Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ξένη κατοχή και το εθελόδουλο στους ξένους δανειστές εγχώριο σύστημα εξουσίας με τους αντίστοιχους πολιτικούς του φορείς έχουν φέρει τη χώρα μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα. Το ΕΠΑΜ έχοντας πλήρη επίγνωση αυτής της κατάστασης καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εντείνουν τη δράση τους μέσα στην ίδια την κοινωνία που ανδραποδίζεται συστηματικά. Πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό, πόλη την πόλη, αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες, αφουγκραζόμενοι τα βάσανα, τους φόβους, ή τα όνειρα και τις επιθυμίες της ίδιας της κοινωνίας, οργανώνοντας έτσι το λαό, ώστε να πάρει ο ίδιος στα χέρια του την τύχη τη δική του, των παιδιών του και της πατρίδας.

Τη στιγμή που, αργά αλλά σταθερά, οι αντιδράσεις της βάναυσα πληττόμενης κοινωνίας από το κατοχικό καθεστώς παίρνουν, όλο και πιο καθαρά, τη μορφή οργανωμένης πάλης κάποιοι άλλοι τον καλούν σε «ακτιβισμούς» και «δράσεις», παίζοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα πληκτρολόγια...

Μέσα σ` αυτόν τον κυκεώνα των φιλόδοξων και εκ προοιμίου καταδικασμένων πρωτοβουλιών συμπεριλαμβάνεται και το ….«κίνημα» ΜΑΡΑΘΩΝ 2013 που, ξεκομμένα από την οργανωμένη πάλη καλεί σε ακτιβισμούς, δήθεν ανατροπής και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας, χύδην, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους και με εντελώς ανύπαρκτα προτάγματα, γελοιοποιώντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για αντίδραση στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη πλευρά του καθεστώτος, τότε πρόκειται για φαρσοκωμωδία ολκής. Όπως αναφέρουν στη διακήρυξή τους, θέτουν ως ένα και μοναδικό στόχο «την συσπείρωση του Ελληνικού λαού με την συμμετοχή θεσμικών φορέων εξουσίας….». Ποιοι είναι αυτοί, αλήθεια, οι θεσμικοί φορείς εξουσίας, που θα συμμετάσχουν; Με τους φανφαρονισμούς, τις γενικότητες και το κάλεσμα των «θεσμικών φορέων εξουσίας» εξευτελίζεται, στην πράξη, η αναγκαιότητα για ανατροπή του καθεστώτος, καθώς και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση που απαιτείται για την εγκαθίδρυση ενός νέου γνήσια δημοκρατικού πολιτεύματος. Από την άλλη πλευρά, δεν μας λένε τίποτα για το χρέος, τη ξένη κατοχή και τη σταδιακή μετατροπή της χώρας σε υποσαχάριου τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιφέρεια της ευρωένωσης. Οι πρωτεργάτες της «κίνησης» δείχνουν να αγνοούν τα απολύτως βασικά: Δίχως Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία. Δίχως οργάνωση και σχέδιο κάθε αντίδραση στους επικυρίαρχους είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Το ΕΠΑΜ – σε αντίθεση με αυτούς – θα συνεχίσει τη δύσκολη και βασανιστική πορεία του μέσα στον απλό κόσμο, και την προσπάθειά του να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι οι πολίτες στην ανατροπή. Θα συνεχίσει να βάζει τα προτάγματά του στην κρίση του ίδιου του λαού, που είναι και ο μόνος που θα αποφασίσει την τελική ρήξη με το δωσιλογικό καθεστώς και το σάπιο πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να παλεύει μέσα στην κοινωνία μαζί με τους πολίτες μέχρι να φτάσει στην κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σχέδιο και, με όπλο τα ξεκάθαρα προτάγματά του, να δώσει την ευκαιρία στο λαό να πάρει ο ίδιος το τιμόνι του τόπου στα χέρια του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΕΠΑΜ
4/4/2013

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δ. Καζάκης: Δραματική επιδείνωση της Καθαρής Διεθνούς Επενδυτικής Θέσης της Ελλάδας το 2012.


Του Δημήτρη Καζάκη


Η καθαρή διεθνής επενδυτική θέση της Ελλάδας σημείωσε νέο αρνητικό ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 στο ύψος των -221,6 δις ευρώ, ή στο 114% του ΑΕΠ. Η διεθνής επενδυτική θέση αποτυπώνει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή (τέλος τριμήνου και τέλος έτους) το ύψος των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της ελληνικής οικονομίας με το εξωτερικό. Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αναλύονται στις βασικές κατηγορίες των άμεσων επενδύσεων, των επενδύσεων χαρτοφυλακίου, των λοιπών επενδύσεων, των συναλλαγματικών αποθεμάτων, καθώς επίσης και ανά τομέα οικονομίας, όπως Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική κυβέρνηση, Νομισματικά Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα και Λοιποί τομείς, δηλαδή νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η διεθνής επενδυτική θέση μεταβάλλεται όχι μόνο από τις συναλλαγές (χρηματικές ροές) του ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αλλά και από τις μεταβολές των τιμών αγοράς με τις οποίες αποτιμώνται τα χρηματοοικονομικά μέσα που διαμορφώνουν το ύψος των απαιτήσεων και υποχρεώσεων.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δ. Καζάκης: Στο στόχαστρο της τρόικας και οι καταθέσεις των Ελλήνων



