεν θα πιαστώ με όλους αυτούς στο παρόν κείμενο. Θα προσπαθήσω να πω στο μέσο Έλληνα με λίγα απλά λόγια, γιατί πρέπει να ψηφίσει και να στηρίξει το ΕΠΑΜ. Γιατί είναι διαφορετικά αυτά που προτείνει, από όλους τους παραπάνω; Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα; Πως με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ, θα καλυτερεύσει η ζωή μας και από πότε θα αρχίσει να γίνεται αυτό;

Φυσικά, για να απαντήσουμε πλήρως στα ερωτήματα τούτα, θα ήταν απαραίτητος ένας τριψήφιος αριθμός σελίδων. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω να πιάσω αυτά που - κατά τη γνώμη μου - πρωτίστως ενδιαφέρουν τον καθένα πολίτη. Αυτά που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος, οποίος δεν έχει ιδέα από εθνικό νόμισμα ή διαγραφή χρέους. Αυτά προλαβαίνει να μάθει και να καταλάβει μέσα στον καταιγισμό ψεμάτων και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και των πολιτικών.

Το ΕΠΑΜ έχει σαν στόχο να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Τη χώρα μας κυβερνούν οι ευρωπαίοι «εταίροι» και οι δανειστές. Τις ζωές μας τις διαφεντεύουν η ΕΕ και οι επίτροποι που έχουν κατσικωθεί σε κάθε υπουργείο. Άμεσα θα απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους συμμάχους που μας πίνουν το αίμα. Όταν λέμε άμεσα, εννοούμε σε μια χρονική διάρκεια λίγων ωρών. Θα προχωρήσουμε κάνοντας μεταξύ άλλων, τις εξής απλές κινήσεις.

Από την πρώτη μέρα, όχι από τη δεύτερη μέρα ή σε ένα μήνα, από την πρώτη μέρα επαναλαμβάνω,

 Θα επανέλθουν τα εισοδήματα στο ύψος του 2009. 

Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά. Από τη στιγμή που το κράτος θα έχει αμέσως πάρει την έκδοση και την κυκλοφορία του χρήματος στα χέρια του και δεν θα παρακαλάει τον κάθε Ντράγκι για λίγα ψωροευρώ, θα μπορεί και να διανείμει το χρήμα όπως το ίδιο το κράτος επιλέγει.

Η επιλογή του κράτους λοιπόν, θα είναι να πάει τους μισθούς και τις συντάξεις, εκεί που ήταν το 2009 κι ακόμα παραπάνω. Να ανοίξει ένα τραπεζικό λογαριασμό στους άνεργους και σε όσους είναι στο όριο της φτώχειας και κάτω και να καταθέτει ένα ποσό σε όλους αυτούς, ώστε να μπορούν να διαβιώνουν αξιοπρεπώς. Αυτό δεν είναι φιλανθρωπία. Θα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Θα είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Έλληνα η αξιοπρεπής διαβίωση.

Έχοντας χρήματα στο λογαριασμό του πλέον, ο μέχρι εκείνη τη στιγμή βασανιζόμενος πολίτης, θα πάει αμέσως να αγοράσει τα αγαθά που θα του καλυτερεύσουν τη ζωή: τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, θα πάει μια ταβέρνα που την έχει ξεχάσει, θα πάει μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο που τώρα είναι είδος πολυτελείας για τους περισσότερους. Σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις σημερινές, καθώς θα χτυπηθούν αλύπητα τα διάφορα καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά και την τσέπη μας. Αυτά θα δώσουν αμέσως ένα τεράστιο κίνητρο στους Έλληνες παραγωγούς να αρχίσουν να παράγουν ξανά. Γιατί πολύ απλά θα έχουν πάλι πελατεία. Έτσι θα προσλάβουν εργαζόμενους που έχουν απολύσει και ακόμα περισσότερους. Οι παραγωγοί με τη σειρά τους, θα βοηθηθούν αμέσως με διάφορους τρόπους. Με επιδοτήσεις, απαλλαγές κλπ. Μην ξεχνάμε, το κράτος έχει το χρήμα πια και το δίνει στους Έλληνες παραγωγούς και όχι στους τραπεζίτες και στα εθνικά λαμόγια.

