Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ολη η αλήθεια για το δήθεν Πραξικόπημα του Στρατού!

Του Γιώργου Αδαλή


Η υπόθεση του δήθεν «πραξικοπήματος» που ετοίμαζαν οι Ενοπλες Δυνάμεις υπό την αρχηγία του τότε Αρχηγού, κ.Φράγκου Φραγκούλη, απασχόλησε την ερευνητική ομάδα των aegeantimes, το φθινόπωρο του 2011. Ηταν τότε που αποκαλύπταμε και ουδέποτε διεψεύσθη, ότι σε στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, έχουν εγκατασταθεί ξένες δυνάμεις, που είχαν έρθει για να καταπνίξουν την διαφαινόμενη –τότε- λαϊκή εξέγερση μπροστά στα πρωτοφανή μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Σε ένα άλλο άρθρο μας, αποκαλύπταμε ότι είχε «ανοιχτεί» διαταγή από το ΓΕΕΘΑ κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για ενέργειες εκ μέρους του Στρατού, με σκοπό την καταστολή όχλου!!!

Ο σάλος που προκάλεσαν τα δημοσιεύματά μας ήταν τόσο τεράστιος που ξεπέρασε τα Ελληνικά Σύνορα και έγινε θέμα σε ζητήσεις Γαλλικών –και όχι μόνο- καναλιών, σε εκπομπές που μετρούν πάνω από 200 εκατομμύρια τηλεθεατές στον πλανήτη!

Ολοι ασχολήθηκαν τότε με το θέμα εκτός από έναν! Τον τότε υπουργό Αμυνας κ. Μπεγλίτη, ο οποίος όχι απλά δεν διέψευσε αλλά ούτε καν ασχολήθηκε με το θέμα!

Διάψευση ΔΕΝ υπήρξε ούτε από την ηγεσία του Στρατού, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η διαταγή καταστολής όχλου, ήταν ακόμη σε ισχή!

Τι σχέση μπορεί να είχε αυτή η διαταγή με τις καρατομήσεις που έγιναν αργότερα στο Στράτευμα, το αναδείξαμε σε ένα άλλο δημοσίευμά μας, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε ποτέ από κανέναν και αντίθετα, αναπαράχθηκε σε εκπομπές ξένων τηλεοπτικών δικτύων!

Επί της ουσίας, ο τότε Αρχηγός του Στρατεύματος κ. Φράγκος Φραγκούλης, άλλα και το σύνολο των Αξιωματικών της ηγεσίας του Στρατού, όπως ο πίνακας αποδεκτών της διαταγής, όχι απλά δυσφόρησε αλλά δεν δέχτηκε καν να συζητήσει για συμμετοχή του Στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πολιτών που διαδήλωναν! Όταν γράφαμε τότε ότι η παρέα του Μπεγλίτη, ήθελε με το πρόσχημα των Αμυντικών περικοπών να απογυμνώσει στρατιωτικά τη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, Δεχτήκαμε σωρεία επιθέσεων! Στην βίαιη αλλαγή του Στρατιοτικού δόγματος στην Ελλάδα, αντέδρασαν τότε πολλοί στρατιωτικοί και κυρίως ο ίδιος ο Αρχηγός κ.Φραγκούλης!

Αλήθεια όμως, ποιος είναι ο κ.Φραγκούλης; Για να δούμε λοιπόν:
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ είναι και διδάκτωρ γεωπολιτικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εισήλθε πρώτος το 1970 στη Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1974 πρώτος πάλι. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου. Υπηρέτησε ως διοικητής μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων, ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (1991 - 1994), ως ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα (1998 - 2001) ενώ το 2002 ορίστηκε διοικητής της 32ής ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Το 2004 προήχθη σε υποστράτηγο και το 2007 σε αντιστράτηγο αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού. Το 2009 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής στρατού και στις 6 Αυγούστου του ίδιο έτος ανέλαβε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011 οπότε και αποστρατεύθηκε με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.[3]
Μιλάει αγγλικά, ρώσικα και τούρκικα!!!
Ο ίδιος ο κ. Φράγκος τον Δεκέμβριο 2011 κατέθεσε υπέρ των 39 ανδρών Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος στο δικαστήριο όπου δικάστηκαν για τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών που εκφώνησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. 

Μήπως λοιπόν η κατάθεσή του αυτή ενόχλησε σφοδρά τους «προοδευτικούς λιμοκοντόρους κι ευρωληγούρηδες» και τον ενέταξαν κι αυτόν στο κάδρο των «εχθρών» τους;

Διότι από το βιογραφικό αυτού του ανθρώπου, μπορεί κάποιος να συνάγει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι πρόκειται για έναν άκρως μορφωμένο άνθρωπο και υπερδραστήριο Αξιωματικό, Νομικό και Διδάκτορα Πανεπιστημίου που ομιλεί και γράφει καίριες γλώσσες για τα Εθνικά μας ζητήματα!
Είχε πολλούς σαν κι αυτόν ο κ.Μπεγλίτης όταν αποφάσιζε να τον καρατομήσει;
Είχε πολλούς τέτοιους ανθρώπους με ειδική εκπαίδευση σε Σώματα Ειδικών Καταδρομών, ώστε να τον εμπλέξει σε φαιδρές ιστορίες και να τον στιγματίσει;
Κι αν είχε ο Μπεγλίτης έστω κι έναν, μπορεί να μας τον υποδείξει; Ομιλώ για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διότι στελέχη όπους ο κ.Φραγκούλης είχε και παλιά το Στράτευμα, και θα έχει και στο μέλλον!
Την στιγμή όμως αυτή, είχε κάποιον άλλον, έτσι ώστε όταν τον καρατομούσε, να τον αντικαθιστούσε με κάποιον άλλον ισάξιο;
ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ είχε! 
Απλά για τον Μπεγλίτη και τον κάθε Μπεγλίτη, προείχε το «καλό του ΠΑΣΟΚ» και όχι το Εθνικό μας Συμφέρον! Και γι αυτό κάποια μέρα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κ.Μπεγλίτης!


Διότι η απόφαση αυτή του Μπεγλίτη, έμελλε να είναι μοιραία για πολλούς, οι οποίοι στην ουσία «σφαγιάστηκαν» διότι δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να εμπλέξουν τον Στρατό σε πολιτικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ καθώς και να συμφωνήσουν στις εκτρωματικές αλλαγές που επιχειρούσε τότε το ΠΑΣΟΚ στη δομή του Στρατεύματος, που έθεταν σε κίνδυνο την Ασφάλεια της χώρας!

Προκειμένου να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε τότε εναντίον του ο Π.Μπεγλίτης αλλά κι ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου, δεν δίσταζαν να διαρρέουν και κατόπιν να διαμηνύουν στο Εξωτερικό, ότι η χώρα κινδυνεύει από … Πραξικόπημα!