Του Δημήτρη Καζάκη


Με την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο και έτσι να φορτώσει την χρεοκοπία των τραπεζών στους καταθέτες, χάθηκε οριστικά και το τελευταίο φύλλο συκής της ευρωζώνης. Θυμάστε που μας έλεγαν όλα τα παπαγαλάκια ότι το ευρωσύστημα εγγυάται τις καταθέσεις; Τέρμα κι αυτός ο μύθος. Και μάλιστα με τον πιο παταγώδη τρόπο. Οι καταθέσεις μετατράπηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο σε βορά του τραπεζικού καρτέλ προκειμένου να επιβιώσει παρά φύση. Όσο για τις καταθέσεις έως 100 χιλιάδες ευρώ, που υποτίθεται ότι είναι υπό καθεστώς εγγύησης, δεν έχει παρά να το πιστέψει μόνο όποιος πάσχει από μια ιδιότυπη μορφή βαρύτατης άνοιας. Ο λόγος είναι απλός. Το ευρωσύστημα δεν διαθέτει κανενός είδους σύστημα εγγυοδοσίας των καταθέσεων. Την εγγυοδοσία την έχει εναποθέσει στα κράτη-μέλη. Το κάθε κράτος-μέλος έχει την δική του πρόβλεψη εγγυοδοσίας για μέχρι 100 χιλιάδες κατάθεση. Το ελληνικό κράτος διαθέτει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καταθέσεων και Επενδύσεων. Μόνο που το εν λόγω Ταμείο διαθέτει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ίσαμε 1.600 ευρώ! Με άλλα λόγια το ταμείο είναι άδειο και δεν μπορεί να εγγυηθεί το οτιδήποτε.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ θα είναι στον "αέρα" σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ.


Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ θα είναι στον "αέρα" σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ.



Ο Δημήτρης Καζάκης και η Γεωργία Μπάστα συζητούν, αναλύουν τις καταιγιστικές εξελίξεις και αποκαλύπτουν όλα όσα αυτές κρύβουν για το μέλλον της χώρας μας.

Συνδεθείτε στο κανάλι της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ στο YouTube και παρακολούθηστε μια έκτακτη πτήση της εκπομπής, η οποία σύντομα θα είναι και πάλι κοντά σας σε καθημερινή βάση ... 

«Κυρίαρχη είναι η βούληση του λαού, όχι η αγορά»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΝΙΚΟ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ


Ο Ισλανδός πρόεδρος μιλάει στην «Κ.Ε.» για την αδυναμία των ηγετών της Ευρώπης να αναγνωρίσουν ότι η κρίση που βιώνουν οι χώρες τους είναι «βαθιά πολιτική και δημοκρατική», ενώ επισημαίνει ότι η οικονομία δεν είναι ένα πλέγμα τραπεζών, αλλά μια κοινωνία πολιτών

«Το facebook και το twitter είναι πιο σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία από τις τράπεζες», μιας και «η σύγχρονη οικονομία δεν είναι ένα πλέγμα τραπεζών, αλλά μια κοινωνία πολιτών», δηλώνει ο πρόεδρος της Ισλανδικής Δημοκρατίας, Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, σε τηλεφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε από το Ρέικιαβικ.

Για πολλούς καθοριστικός στην έκβαση της ισλανδικής κρίσης, όταν οι πολίτες εκλήθησαν από την κυβέρνηση Χάαρντε να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της χρεοκοπίας ιδιωτικών τραπεζών, ο κ. Γκρίμσον υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία τη σημασία της Δημοκρατίας στην αντιμετώπισή της.
Οντας ο άνθρωπος που, έπειτα από μαζικές αντιδράσεις, κάλεσε τους συμπατριώτες του να αποφασίσουν μέσω δημοψηφισμάτων ποιος έπρεπε να «πληρώσει», με θεαματικά αποτελέσματα για την οικονομία, και προεδρεύοντας μιας χώρας όπου οι πολίτες εκλήθησαν να συμμετάσχουν στη δημιουργία νέου Συντάγματος, δηλώνει ότι για τη χώρα του «κυρίαρχες δεν είναι οι αγορές, ούτε το Κοινοβούλιο, αλλά το έθνος και η βούληση του λαού». Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι οι ομόλογοί του στην Ευρωζώνη αδυνατούν να αναγνωρίσουν ότι η κρίση που βιώνουν οι χώρες τους είναι «βαθιά πολιτική και δημοκρατική».

Γ. Χατζημαρκάκης: "Ορατό το τέλος της Ευρώπης" (Ηχητικό)


Για ανικανότητα του ευρωπαϊκού συστήματος, που δεν μπορεί να σταθεί "όρθιο" απέναντι στα χτυπήματα της Γερμανίας, μιλά ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Είπε ότι οι αποφάσεις για την Κύπρο ήταν προϊόν μελέτης από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για προεκλογικό όφελος της καγκελαρίου Μέρκελ, ενώ επιβεβαίωσε ότι στόχος τώρα της Γερμανίας είναι η απόκτηση της Εθνικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επανέλαβε ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα έπρεπε να "μαζεύουν" συμμάχους στο Νότο της Ευρώπης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα χτυπήματα.