Η διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων.


Απαραίτητο μέτρο για να πιάσουν τόπο τα παραπάνω, είναι η σεισάχθεια. Η διαγραφή των χρεών των μικρομεσαίων. Διαγραφή των χρεών στην εφορία, στις τράπεζες (που θα έχουν από την πρώτη μέρα εθνικοποιηθεί) και όπου αλλού χρωστάει ο αβοήθητος μέχρι τώρα πολίτης. Χρέη που δημιουργήθηκαν από την καταστροφή της ζωής του, από τα χαράτσια και τους αβάσταχτους φόρους, από τις εξωπραγματικές εισφορές. Τέρμα τα ξενύχτια, τέρμα τα βογγητά και τα φουσκωμένα από το άγχος στομάχια, τέρμα στην αγωνία του πότε θα μου πάρει η τράπεζα το σπίτι ή την επιχείρηση ή το χωράφι. Τέρμα οριστικά σε όλα αυτά τα απάνθρωπα που μπήκαν στη ζωή μας με τα μνημόνια και μας λιώνουν σιγά και βασανιστικά. Και αυτό δεν είναι φιλανθρωπία. Θα γίνει, γιατί πρέπει οι πολίτες τα χρήματα που θα έχουν πια, να μην τα τρώνε σε αποπληρωμή χρεών, αλλά σε κατανάλωση αγαθών, ώστε να πάρει μπρος η μηχανή.

Με όλα αυτά, θα αρχίσει πάλι να κυκλοφορεί το χρήμα. Ο ένας θα αγοράζει από τον άλλον και θα παράγονται συνεχώς προϊόντα που θα καταναλώνονται. Σημαντικό είναι να πούμε, πως τα προϊόντα αυτά, θα είναι κυρίως ελληνικής παραγωγής. Θα προστατεύσουμε την παραγωγή μας με όλα τα μέσα που έχει ένα κράτος στην διάθεσή του, πχ δασμοί στα εισαγόμενα, απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων αν δεν έχουν απορροφηθεί πλήρως τα ανάλογα ελληνικά προϊόντα κλπ.

Για να σωθεί η χώρα, πρέπει να σωθεί ο λαός της.


Η πρόταση του ΕΠΑΜ λοιπόν, ξεκάθαρα δεν απαιτεί νέες θυσίες οι σταδιακές αυξήσεις ανάλογα με την οικονομία και ιστορίες για αγρίους που μας λένε όλοι. Από τον αείμνηστο ΓΑΠ μέχρι τον Τσίπρα, όλοι μας έταζαν και μας τάζουν θυσίες και σφίξιμο στο ζωνάρι για να σώσουν την Ελλάδα και φυσικά το ευρώ. Το ΕΠΑΜ επιζητεί να έχει ο κάθε Έλληνας εισόδημα για να ζει άνετα, με αξιοπρέπεια και χωρίς θυσίες. Για να σωθεί η χώρα, πρέπει να σωθεί ο λαός της. Για να προκόψει η χώρα, πρέπει να προκόψει ο λαός της. Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού.