Ενώ στην ουσία, «πραξικόπημα» έκανε η τότε κυβέρνηση, και μάλιστα αντιβαίνοντας με τις αποφάσεις της, σχεδόν στα μισά από τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος!

Όταν διαπίστωσαν πόσο μεγάλο ήταν το μέγεθος του Εθνικού προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, προσπάθησαν να το μαζέψουν αλλά δεν μπόρεσαν!

Έμεινε έτσι η ρετσινιά στο Στρατό που είναι το εύκολο θύμα, για τους πολιτικούς εδώ στην Ελλάδα!

Και είχαν επιπλέον εκμεταλλευτεί στο έπακρο πολιτικά, τον φόβο μιας μεγάλης όσο κι ευκολόπιστης μάζας του Ελληνικού λαού, ότι μπορεί στη χώρα να εγκαθιδρυθεί μια Χούντα ανάλογη της περιόδου του Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα κάποιοι να δουν «θετικά» τόσο τον Παπανδρέου, όσο και τον Μπεγλίτη, όταν σφάγιασαν το Στράτευμα το 2011!

Τότε μάλιστα η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά , είχε δηλώσει ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν!

Σήμερα, ούτε λόγος, μιας και ήδη έχουν διατυπώσει την θέση, ότι … ουδέποτε είπαν ότι θα επαναφέρουν πίσω τους αδίκως εκδιωχθέντες Αξιωματικούς! Άλλο ένα μεγάλο ψέμα του Α.Σαμαρά!

Σήμερα λοιπόν η εφημερίδα το Βήμα του κ.Ψυχάρη, που ως γνωστόν ο υιός Ψυχάρης είναι πλέον βουλευτής της ΝΔ, επαναφέρει το «μεγάλο παραμύθι του πραξικοπήματος» με τριπλό σκοπό!

Πρώτον

για να πετύχει ακριβώς ότι κι ο Παπανδρέου το 2011, δηλαδή, να τρομοκρατήσει και πάλι γέρους και γριούλες, ότι αν δεν ψηφίσουν Σαμαρά, τότε θα βγει από τον τάφο το φάντασμα του Γιώργου Παπαδόπουλου και θα οδηγήσει τα τανκς στην Πλατεία Συντάγματος!

Δεύτερον

γιατί στην ουσία, δεν επιτρέπει η Τρόικα να επανέλθουν στο στράτευμα όσοι εκδιώχθηκαν τότε και πρέπει να βρεθεί μία βελούδινη λύση. Δηλαδή, με το στίγμα του πραξικοπηματία, να μην δικαιωθούν ποτέ! Επιπρόσθετα, να εξακολουθήσει να τελεί εν ισχύ η διαταγή «καταστολής όχλου» που εξέδωσε τότε το ΓΕΕΘΑ!

Τρίτον

για να περάσει στο υποσυνείδητο των Ελληνων, ότι οι αγώνες των Στρατιωτικών κατά των νέων μέτρων είναι άδικοι ! Να απολέσουν δηλαδή οι ένστολοι, την στήριξη και την συμπάθεια της Ελληνικής κοινωνίας, που ως σήμερα, στέκεται αρωγός στους αγώνες τους! Βλέπετε από σήμερα, υπάρχουν αρκετοί που σκέφτονται, ότι «οι … πραξικοπηματίες, δεν δικαιούνται να βγαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν»! Και να είστε σίγουροι ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν αποσείσει την συμπάθειά τους απέναντι στον αγώνα τον ενστόλων, ειδικά τώρα που ο κ.Ψυχάρης, αναζητά με βαρύγδουπους τίτλους έναν … «λοχία» ως τον μεγάλο πραξικοπηματία!!!!

Επί της ουσίας, μόνο ένας τρανσέξουαλ θα μπορούσε να σκεφτεί ότι Έλληνες Αξιωματικοί ετοιμάζουν πραξικόπημα!

Αυτό είχα γράψει το Νοέμβριο του 2011 και το επαναλαμβάνω και σήμερα γιατί ορισμένοι απ ότι φαίνεται το ξέχασαν!

Όχι ότι έχω κάτι εναντίον των τρανσέξουαλ! Το πώς διαθέτει κάποιος το κορμί του και τι αφαιρεί ή προσθέτει σε αυτό, είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση!

Βλέπετε όμως, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ελληνικού Στρατού, όποιος έχει υποστεί εγχείρηση αλλαγής φύλου, δεν μπορεί να υπηρετεί στο στράτευμα και κρίνεται Ι5 (γιώτα πέντε), με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται από την υποχρέωση της θητείας του!!!

Συνεπώς, ένας τρανσέξουαλ, δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στον Ελληνικό Στρατό από το 1974 και μετά γιατί απλά δεν έχει υπηρετήσει!

Δεν μπορεί να γνωρίζει για παράδειγμα, ότι για να κινηθεί ένα άρμα σε πολιτική περιοχή, πρέπει να υπογράψουν περίπου 10 άτομα στο στρατό και δύο στην Αστυνομία!

Για να κινηθεί δε μια φάλαγγα σε πολιτική περιοχή, πρέπει να υπογράψουν οι διπλάσιοι και ακόμη να λάβει γνώση η πολιτική προστασία του Δήμου! Η πυροσβεστική, και παλιότερα οι Νομαρχία!!!

Διαφορετικά, καύσιμα δεν έχει!!!

Ενας τρανσέξουαλ επίσης, δεν γνωρίζει, ότι στο Στρατό, άλλος φυλάσσει τα καύσιμα κι άλλος τα πυρομαχικά! Για να πάρεις μια σφαίρα δηλαδή, θα πρέπει να βάλεις στο … κόλπο, 10 περίπου άτομα!!! Εκτός κι αν ορισμένοι εννούν ότι θα γινόταν πραξικόπημα χωρίς σφαίρες και πυρομαχικά! Ένα … άσφαιρο πραξικόπημα δηλαδή!!!

Ενας τρανσεξουαλ δεν μπορεί να γνωρίζει, ότι το σύνολο των Στρατιωτικών, υποφέρει από τα χτυπήματα των υφισταμένων του, που καραδοκούν να τους «φάνε» για να πάρουν τη θέση τους την οποία και εποφθαλμιούν. Ετσι, αν συγκεντρωθούν πέντε αξιωματικοί για να … συνωμοτήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, θα το γνωρίζουν περίπου άλλοι … πενήντα!!!

Αφήστε που από τους πέντε, τουλάχιστον οι τέσσερις (για να μην πω ΚΑΙ οι πέντε), μόλις λήξει η συνάντηση, αμέσως μετά, θα περάσουν από τα γραφεία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για να το αναφέρουν!!!

Διότι οι τρανσέξουαλ δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, ότι ακόμη και η παραμικρή μετάθεση στο στρατό, πόσο μάλλον η τοποθέτηση σε θέση κλειδί, αποτελεί καθαρά κομματική υπόθεση ! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τοποθέτησαν και συνεχίζουν να τοποθετούν στο στράτευμα, με καθαρά κομματικά κριτήρια και οι … «υποχρεώσεις» εκεί είναι μεγάλες και πολλές!

Που να ξέρει ένας τρανσέξουαλ ότι στο Στρατό, δεν μπορείς καν να κάνεις συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων, αν δεν έχεις λάβει σχετική άδεια!

Μαζί λοιπόν με τους τρανσέξουαλ, βάλτε και τους πολιτικούς, τους ηθοποιούς, τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», που χρησιμοποιώντας πολιτικά μέσα, δεν πήγαν στο Στρατό!

Ολοι αυτοί, ΔΕΝ γνωρίζουν κάτι που μάθαμε εμείς όλοι όταν υπηρετήσαμε τη θητεία μας!

Ο Ελληνικός Στρατός κυρίες και κύριοι (ειδικά προς τις κυρίες), είναι «χτισμένος» σε μια στέρεη … κομματική βάση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει πραξικόπημα! Ξεκίνησε βλέπετε να χτίζεται σε μια υποτιθέμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ βάση, αλλά όπως όλα τα πράγματα στη χώρα μας, η βάση αυτή σύντομα μεταλλάχτηκε από πολιτική σε … κομματική!!!

Οποιος λοιπόν, γράφει ή υποστηρίζει ότι ο ελληνικός στρατός μπορεί να κάνει πραξικόπημα, απλά δεν υπηρέτησε και δεν γνωρίζει!

Τέλος!



Εκτός και αν, αυτοί που υποστηρίζουν τέτοιες ανοησίες το κάνουν με μοναδικό σκοπό να εκφοβίσουν τα γεροντάκια! Ακόμη κι ένας να το πιστέψει κέρδος θα έχουν!!!

Πάρτε την Τουρκία για παράδειγμα και δείτε τι έγινε εκεί!
Σε ένα κράτος μάλιστα, όπου ο στρατός έχει τον πρώτο λόγο! Όχι όπως στην Ελλάδα, που οι πολιτικοί τον χρησιμοποιούν ενίοτε ως «πατσαβούρα» για τις δημόσιες σχέσεις τους, κι άλλοτε ως μέσω πλουτισμού με κομπίνες στα εξοπλιστικά! Παρόλη την λύσα των πολιτικών, ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να πραξικοπηματίσει, έχει να επιδείξει όμως ένα αξιοζήλευτο, Πυροβολικό, και από τις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις διεθνώς! Εχει τους καλύτερους πιλότους και το καλύτερο ναυτικό! Κι αυτό οφείλεται στο πνεύμα των Ελλήνων στρατιωτών , και σε καμία περίπτωση στους Ελληνες πολιτικούς!

Για να καταλάβετε τι εννοώ, όταν ο Ερντογάν στην Τουρκία, απέκτησε στοιχεία για επερχόμενο πραξικόπημα, (υποθέσεις Εργκενεκόν, Βαριοπούλα κ.α.) οδήγησε στο δικαστήριο και κατόπιν στη φυλακή, δεκάδες τούρκους Αξιωματικούς! 

Που ; Στην Τουρκία, που αυτό πριν μερικά θα χρόνια ακουγόταν ως ανέκδοτο, λόγω της ισχύς του Στρατού, στο Σύνταγμα και στην Διακυβέρνηση της χώρας!

Για την δική μας περίπτωση, αν υπήρχε έστω η παραμικρή ένδειξη (και όχι απόδειξη) ότι στο στρατό κάποιοι ετοιμάζονται να στασιάσουν, τότε, με την ένδειξη και μόνο, θα μπορούσε ο Μπεγλίτης και ο Πρωθυπουργός, να τους αποτάξουν όλους αυτούς!


Αντίθετα, τους αποστράτευσαν με τιμές και δόξες!

Προφανώς, διότι δεν υπήρξε ποτέ τίποτε! Το παραμικρό!

Όπως καταλάβατε, η εμπλοκή του καλύτερου ίσως αξιωματικού που έχει αναδείξει ο ελληνικός Στρατός τα τελευταία χρόνια και ίσως έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών, του κ.Φράγκου Φραγκούλη επιχειρήθηκε από κομματικά κέντρα (ή παράκεντρα καλύτερα) με μοναδικό σκοπό, να σπιλώσουν την τιμή του συνόλου του Ελληνικού Στρατεύματος!

Διότι, το πόσο φαιδρή, ανόητη και κατευθυνόμενη είναι αυτή η υπόθεση, φαίνεται από το γεγονός, ότι στις αμέσως επόμενες εκλογές, ο κ.Φραγκούλης έγινε ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Δηλαδή τι θέλουν να μας πούνε οι σεναριογράφοι του δήθεν πραξικοπήματος!

Ότι τα κόμματα έκαναν υπουργό, έναν Στρατηγό που προηγουμένως σχεδίαζε … πραξικόπημα;;;

Ας απαντήσουν λοιπόν όλοι αυτοί που αντί για ειδήσεις γράφουν εικονογραφημένα μυθιστορήματα τύπου «Μίκυ Μάους»!

Όταν στις 17 Μαΐου 2012, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπέγραφε την τοποθέτηση του κυρίου Φραγκούλη, ως υπουργού Εθνικής Αμυνας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του ανωτάτου δικαστικού κ.Παναγιώτη Πικραμμένου, υπέγραφε την υπουργοποίηση ενός παρολίγον … πραξικοπηματία;


Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι ορισμένοι σε τούτη εδώ τη χώρα!!!! 

Αν και ο σημερινός υπουργός Αμυνας, και βουλευτής της ΝΔ, κ.Παναγιωτοπουλος, διέψευσε όλα αυτά τα σενάρια που επαναφέρει σήμερα, η εφημερίδα ΒΗΜΑ, όπου τον έλεγχο έχει η οικογένεια ενός άλλου βουλευτή της ΝΔ, του κ.Ψυχάρη, εν τούτοις, η επιχείρηση «σπιλώστε το Στρατό», στέφτηκε με αρκετή επιτυχία!

Μόνο που σε λίγο, όλοι αυτοί οι «κοκορόμυαλοι της ΝΔ» του Αντώνη Σαμαρά, θα ψάχνουν να βρουν τρύπα να κρυφτούν, αφού επαναλαμβάνουν, ακριβώς τα ίδια λάθη με τον Γιωργάκη Παπανδρέου!

Γιατί σε λίγο η χώρα, η Κυβέρνηση και κυρίως η ΝΔ, θα χρειαστεί επειγόντως τη βοήθεια του Στρατού, απέναντι σε όλα όσα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές των ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου!

Και τι βοήθεια θα έχει από ένα στρατό καθημαγμένο και τσακισμένο ηθικά από τα πολιτικά παιχνίδια των κοκορόμυαλων νεοδημοκρατών, που προσπαθούν να παραμείνουν με κάθε τρόπο γαντζωμένοι στην εξουσία;

Είναι δυνατόν, σε ένα μήνα και κάτι, να αναμένουμε όλοι γενική ανάφλεξη στη Λεκάνη της Μεσογείου, και να ξαναζεσταίνουν αυτή την κρίσιμη ώρα , σενάρια και ανοησίες περί πραξικοπήματος, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα για τους Ενστόλους;

Μα τόσο ανόητοι είναι;

Η μήπως είναι τόσο ... ξεπουλημένοι;;;;


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ, ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ!!!



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 16η΅ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ!! πατήστε εδώ




από aegeantimes

Έξοδος από την κρίση δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξει η ροή του πλούτου…

Το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει τσέπες. Ειδικά το ευρώ που είναι ένα σκληρό νόμισμα μέσα σε μια κλειστή νομισματική Ένωση, δεν έχει χαθεί ούτε καν ως αξία, απεναντίας μάλιστα έχει υπερτιμηθεί. Απλά έχει αλλάξει τσέπες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες του Νότου έχει μεταφερθεί στις χώρες του Βορρά και σε εσωτερικό επίπεδο, από τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα έχει μεταφερθεί και συνεχίζει να μεταφέρεται στις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους το μεταφέρουν στον Βορρά, ακόμα και χωρίς τόκο.



Τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλονται, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «σπιράλ θανάτου» που αφυδατώνει όλο και πιο πολύ… τις ασθενέστερες τάξεις υπέρ των εγχώριων ελίτ και των χωρών του Βορρά.

Για να βγούμε από την κρίση, μια μόνο λύση υπάρχει πλέον. Να αλλάξει αυτή η ροή του πλούτου, αλλάζοντας τους οικονομικούς κανόνες του παιχνιδιού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εσωτερικό επίπεδο.

Όμως, σε ότι αφορά το εσωτερικό επίπεδο (που μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε), για να αλλάξει ροή ο πλούτος θα πρέπει να το θελήσει το πολιτικό σύστημα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Αλλά το τελευταίο δεν ελέγχεται από το λαό. Ελέγχεται και καθοδηγείται από τις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες νέμονται κοινωνία και χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού εξαθλιώνοντας το λαό, με όργανό τους το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Επομένως δεν μένει καμία άλλη επιλογή προκειμένου να βγούμε από την κρίση, παρά μόνο μία.. Άμεση ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, είσοδος της κοινωνίας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και έλεγχος της ροής του πλούτου.
Τρόποι υπάρχουν πολλοί, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε και να το πάρουμε απόφαση..

Πέτρος Χασάπης




Πηγή olympia

Ξεχάστε τους ''σωτήρες''!

Δεν υπάρχουν “σωτήρες”, το έχω ξαναπεί! Όλοι και όλα θα κριθούν από τις πράξεις…

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε η πολυτέλεια της αναμονής και της προσμονής… Αν περιμένετε κάποιον να μπει μπροστά, τότε το πιθανότερο είναι πάλι να την πατήσετε και να προδοθείτε… Είναι πάρα πολύ μεγάλη η κομπίνα για να την αφήσουν να χαθεί! Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με τον καθένα…


Πόσες φορές πρέπει να την πατήσει τούτος ο λαός για να αποφασίσει ότι πρέπει να απελευθερωθεί επιτέλους…;

Όταν φοβήθηκαν την επανάσταση (του 1821) πούλησαν την Ελλάδα στους Βαυαρούς!
Όταν φοβήθηκαν από την Ελληνική αντίσταση έστειλαν τον Παπανδρέου για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Άγγλων και των Αμερικανών!
Όταν φοβήθηκαν μη χάσουν τον έλεγχο (δεκαετία του ’60) έστησαν την αμερικανοκίνητη χούντα για να πάρουν και την Κύπρο!
Όταν φοβήθηκαν μη χάσουν το παιχνίδι μετά την πτώση της χούντας, έστειλαν τον Καραμανλή να μας δέσει στο άρμα των ΗΠΑ και της ΕΕ (τότε ΕΟΚ)! Και παράλληλα έστησαν και το “αντίπαλο δέος” κατά τα αμερικάνικα πρότυπα ώστε να παίζουν το παιχνίδι μονά-ζυγά δικά τους…


Δε βαρεθήκατε να είστε υπό την “προστασία” κάποιου πάντα και υποτελείς…; Μήπως ήρθε ο καιρός της πραγματικής απελευθέρωσης που ποτέ ως τώρα δεν έγινε…;
Οι ικανοί και οι άξιοι θα βγουν μέσα από τον αγώνα! Αυτός ο αγώνας όμως πρέπει να είναι πρώτα δικός μας και ουσιαστικός!!! Μην περιμένετε κάποιον άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα! Κάποιοι κερδίζουν καιρό προς όφελος των εχθρών, κρατώντας μας σε στάση αναμονής και δημιουργώντας προσδοκίες… Και όσο γίνεται αυτό, από κάτω υπογράφονται συμφωνίες και ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία! Και επειδή δεν τους φτάνει και πρέπει να μας τσακίσουν για να είναι ελεύθεροι να δράσουν ανενόχλητοι, άρχισαν να λεηλατούν και την ιδιωτική
Νομίζετε ότι θα είναι εύκολο να επανακτηθεί ό,τι χαθεί…;
Νομίζετε ότι, αν δεν έχετε τώρα το κουράγιο να αντισταθείτε και να αντεπιτεθείτε, θα μπορέσετε να ορθώσετε παράστημα όταν θα σας έχουν γονατίσει από την πείνα και την εξαθλίωση…; Δε βλέπετε πού οδηγούν τα πράγματα…;

Τι πρέπει να γίνει…

Αν θέλετε να σωθείτε και να σώσετε τα παιδιά σας αλλά και να πάρετε πίσω και την πατρίδα σας πριν την αρπάξουν και τη ρημάξουν, πρέπει να καταλάβετε ότι τα πράγματα πρέπει να τα επιβάλετε εσείς και μάλιστα τελείως αντίθετα από αυτό που προγραμματίζουν…

Πρώτα πρέπει να γίνει η εξέγερση με διαρκή ανυπακοή και μη αναγνώριση των πεπραγμένων τους και αφού συλληφθούν να προχωρήσουμε σε συντακτική εθνοσυνέλευση ώστε να δεθούν και οι επόμενοι, που μπορεί να έχουν δόλιους και πονηρούς σκοπούς…
Μετά να γίνουν καθαρές εκλογές με απλή αναλογική! Δεν είναι τόσο τρομερό όσο νομίζετε, χρειάζεται απλά βούληση και η δήλωση ανυπακοής είναι και εύκολα εφαρμόσιμη…
Διότι δε χρειάζεται να έρθετε σε σύγκρουση με ΜΑΤάδες και ό,τι άλλο ένστολο καθίκι επιστρατεύσουν…

Φυσικά θα έρθει και εκείνη η ώρα, αλλά πρώτα πρέπει να τους κόψουμε τους πόρους… Σταματήστε λοιπόν να πληρώνετε οτιδήποτε… Προφυλάξτε την περιουσία σας πριν σας την αρπάξουν όλη! Το χρήμα πρέπει να το κυκλοφορούμε μεταξύ μας, καταργώντας κάθε σχέση με το κατοχικό καθεστώς… Μέχρι να ξαναπάρουμε τη χώρα στα χέρια μας, διασφαλίζουμε την περιουσία μας και την επιβίωσή μας! Σκεφτείτε ότι αν το είχαμε κάνει από το Μάη του ’10 η κατάσταση όλων θα ήταν πολύ καλύτερη… Άσε που θα είχαν “πέσει” προ πολλού! Βέβαια υπάρχει και ένα κέρδος από αυτό, αφού έπεσαν πολλές μάσκες και τώρα ο κόσμος μπορεί να βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα… Και όταν μιλάω για μάσκες που έπεσαν αναφέρομαι σε όλο το φάσμα των πολιτικάντηδων!

Σκεφτείτε ότι αν δεν προφυλάξουμε τώρα το σύνταγμα και δεν κινηθούμε με όπλο το άρθρο 120, σε λίγο δε θα έχουμε ούτε πατρίδα ούτε σύνταγμα!
Μόνο που πρέπει να κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά σε όλα τα επίπεδα…

Αυτο-οργάνωση…
Στάση πληρωμών στο κράτος…
Αλληλεγγύη…
Και τελική επίθεση…

Τι περιμένετε λοιπόν; Οπλιστείτε με αποφασιστικότητα και η νίκη είναι δική μας! 

Diana Zikopoulou




από 
greecerebels

ΑΕΙ ΣΕ ΟΙΚΤΙΡΩ

του Παντελή Μιντεκίδη


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Αγαπητέ διαχειριστή του μπλογκ,
Ανάρτησε παρακαλώ πολλά μαντίλια στο μπλογκ σου, διότι από την πολύ συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια θα μας πάρουν τα κλάματα στο τέλος με αυτούς τους Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες μας.
Μερικοί κακοήθεις αναγνώστες ισχυρίζονται το αντίθετο, λένε ότι θα κλάψουμε από το γέλια, κάτι το οποίον ο γράφων μετά βδελυγμίας αποτάσσει.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Χτυπάει ο Μεγάλος Ταξιάρχης, Αρχάγγελος Μιχαὴλ, κουφός και από τα δύο του αυτιά, την πόρτα του υποψήφιου εθνικού ευεργέτη την τελευταία του εκείνη νύχτα, την ώρα που τρεμόπαιζε το φως στο καντήλι, λίγο πριν από το στερνό ταξίδι για την λησμονιά και λέει με στεντόρεια φωνή:

«Ετοιμαστείτε! Ζάππα, Ζωσιμάδες, Τοσίτσα, Ριζάρη, Βαρβάκη, Αρσάκη, Μαρασλή, Σίνα, Συγγρέ, Μπενάκη, Ωνάση, Αγγελόπουλε, … 
Ήρθα για να πάμε άτα, ακούσατε; Το πάρτι τελείωσε!»
Και απομακρύνοντας κάποιους στην άκρη, προφανώς τις ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα, συνεχίζει ο αρχάγγελος αποτεινόμενος στους υπόλοιπους από δαύτους:
«Μάζεψες, έκλεψες, λήστεψες, φόρους ποτέ δεν πλήρωσες στην φτωχή σου πατρίδα, εξαγόρασες πολιτικούς, δωροδόκησες τους πάντες, εκβίασες, σκότωσες … καμιά αμαρτία ανθρωπίνως δυνατή δεν έμεινε που να έχεις αφήσει αδιάπρακτη! Θεός επί γης ήθελες να είσαι! Αγιογδύτη!
Τόσες ψυχές έχω πάρει στην ζωή μου βρέ, αλλά τόσα πλούτη σε καμιάς ψυχής το σπίτι δεν βρήκα συγκεντρωμένα! 
Γι αυτό ολομεμιάς, στην κόλαση θα πάς!»
Συνηθισμένος στο μπαξίσι, απαντάει ο υποψήφιος εθνικός ευεργέτης:
«Να πάρε τα όλα εσύ Μεγάλε Ταξιάρχη, σου τα χαρίζω όλα, αλλά άφησέ με να ζήσω ένα ακόμη χρόνο, έχω κάτι χρέη να μαζέψω από κάποιους κακοπληρωτές!»
Κουφός άμφω ο Ταξιάρχης, απάντηση δεν δίνει. 
Σε λίγο ακούγεται η φωνή του Αρχάγγελου:
«Αναρωτιέμαι, ωστόσο, που θα τα αφήσεις όλα αυτά τα μυθικά πλούτη που συσσώρευες μια ζωή; Ποιός άραγε θα τα χαίρεται μετά από εσένα;»
Σε βαθειά περισυλλογή, την τελευταία του, περιέπεσε ο υποψήφιος μεγάλος εθνικός ευεργέτης. Σκέφτεται για λίγο, και επειδή μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, άρχισε να μονολογεί:
«Βρε, μπας και είναι αλήθεια ότι υπάρχει Θεός; 
Ας πω μια προσευχή, τί έχω να χάσω;
Ψυχή μου, Ψυχή μου,
ανάστα τί καθεύδεις;
Το τέλος εγγίζει και μέλλεις θορυβείσθαι•
ανάνηψον ουν,
ίνα φείσηταί σου Χριστός ο Θεός,
ο πανταχού παρών
και τα πάντα πληρών.»
Συνέρχεται ωστόσο γρήγορα και αρχίζει τους προσφιλείς του χρηματικούς λογισμούς:
«Αν τα κληροδοτήσω κάπου, σίγουρα θα με βάλει στον παράδεισο; 
Αυτό θα κάνω!
Ο Αρχάγγελος είναι κουφός δεν ακούει την παράκλησή μου.
Στον ουρανό είναι λογικώς αδύνατον να μεταφέρω τόση περιουσία.
Τα σάβανα τσέπες δεν έχουν και ύστερα στο μνήμα πάλι δεν χωράνε!
Πάντως, στην σύζυγο δεν αφήνω δεκάρα, θα τα φάει με τον εραστή εις υγείαν του κορόιδου.
Ούτε στην ερωμένη, φυσικά, την τσούλα! 
Στα παιδιά μου είναι βέβαιον ότι δεν θα τα αφήσω, θα τα παίξουν στα Mont Parnes και θα τα σκορπίσουν στις κρουαζιέρες, τα ζαβά! 
Στην εκκλησία; Α πα πα πα πα, αυτοί τρώνε και ότι μαζεύει το παγκάρι, δεν θα φάνε τον βιός μου; 
Στους φτωχούς δεν αξίζει, θα πάνε χαμένα, τα φαγητά θα τα χέσουν και τα παπούτσια τι να τα κάνουν, αυτοί έμαθαν να ζουν ξυπόλητοι! 
Λέω να τα αφήσω στο κράτος. Μα τα λαμόγια οι πολιτικοί θα τα μοιραστούν αναμεταξύ τους και θα τα ξαφρίσουν όλα! Τους ξέρω καλά, εγώ δεν τους εκπαίδευσα;»

«Βιάσου! Η κόλαση σε περιμένει!! Επειδή νόμο δεν σεβάστηκες στην γη, θαρρείς πως έτσι είναι και στον ουρανό; Γελασμένος που είσαι!», ακούστηκε πιο επιτακτικά και με μία δόση σαρκασμού η φωνή του Μιχαήλ.
Είδε απόειδε ο μελλοθάνατος ότι συμφέρουσα διέξοδο δεν είχε καμιά για το τι να κάνει την περιουσία του και πήρε την ολιγότερο επιζήμια για τον ίδιο … απόφαση, το Μέγα Εθνικό Ευεργετιλίκι, αυτή είναι μια κάποια λύση, σκέφτηκε.
«Αποφάσισα! Γραμματικέ που είσαι; Γράφε:
Θα τα κάνω κτίρια γερά και όμορφα και θα τα αφήσω καρφωμένα στην Γη. Κι αν μπορεί ας τα κουνήσει κανείς. 
Α ναι, τώρα που άρχισα να πιστεύω ότι υπάρχει Θεός, τίθεται και το θέμα που λέγεται υστεροφημία. Έτσι παίζουν δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις: της μετά θάνατον ζωής, καθώς και της δευτέρας παρουσίας. Άσε που κάτι καινοφανείς θεωρίες μιλάνε για σίγουρη μετεμψύχωση … 
Ίσως κάτι θα έχω να κερδίσω και από αυτές τις υποθέσεις. 
Το βασικό όμως είναι ότι τέτοια κτίρια δεν πρόκειται να τα κουνήσει κανείς και ποτέ. Και στην δεύτερη και στην τρίτη παρουσία, αυτά εκεί θα είναι!»

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Πριν από αρκετά χρόνια, επί Αγίας και Ευλογημένης Δραχμής, κάποιος φίλος στην Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης μικρού φροντιστηρίου, απλό παιδί και συμμαζεμένο θυμάμαι, άνοιξε μια Πέμπτη την εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ και είδε τι έσοδα δήλωναν στην εφορία διάφοροι μεγαλοσχήμονες.
Αυτομάτως ήρθε στο μυαλό του και πόσα δήλωσε ο ίδιος εκείνο το έτος.
Ο φίλος καθηγητάκος δήλωσε 10 εκατομμύρια δραχμές.
(Μπορεί να έμενε στο νοίκι, να μην είχε ούτε ένα αυτοκινητάκι, ο φουκαράς, αλλά συνεπής στις υποχρεώσεις του με το κράτος ήταν.)
Ο Μητσοτάκης δήλωσε 15 εκατομμύρια δραχμές.
Ο Βαρδινογιάννης (Motor Oil) δήλωσε 150 εκατομμύρια δραχμές.
Αίφνης νιώθει ο καθηγητάκος να ψηλώνει δέκα εκατοστά! 
Είναι απίστευτο, ποιός είμαι τέλος πάντων αναρωτήθηκε;
Ο Μητσοτάκης για την εφορία ήταν μιάμιση φορά όσο ο φίλος καθηγητάκος.
Ο Βαρδινογιάννης για την εφορία ήταν δεκαπέντε φόρες όσο ο φίλος καθηγητάκος.
Πριν όμως προλάβει να χαρεί το νέο του ύψος, ένα αίσθημα αυτοαπαξίωσης σκέπασε την ψυχή του και ίσα-ίσα μπόρεσε να ψελλίσει: 
«πόσο μεγάλος μαλάκας είμαι; …»
Όταν τον ξαναείδα μετά από αρκετό καιρό, μου φάνηκε ανανεωμένος και πονηρεμένος και κομψότατος και μου μιλούσε για το νέο του σπίτι, το μεγάλο του αυτοκίνητο και το παραθαλάσσιο που απέκτησε, παρά το ότι τα έσοδά του παρέμειναν τα ίδια, 10 εκατομμύρια δραχμές ...

Σε λίγο ο Μητσοτάκης καμιά αχαιοκαπηλίστικη συλλογή δεν θα αφήσει στο δημόσιο; Σίγουρα θα αφήσει. Πως αλλιώς άλλωστε θα γίνει Μέγας Εθνικός Ευεργέτης για να έχουν να λένε τα μητσοτακάκια για την καταγωγή τους. Μόνον προδοσίες θα καταγράφει το βιογραφικό τους;
Για τον Βαρδινογιάννη δεν τίθεται θέμα: ελπίζω, ελπίζεις, ελπίζει, ελπίζουμε ελπίζετε, ελπίζουν. Και είναι φανερό ότι η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία ...

Ο φίλος καθηγητάκος μετά από το σοκ που έλαβε περί φορολογικής εντιμότητας των Ελλήνων μεγαλοσχημόνων από την παραπάνω σύγκριση που έκανε του εαυτού του με αυτούς, μάλλον πρέπει λίγο να πήραν τα μυαλά του αέρα και με αυτοπεποίθηση μεγαλοσχήμονος από τζάκι, επιτυχημένου επιχειρηματία, χτυπάει την πόρτα του έφορου της περιοχής του, Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, θαρρώ:

«Κύριε έφορε, επιθυμώ να γίνω Μέγας Εθνικός Ευεργέτης.»
«Μετά χαράς, αγαπητέ κύριε. Θα πάρετε ένα ουίσκι;», του απαντάει ο έφορος.
Ο κύριος καθηγητής, πλέον, τον ευχαριστεί και αρχίζει να αναπτύσσει την πρότασή του στο έφορο:
«Για τα επόμενα σαράντα χρόνια δεν θα πληρώνω εφορία. Θα επενδύω τα δύο εκατομμύρια φόρου που μου αναλογούν σε ασφαλείς επενδύσεις και στο τέλος, όταν θα έχει συγκεντρωθεί ένα ποσόν γύρω στα 400 εκατομμύρια θα τα κάνω δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι και εγώ θα γίνω Μέγας Εθνικός Ευεργέτης και το δημόσιο δεν θα πιστεύει στο μάτια του ότι έλαβε ποτέ τέτοια τεράστια δωρεά.»

Είναι φυσικά περιττό να σας πω τι έδειξε με το χέρι του ο έφορος, κάνοντας ταυτοχρόνως και μία ανεπαίσθητη έμπροσθεν προβολή του ισχύος του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Οι εθνικοί ευεργέτες σε αυτήν την χώρα είναι όντως πολυάριθμοι, αν και βαίνουν σε φθίνουσα σειρά τα τελευταία έτη. Μία ομάδα ωστόσο ευπατρίδων ελλήνων φαίνεται στον ορίζοντα να ανατέλλει με σκοπό να βάλλει τέλος σε αυτήν την κατηφόρα και να ανοίξουν σοβαρές προοπτικές πλέον για Εθνικό Ευεργετιλίκι.
Είναι η περίφημη, διαβόητη για κάποιους απαίσιους ζηλόφθονες, ομάδα ΓΑΠ.
Η πρόταση για δημοψήφισμα του ΓΑΠ προκάλεσε κατακλυσμιαίες πτώσεις και ανόδους των τίτλων. Μέσα σε λίγες ώρες δύο τρισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια. Όποιος γνώριζε ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί θα κατάπιναν την φόλα που τους πέταξε ο ΓΑΠ με τις οδηγίες του ουγγροεβραίου συμβούλου, σίγουρα κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλούσε θεούς και δαίμονες, αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο. Ποιός όμως μπορούσε να το γνώριζε;
Αυτή η αμφιβολία θα βασανίζει τους ιστορικούς του μέλλοντος … 
Τελευταία ακούγεται ότι η ομάδα ΓΑΠ προχωράει σε συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να κάνει ένα τεράστιο Εθνικό Ευεργετιλίκι αποπληρωμής μέρους του δημόσιου χρέους του ελληνικού κράτους (αθροίζοντας τις δύο περιόδους κερδών από τα CDS: τα αδελφικά, δηλαδή τα προ δημοψηφίσματος και τα πολύ πολλά, τα δημοψηφιστικά) και έτσι η οικογένεια Παπανδρέου από μελλοθάνατοι που ήταν να ξαναποκτήσουν την άλλοτε ποτέ αίγλη που κατείχαν στην συνείδηση και τις καρδιές των Ελλήνων. Κάποιοι αμετροεπείς πασοκτσίδες λένε ότι με τόσα δις δολάρια που κέρδισαν, σκοπεύουν και να αναστήσουν τον Αντρέα, αλλά το τελευταίο δεν είναι πλήρως εξακριβωμένο.
Ακούγεται ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι Εθνικοί Ευεργέτιδες είναι πώς θα δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων, είναι πολύ πολλά τα λεφτά Γιώργο ... Κάτι γραφεία στην Γενεύη ωστόσο, διατείνονται ότι αυτό είναι ήσσονος σημασία ζήτημα, ειδικώς για χώρες όπως η Ελλάς … 

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ
Project για μαθητές της Α’ λυκείου.
Να ψάξετε στα αρχεία του κράτους και να βρείτε τις φορολογικές δηλώσεις όλων των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών που προαναφέρθηκαν και να καταγράψετε τον φόρο που πλήρωσαν.
Παρομοίως, να ψάξετε και τις φορολογικές δηλώσεις ισάριθμων ψιλικατζίδικων της ίδιας περιόδου.
Κατόπιν να βρείτε την μέση τιμή των φορολογικών δηλώσεων των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών και το ίδιο να πράξετε και για τους ψιλικατζήδες.
Τέλος να συγκρίνεται τις δύο μέσες τιμές που θα βρείτε και να εξάγεται τα συμπεράσματά σας.
Ειδικώς, να απαντήσετε στο ερώτημα: «Πόσο Μέγας Εθνικός Φοροφυγάς μπορεί να είναι ένας Μέγας Εθνικός Ευεργέτης;» 

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ
«Ποιός μπορεί να λησμονήσει το θεάρεστο έργο και την κληρονομιά του Ζάππα, των Ζωσιμάδων, του Τοσίτσα, του Ριζάρη, του Βαρβάκη, του Αρσάκη, του Μαρασλή, του Σίνα, του Συγγρού, του Μπενάκη, του Ωνάση, του Αγγελόπουλου, όλων αυτών των οικονομικών κολοσσών, που κατόρθωσαν να συνδυάσουν την επιτυχία, με την προσφορά στον ελληνικό λαό.»

Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 (άρθρα 2 και 3) καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης των εθνικών μας ευεργετών. 
1. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας ( 8:00 π.μ. ) μέχρι και τη δύση του ηλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. και Ι. Δ. Καταστημάτων, των ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών. 
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ., και Ι. Δ. καταστημάτων και τραπεζών και των κοινοχρήστων Δημοτικών χώρων (οδών, πλατειών κ.λπ.) κατά τις βραδινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2012.
3. Ωρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι των Σχολείων της πόλης με τις Σημαίες τους . 
4. Ωρα 11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους .
5. Κατάθεση στεφάνων.
6. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών.
7. Εθνικός Ύμνος.

Κρυφάκουσα δύο γέρους στον καφενέ να συζητούν, μόλις είχαν διαβάσει την παραπάνω ανακοίνωση.
«Αυτό το ρωμαίικο κράτος, τι απίστευτος νεροχύτης που είναι!» 
«Ναι! Ναι! Τα τελευταία χρόνια έπεσαν οι δουλειές στον τομέα του εθνικού ευεργετιλικίου και βγήκε στην πιάτσα σε αναζήτηση νέων πολύ μεγαλύτερων κορόιδων!»
«Έτσι είναι αγαπητέ μου. Αφού έφαγε τις δωρεές από τους πεθαμένους, έχει αναβαθμίσει τις φιλοδοξίες του και θέλει να βάλει στο χέρι και δωρεές από τους ζωντανούς!!»

ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ (οι αμετροεπείς θα το αποκαλέσουν και εξάψαλμος)
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:

1. Υπάρχει στην ελληνική κοινωνία το φλέγον ζήτημα της Αποκατάστασης των Δοσίλογων που Αδίκως Κατηγορήθηκαν ως τοιούτοι, όντες οι άνθρωποι σπουδαίοι πατριώτες. 
Μέσα στο κλίμα των όσων βιώνει η χώρα μας, ένα μεγάλος μέρος ανάξιου και αυθαδέστατου λαού διατείνεται ότι όλος ο πολιτειακός κόσμος είναι δοσίλογοι, κάτι που είναι τουλάχιστον άδικο, και θα επιμηκύνει την μελλοντική … λίστα των αδίκως κατηγορηθέντων και ίσως εκτελεσθέντων για δοσιλογισμό. 
Μάλιστα, κάποιοι άθλιοι μακάβριοι διατείνονται πως θα ξεθάψουν και τους αποβιώσαντες από φυσικά αίτια γέροντες δοσίλογους και νεκρούς όντες θα τους εκτελέσουν, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

2. Επίσης, είναι γνωστόν τοις πάσι ότι η γεροντική άνοια πλήττει όλο και περισσότερο τους έλληνες χωρίς να κάνει διάκριση της οικονομικής, μορφωτικής ή εξέχουσας πολιτειακής θέσεις που κατέχουν, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

3. Τέλος, τινές των τούρκων φιλολόγων φάσκουσιν ότι το ελληνικό: «αεί σε οικτίρω», το έκλεψαν οι Αρχαίοι Έλληνες από τους τούρκους μέσω των Βυζαντινών και είναι παραφθορά, της παραφθοράς, ώ παραφθορά της original τούρκικης φράσης: «άι σιχτίρ», Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα πρότεινε η ταπεινώτης μου, να επεκταθεί το Προεδρικό σας Διάταγμα ώστε την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών να συνεορτάζεται και η Αποκατάσταση των Δοσιλόγων που Αδίκως Κατηγορήθηκαν ως τοιούτοι, η Γεροντική Άνοια όπως και η μεγάλη εθνική Γλωσσική Κληρονομιά, έτσι ώστε και τα τρία αυτά ζητήματα να τύχουν των προαναφερθέντων τιμών από την Ελληνική Πολιτεία.

Με τον προσήκοντα σεβασμό, για τους εθνικοαπελευθερωτικούς σας αγώνες, για το τιτάνιο έργο της συμπαράστασης που δείχνεται στον Ελληνικό λαό ώστε να υπομένει αδιαμαρτυρητί πάντα όσα πάνδεινα, καθώς και για την αυθεντία που προσοικιώνεσθε κατέχοντας επαξιέστατα τον ύψιστο πολιτειακό θώκο.

Διατελώ Ειλικρινώς Δικός Σας,

Παντελής Μιντεκίδης,
Συντονιστής του Ε.ΠΑ.Μ. Φλώρινας




από ΕΠΑΜ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πώς να σωπάσω (vid)

Μια συμπαραγωγή του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ και της Τηλεόρασης από τους Πολίτες για το θέμα της επέλασης της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εις βάρος του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (γεωργία – κτηνοτροφία) και οι επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα σπάνια πτηνά και ευρύτερα στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης.

δείτε το βίντεο:







από 
politestv

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Ε.Πα.Μ. για τις Β-ΑΠΕ στη Κρήτη








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Ε.Πα.Μ.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο χαιρετίζει και Προσυπογράφει πολιτικά την Προσφυγή του «Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Β-ΑΠΕ» στο ΣτΕ κατά των “Fast Track” Ληστρικών και Καταστροφικών «Επενδύσεων» Β-ΑΠΕ (Βιομηχανικής κλίμακας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στην Κρήτη, και δηλώνει την ξεκάθαρη συμπαράταξη του με όλους τους Φορείς που απαρτίζουν το «Δίκτυο», καθώς και με τα Φωτεινά Παραδείγματα των Δήμων οι οποίοι έχουν προσυπογράψει την προσφυγή αυτήν μέσα από σχετικά Ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση του «Δικτύου» για παροχή κάθε είδους υποστήριξης στην Προσφυγή του στο ΣτΕ με κάθε δυνατό μέσον και τρόπο στην πράξη.

Τα Μέλη του Ε.Πα.Μ. στην Κρήτη, ως απλοί Πολίτες, μέσα από τη φυσική τους παρουσία στις Εκδηλώσεις και τους Αγώνες του «Δικτύου», βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του, τόσο με τις υπογραφές τους στην Προσφυγή του «Δικτύου» στο ΣτΕ, όσο και στο πεζοδρόμιο και στα βουνά της Κρήτης αν και όταν αυτό χρειασθεί.

Το Ε.Πα.Μ., έχει ήδη λάβει Ξεκάθαρη και Επίσημη Θέση ενάντια στις Β-ΑΠΕ και στις Καταστροφικές Συνέπειες τους στην Κρήτη και σε όλη τη Χώρα, με Κεντρική Ανακοίνωση του στις 9 Ιουλίου 2012, και για άλλη μια φορά καλεί το λαό της Κρήτης να υπερασπιστεί τον τόπο του με κάθε μέσο από τους νέους εισβολείς.

Κάθε ώρα αδράνειας και καθυστέρησης θα επιφέρει καταστροφές που θα ερημοποιήσουν τεράστιες εκτάσεις γης του νησιού, γεγονός που θα είναι, ίσως, μη αναστρέψιμο.

Παραμένουμε στο πλευρό του κρητικού λαού, για ακύρωση των εγκληματικών σχεδίων των νεοαποικιοκρατών.

Αθήνα Σεπτέμβρης 2012

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ή Μιλένα Αποστολάκη ;;;

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ

Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνος, τον συνέλαβε το 1839 και τον κατεδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατήντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμοδία αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβεως της Μεγάλης Δυνάμεως ( Ρωσίας), αυτός εστάλη υπό της Ρωσικής κυβερνήσεως του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.

Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος

"Απολαμβάνω ελευθέρα πατρίδα" απήντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.

"Η πατρίς μού έχει χορηγήσει σύνταξιν για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε υπερήφανα ο Νικηταράς.

Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"

Στις 25 (ή 27) Σεπτεμβρίου του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.

Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη.

ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 45

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;; Όχι!

Απλά .ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου...

Κι όμως αποτελεί γεγονός: Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.

Η τέως υπουργός του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος....

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με μόλις 21 χρόνια υποτιθέμενης «υπηρεσίας» στην Ο.Α.... το πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά.... ας το αφήσουμε καλύτερα. κανείς δεν καλοθυμάται, διότι δεν εμφανιζόταν και ποτέ, αφού η κ. Αποστολάκη, χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με την πολιτική.

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να γίνονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.


Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!


Κάντε μιά σύγκριση μεταξύ των δύο.
Ναι - ναι , και οι δύο είναι Έλληνες