Αμέσως θα πάει ο νους όλων στην επόμενη ερώτηση: και πως ξέρουμε ότι θα γίνουν όλα αυτά και δεν είναι απλές υποσχέσεις; Πως κατοχυρωνόμαστε σα λαός πως αυτά θα γίνουν και δεν θα έχουμε κωλοτούμπες όπως έχουμε συνηθίσει;

Το ΕΠΑΜ δίνει την απάντηση, ο λαός θα την εφαρμόσει και εξηγούμαι. Ένα από τα πέντε βασικά προτάγματα του ΕΠΑΜ, είναι η σύνταξη ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος. Το Σύνταγμα αυτό, θα ψηφιστεί από το λαό και θα περιέχει εκτός από την αιρετότητα, την υποχρεωτική λογοδοσία και την ανακλητότητα. Δεν θα σου κάθεται στο σβέρκο για τέσσερα χρόνια κάποιος που σε κορόιδεψε. Αν δεν κάνει ότι συμφωνήσαμε πριν τις εκλογές, θα τον στέλνουμε σπίτι του αμέσως και μάλιστα θα λογοδοτεί γιατί δεν έκανε αυτά που συμφωνήσαμε. Και δεν θα του αρέσει καθόλου, αν δεν έκανε αυτά που συμφωνήσαμε. Αυτό θα ισχύει για όλους τους αιρετούς, από τον πρόεδρο της κοινότητας μέχρι τον πρωθυπουργό.

Έτσι ο ίδιος ο λαός θα είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του. Δεν θα επαφίεται στην καλοσύνη ή στην τιμιότητα του κάθε πολιτικού που εξέλεξε. Καθημερινά θα ελέγχει τον αιρετό ο ίδιος ο λαός και καθημερινά θα περιφρουρεί αν γίνονται πράξη αυτά που ψήφισε.

Δεν είναι απλά σχέδια επί χάρτου ούτε όνειρο θερινής νυκτός τα ωραία που περιγράψαμε. Δε στέκει ούτε καν η περίφημη ερώτηση «που έχουν ξαναγίνει αυτά;». Έχουν ξαναγίνει σε άλλες χώρες παλιότερα και πρόσφατα, με τον τρόπο που η κάθε χώρα έκρινε σωστό για τα δικά της δεδομένα. Εδώ θα γίνουν με τον ελληνικό τρόπο που αναλύσαμε.

Πρέπει να είμαστε Έλληνες που ενωνόμαστε για να ελευθερώσουμε τη χώρα μας


Για να γίνουν πράξη και σύντομα, πρέπει να αφήσουμε τους διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς. Όχι να ξεχάσουμε όλοι τι είμαστε και από που προερχόμαστε, αλλά να ενωθούμε γιατί έχουμε κοινό στόχο. Δεν εννοώ πως πρέπει να είμαστε «κέντρο» ή απολίτικοι. Πρέπει να είμαστε Έλληνες που ενωνόμαστε για να ελευθερώσουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια, «τους εταίρους» και τα ντόπια τσιράκια τους και να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Μπορεί κάποιος αναγνώστης, να βρει ένα άλλο πολιτικό σχηματισμό που να προτείνει αυτά τα πράγματα; Θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα και δεν θα βρει κάποιον στο τέλος, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Μόνο το ΕΠΑΜ.

Είμαι σίγουρος πως κατάλαβες γιατί πρέπει να ψηφίσεις το ΕΠΑΜ. Θα μπει στη βουλή και μετά κανείς δεν θα μπορεί να το κρύψει, όπως κάνουν τώρα. Το αίτημα για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια θα γίνει καθολικό και θα έχει πολιτικό εκφραστή. Αυτό θα είναι το τέλος των ξένων γραβατομένων εισβολέων και των ντόπιων λαμογιών.

Εσύ που έχεις οργιστεί με τις συνεχείς κωλοτούμπες και τις αλλεπάλληλες προδοσίες, μην απέχεις. Μην αφήσεις τους ραγιάδες, τους δωσίλογους και τους παραπληροφορημένους να αποφασίσουν για εσένα και για όλους μας. Μην κάνεις αυτό που θέλουν οι προδότες να κάνεις. Ψήφισε ΕΠΑΜ για να τους κάνεις ζημιά και να πάρεις τη ζωή σου πίσω από την πρώτη μέρα.



Καλή λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου