Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Όσοι χειροκροτούν για τα αποτελέσματα της συνόδου δεν είναι μόνο ότι δεν έχουν αίσθηση (όχι μόνο γνώση) οικονομίας, αλλά δεν έχουν καν αντίληψη δημοκρατίας. Πάμε ολοταχώς σε μια υπερκυβέρνηση, η οποία θα αποφασίζει για τους λαούς, χωρίς νατους πέφτει λόγος. Το πρώτο βήμα έγινε με τους συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ακολουθεί υπερ-υπουργείο οικονομικών στις Βρυξέλλες και πάει λέγοντας. Η άνοδος των Ενωμένων Πολιτειών Ευρώπης ανατέλλει με όλα τα τα φαιά χρώματα του ολοκληρωτισμού πάνω στα ερείπια των λαών και των κρατών της ΕΕ."
Δημ. Καζάκης , γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Την παρασκευη 6 Ιουλιου 2012 κατατεθει η μηνυση κατα Παπανδρεου, Παπακωνσταντινου και λοιπων πολιτικων για Εσχατη Προδοσια

Έλληνες απο ολη τη χωρα συνυπογραφουν σαν μηνυτες κατα των πολιτικων που εξαπατησαν τον Ελληνικο λαο και οδηγησαν τη χωρα στην χρεωκοπια.

Για να συνυπογραψετε και εσεις εφοσον συμφωνειτε στειλτε μας την Δηλωση Συναινεσης

Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 

Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.).
Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.

Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».

Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους. Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.

Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.

Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Για όλα αυτά θα απολογηθούν.

Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία. Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η επαναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η επίσκεψη του τούρκου ακραίου εθνικιστή ηγέτη των «γκρίζων λύκων» στην Θράκη, απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι η επίσημη Ελληνική πολιτεία εθελοτυφλεί και είναι κατώτερη των περιστάσεων και των ευθυνών που πρέπει να αναλάβει έναντι των πολιτών της.

Η ανεξήγητη στάση του υπουργείου εξωτερικών και των τοπικών εκπροσώπων του, απέναντι σε έναν ΞΕΝΟ πολιτικό, ο οποίος κινήθηκε προκλητικότατα και εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου, ενθαρρύνει την αίσθηση ότι στη Θράκη κάποιοι άλλοι κάνουν κουμάντο…

Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση κωφεύει στο μείζον εθνικό πρόβλημα της Θράκης, η οποία θυμίζει καζάνι που βράζει σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξελίξεις. Εύλογη η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το παρόν και το μέλλον του τόπου, πλην όμως τα πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα ερωτήματα που θέτουν συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα.

-Η επίσκεψη του κου Μπαχτσελί ήταν επίσημη ή όχι;

-Αν ήταν ανεπίσημη, προς τι η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης για την συνοδεία του ίδιου και της κουστωδίας του;

-Για ποιο λόγο επετράπη στους προσωπικούς τούρκους αστυνομικούς του κου Μπαχτσελί να οπλοφορούν, κάτι που δεν επιτρέπεται σε καμία άλλη περίπτωση επίσκεψης πολιτικού ηγέτη σε ξένη χώρα;

-Έπρεπε να ήταν παρών και να συνοδεύει τον κο Μπαχτσελί επίσημος εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας καθ’ όλη την διάρκεια της ενταύθα επίσκεψής του και αν ναι, γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο;

-Οι εμπρηστικές δηλώσεις του, περί «τούρκων της Δυτικής Θράκης» και περί «μητέρας πατρίδας» τους, δεν θα έπρεπε να στηλιτευθούν και εν συνεχεία να γίνουν αντικείμενο διαβήματος προς την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από την επίσημη Ελληνική πολιτεία, για να αποδείξει τουλάχιστον ότι είναι στοιχειωδώς παρούσα στην πολύπαθη αυτή εσχατιά της χώρας μας.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει ως παράτυπη, προκλητική και επικίνδυνη την επίσκεψη Μπαχτσελί στην Θράκη, καθώς επίσης και την αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης και απαιτεί να αναζητηθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και να καταλογιστούν. Διαφορετικά, αφήνουμε να προστίθεται ακόμη ένα συμβάν στα πολλά προηγούμενα, τα οποία συνθέτουν το «παζλ» του ζοφερού μέλλοντος που επιφυλάσσεται για την Θράκη.


Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Ο απάνθρωπος και επικίνδυνος κώδικας (Codex Alimentarius)


Διευκρίνιση: Δεν αναφερόμαστε στα Σούπερ Μάρκετ ΑΒ, αλλά στον διατροφικό κώδικα Alimentarius, ο οποίος:

1. Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκ. Οργανισμού Εμπορίου και όχι του Παγκ. Οργανισμού Υγείας!

2. Η επιτροπή εμπορίου που προωθεί τον Κώδικα αυτόν, δεν έχει υγειονομική αρμοδιότητα παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

3. Στόχο έχει την αύξηση κερδών των πολυεθνικών εταιρειών και του ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι την προστασία της υγείας μας.

Πιο αναλυτικά:

30 Νοεμβρίου 2010: Ψηφίζεται από τη Γερουσία των ΗΠΑ ο «Νόμος Συγκλήτου S 510 – Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων» που χαρακτηρίζεται ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στη ιστορία της χώρας, αφού καθιστά παράνομη την καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων! Ο νέος νόμος παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων να καλλιεργούν, να εμπορεύονται και να μεταφέρουν τρόφιμα. Ο νόμος επιβάλλει ρυθμίσεις που απαγορεύουν τον σπιτικό κήπο για την επιβίωση της οικογένειας, ενώ δίνει δικαίωμα να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται άνθρωποι που πωλούν λαχανικά στη λαϊκή και ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών για όσους δεν συμμορφώνονται στους εκάστοτε κανόνες της FDA. (βλ. 1946, 1997, Φεβρ. 2008, 30 Ιουν. - 4 Ιουλ. 2008, Ιουλ - Αυγ. 2010) Αποκ. ΙΓ΄16-18/Ησαΐα ΚΔ΄4-7/Δαν. Ζ΄25

30 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2008: Κατά τη συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius) που πραγματοποιείται στην Ελβετία υπό τον συντονισμό της εμπορικής επιτροπής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), οι ΗΠΑ τίθενται επικεφαλής χώρα του Κώδικα με υποστήριξη των συμμάχων τους (Ε.Ε., Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη). Ο Κώδικας αυτός στηρίζεται από το 2002 από τις μεγάλες βιομηχανίες με στόχο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη διατροφή και στα φάρμακα και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Σημαντικό είναι ότι η επιτροπή εμπορίου που προωθεί τον Κώδικα αυτόν, δεν έχει υγειονομική αρμοδιότητα παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκ. Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκ. Οργανισμού Εμπορίου (WTO – βλ. 1 Ιαν. 1995) και εφαρμόζει μια νέα πρακτική αναγράφοντας μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτόν. Οι ρυθμίσεις του προβλέπουν απαγορεύσεις στη χρήση θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων) με πρόσχημα την πρόληψη ασθενειών! Μια τέτοια οδηγία εφαρμόστηκε χωρίς ενημέρωση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας»! Ο Κώδικας προβλέπει πολλές ρυθμίσεις που θεωρούνται επικίνδυνες, όπως οι διαδικασίες επεξεργασίας του γάλακτος, αλλά και η επανεισαγωγή της χρήσης στη διατροφή επικίνδυνων καρκινογόνων εντομοκτόνων (όπως το DDT και το Αλντρίν) που είχαν απαγορευτεί το 1991 από 176 χώρες, στις οποίες τώρα αφαιρεί το δικαίωμα να εμποδίζουν την κυκλοφορία τροφίμων που θα περιέχουν αυτές τις ουσίες. (βλ. 1946, 1997, Φεβρ. 2008, 30 Νοεμ. 2010) Ησαΐα ΚΔ΄5/Αμώς Ε΄11-13.

Με το πρόσχημα την «προστασία» των καταναλωτών φροντίζουν όλες οι τροφές που καταναλώνουμε να έχουν την έγκριση πολυεθνικών όπως η εβραϊκή Monsanto, της οποίας στελέχη κατέχουν μεγάλες θέσεις στην αμερικανική κυβέρνηση.

Και μέσω της διατροφής λοιπόν, ο έλεγχος της ανθρωπότητας και ο περιορισμός του παγκόσμιου πληθυσμού γίνονται μια όλο και πιο κοντινή εφιαλτική πραγματικότητα.

WTO & WHO
ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ; ΑΛΛΑ...


Οι διαχωριστικές γραμμές του μετώπου είναι εντελώς ξεκάθαρες. Τα προσχήματα έπεσαν όπως και οι μάσκες. Η επίθεση των εταιριών τροφίμων και φαρμάκων είναι ωμή, κυνική αλλά και μετωπική. Ο ύπουλος και υπόγειος αυτός πόλεμος που διεξάγουν οι εταιρίες με τόση αγριότητα και προκλητικότητα είναι σημάδι αδυναμίας και πανικού καθότι οι λαοί ενημερώνονται και βρίσκονται οργισμένοι απέναντι τους.


Ανδρέας Γιαννουλόπουλος
Καρδιολόγος

Kύπρος:Η μαρτυρική μεγαλόνησος των offshore και του μαύρου χρήματος


Του Βασίλη Μπόνιου


Ξαφνικά ο ενθουσιαμός για τα πλούσια κοιτάσματα του οικοπέδου 12 έγινε στάχτη και μπούρμπερη. Η ιστορία θέλοντας να ειρωνευτεί το σικέ 12αρι της Eurovision, με το οποίο Ελλάδα και Κύπρος ανταμείβουν αυτή την έωλη συμμαχία, οδηγεί το αποκαλούμενο μαρτυρικό νησί στα σαγόνια της Τρόικας. Είχαν προηγηθεί οι κωμικές αναζητήσεις του Χριστόφια για οικονομική στήριξη σε Ρωσία και Κίνα με τον διεθνή τύπο να τον αποκαλεί «Καταστροφιά» και να τον ρωτάει αν πουλάει τη Κύπρο!

Ναι, πρόκειται για την μαρτυρική μεγαλόνησο, εδώ όπου έχασαν την ζωή τους Έλληνες και Κύπριοι στρατιώτες, βιάσθηκαν και δολοφονήθηκαν μανάδες, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και το μισό νησί πέρασε στα χέρια των Τούρκων. Οι μνήμες είναι νωπές και κοκκινίζουν ακόμη καθώς αναδύονται στην επιφάνεια. Τι απέγινε λοιπόν αυτό το μαρτυρικό νησί, ότι απέμεινε ελεύθερο από τον αδίστακτο εισβολέα;

Ποιο μάθημα έδωσε η ιστορία στους αδελφούς Κυπρίους, σε απλούς πολίτες και πολιτικούς; Αν εξαιρέσει κανείς τις χαροκαμένες μανάδες που δείχνουν τις φωτογραφίες των αγνοούμενων παιδιών κι εκείνες που κρατάνε σαν εικονίσματα τις αντίστοιχες των νεκρών, ελάχιστα διδάχθηκαν οι Κύπριοι. Η μάλλον αυτά που «διδάχθηκαν» δεν έχουν να κάνουν με το πως θα πρέπει να επιβιώσει ένας λαός μετά από μια τέτοια τραγωδία. Το μαρτυρικό νησί μεταβλήθηκε με την πάροδο των χρόνων σε άνδρο κάθε είδους διαφθοράς και διαπλοκής. Έγινε ο παράδεισος του μαύρου χρήματος και των offshore.

Όταν οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τα ίχνη των εξωχώριων του Τσοχατζόπουλου έπεφταν πάνω σε μεγάλα κυπριακά δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται στις κομπίνες του κολλάρου. Πάσης φύσεως έμποροι όπλων, ακόμη και μηντιάρχες που κυνηγούν μίζες από εξοπλιστικά, στήνουν στο μαρτυρικό νησί τις offshore εταιρείες τους. Ε, λοιπόν, αργά η γρήγορα ένας τόπος που στη συνείδηση των ξένων ταυτίζεται με το μαύρο χρήμα και θεωρείται καταφύγιο πάσης φύσεως κομπιναδόρων, λογικά θα κατέληγε να έχει την τύχη της αδελφής Ελλάδας. Ας πάρουμε λοιπόν από ένα 12αρι έκαστος σε σχήμα ανοιχτής παλάμης για να έχουμε να πορευόμαστε. Όσο για τα πετρέλαια ανήκουν πλέον στη Τρόικα. Και τώρα θα μας τραγουδήσει η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση...





από kourdistoportocali

Κύριοι εισαγγελείς, ο κύριος Πάγκαλος δεν έχει πλέον ασυλία.

Βίντεο – σοκ του κυρίου Πάγκαλου που επικροτεί κακουργηματικές πράξεις, κάνοντας τον Ιφικράτη Αμυρά να μοιάζει του κατηχητικού!




από harryklynn

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ – ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ. ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ “ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ” ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ DEUTCHE TELEKOM (μαζι με δύο συνεργούς του) ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ
ΤΟΝ ΕΚΕΙ “ΟΤΕ”!
Βαρύτατες ευθύνες ρίχνει και στον υπουργό οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) αλλά και στον υπουργό δικαιοσύνης (Καστανίδης), με πραγματικά απίστευτες αποκαλύψεις!
Κύριε Καστανίδη δε νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσετε για το θέμα; Έχετε τις ίδιες ευθύνες με τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου; Η έκθεση λέει ότι η Ελλάδα ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με τις διεθνείς συνθήκες. Είναι δική σας επιλογή ή άνωθεν εντολή;
Η υπόθεση έφτασε στις Αμερικανικες αρχές οι οποίες ενημέρωσαν επίσημα τον Απρίλη του 2010 την Ελληνική κυβέρνηση καλώντας την να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Και ο Παπανδρέου δεν άνοιξε καν τον φάκελλο!
Αντίθετα την ίδια εποχή, παρέδιδαν τον Ελληνικό ΟΤΕ στην Deutche Telekom για ένα κομμάτι ψωμί!
Δηλαδή οι κυβερνήσεις από τον Απρίλη του 2010 εως σήμερα, καλύπτουν μία σκοτεινή συμμορία, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ!
Αναμένουμε τις ενέργειες σας κύριε Σαμαρά και κύριε Ρουπακιώτη. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να χαρακτηρίζεται ως “παράδεισος για μαύρο χρήμα, διεθνή διαφθορά και δωροδοκία” από τον ΟΟΣΑ και εσείς να το ανέχεστε. Ο φάκελλος είναι στα χέρια σας, οποτε υποχρεούστε να τον ανοίξετε και να μάθει ο λαός σε ποιόν “πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία” αναφέρεται το κατηγορητήριο.
Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜ”Ε”!!ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΠΙΑ


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Έλεγχος της τροφής και "πράσινοι φόροι" για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Κράτους! (video)

Δείτε το παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο όπου ο Άλεξ Τζόουνς εξηγεί με στοιχεία και δεδομένα πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) θα προσπαθήσει να μας επιβληθεί μέσω του ελέγχου της τροφής και της ψευτοοικολογίας βασισμένης πάνω στη φορολογία της αναπνοής των ανθρώπων (διοξείδιο του άνθρακα).

Το βίντεο είναι απαραίτητο να το παρακολουθήσετε με προσοχή μόνο η ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα εγκλήματα.

Αναλογιστείτε ότι η ΝΤΠ θέλει μείωση πληθυσμού 80% και θα καταλάβετε ότι είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεστε μέσα στο 20% που θα επιβιώσει ως σκλάβος και γελωτοποιός αυτών των άρρωστων εγκεφάλων.


ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ: Ολημερίς τη στελεχώνανε, το βράδυ ξηλωνόταν...(Same shit, different countries)

Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε

"Είμαστε όλοι Έλληνες". Αυτό ήταν το σύνθημα του συλλόγου CAC, που το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Είκοσι από τα μέλη του συλλόγου -που στόχο έχει να ενημερώνει τους Γάλλους πολίτες για την οικονομική κρίση και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκονταν από τις 17.15 έξω από το σταθμό των τρένων "Saint Charles".

Περίπου μισή ώρα αργότερα, στα σκαλιά του σταθμού βρίσκονταν περίπου 150 άτομα που επισκέφθηκαν το stand του συλλόγου και διάβαζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια που έγραφαν με μεγάλα γράμματα: "Χρέος και λιτότητα: Είμαστε όλοι Έλληνες! Ελλάδα: Αλήθειες και ψέματα".

Στα φυλλάδια, αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής: "Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες και κερδοσκόποι! ΛΑΘΟΣ! Το 2010 οι Έλληνες δούλεψαν 40.9 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 36,6.".

Όπως τόνισαν στο News247 οι εκπρόσωποι του CAC, ο στόχος της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα μας, καθώς: "Οι νέοι στη Γαλλία δεν γνωρίζουν την αλήθεια και επηρεάζονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να στιγματίσουν την Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν φόρους. Όχι. Οι Έλληνες δουλεύουν όπως εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι, αλλά έχουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής. Η κατάσταση είναι αφόρητη και αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία και μετά θα συμβεί και στη Γαλλία".

Και καταλήγουν: "Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε. Να μην έχουν λεφτά για φαγητό, τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε σχολείο, οι έγκυες να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της γέννας τους. Για πόσο ακόμα θα το επιτρέπουμε αυτό;".

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια.

Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων

Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.

Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ' ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.
Για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό για το θάνατο των τούρκων κομάντος, που είχαν ανέβει στα Ίμια, ήξεραν πολλά για την ιστορική εκείνη νύχτα και έπρεπε Τούρκοι και Αμερικανοί να τους κλείσουν τα στόματα για να μη μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο, σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της νύχτας που έζησαν στα Ίμια.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά από μία μεγάλη έρευνα σε Ελλάδα και Τουρκία αρχίζει από σήμερα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σάλο.

Επιστρέφουμε 16 χρόνια πριν. 30 Ιανουαρίου 1996. Για μια βραχονησίδα στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη λίγο πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών του πολέμου για τις δύο χώρες.

Ξαφνικά, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού, με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα Ίμια και να την καταλάβουν.

Η κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ». Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.

Αρχηγός των κομάντος είναι ο υπολοχαγός Ζέκι Σεν. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από τα Ίμια παρακολουθούν την αποβατική ενέργεια των Τούρκων και ενημερώνουν αμέσως την ελληνική ηγεσία. Σε απόσταση βολής από τα ελληνικά πλοία βρίσκονται αντιτορπιλικά, φρεγάτες και υποβρύχια των Τούρκων.

Οι 12 Τούρκοι κομάντος ανεβαίνουν στην ελληνική βραχονησίδα, στήνουν τα πολυβολεία τους και παίρνουν θέσεις για απόκρουση, επίθεση των ελληνικών δυνάμεων. Όλα πια κρέμονται σε μία κλωστή.

Ο τότε αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης επικοινωνεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με το αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και το υπουργικό συμβούλιο και του λέει: «Δώστε μου εντολή και ισοπεδώνω μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια. Έχουμε τεράστια δύναμη πυρός με τα πλοία μας».

Ο Σημίτης μένει για λίγα λεπτά αναποφάσιστος. Οι τούρκοι κομάντος έχουν απλωθεί σε όλη την έκταση της βραχονησίδας, ελληνικό ελικόπτερο με τους αξιωματικούς του ναυτικού Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό πετάει πάνω από τα Ίμια, φωτίζοντας τις θέσεις των Τούρκων κομάντος και δίνοντας έτσι στόχο στις ελληνικές δυνάμεις. Τα τρία παλικάρια θα σκοτωθούν λίγα λεπτά μετά με την πτώση του ελικοπτέρου τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Τις δραματικές εκείνες στιγμές χτυπά το απόρρητο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι ο αμερικανός διπλωμάτης, διαμεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κ. Χόλμπρουκ που λέει στον έκπληκτο Σημίτη:

«Μην τολμήσετε να χτυπήσετε τα Ίμια γιατί σε τρία λεπτά δεν θα υπάρχει ελληνικός στόλος. Οι Τούρκοι έχουν τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα πλοία σας στο Αιγαίο με στοιχεία που έχουν πάρει από δορυφόρο, τα αεροπλάνα τους είναι με αναμμένες μηχανές απέναντι από τα Ίμια και σε τρία λεπτά θα έχουν βουλιάξει όλα τα πολεμικά σας. Εσείς λόγω απόστασης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αεροπλάνα σας. Η συμφωνία μας είναι: όχι πλοία, όχι στρατός, όχι σημαίες στα Ίμια».

Κάπου εκεί τελειώνει και η κρίση στα Ίμια. Ο Σημίτης δίνει εντολή στον Λυμπέρη να μην χτυπήσει, την επόμενη ημέρα θα πει στην ελληνική Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» και οι τούρκοι κομάντος μπαίνουν πάλι στα φουσκωτά τους και επιστρέφουν στα παράλια της Τουρκίας.

Εκεί, Τούρκοι δημοσιογράφοι και πολίτες τους αποθεώνουν σαν ήρωες αλλά 17 ημέρες μετά όλοι οι κατακτητές των Ιμίων θα βρουν έναν ξαφνικό, ανεξήγητο θάνατο, που για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν σχεδιασμένος για να τους κλείσει τα στόματα.



Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε Πρώτο Ενικό ο Δ. Καζάκης : Γιατί το κόμμα μου δεν έπεισε τον κόσμο (vid)


Ότι κρύβουν τα κανάλια & δημοσιοκάφροι! Η Αλήθεια εναντίον της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας (Syria: The Truth against the NATO's lies)



Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ στην υπηρεσία των...   αμερικανοσιωνιστών:

Δημήτρης Καζάκης & Αναρχικός Τραπεζίτης xorisfm.gr 27-6-2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ 27/6/2012

Ο αργός θάνατος του Έθνους: Το 64% θέλουν να φύγουν & το 68% είναι φτωχοί...


Έτσι σκοτώνουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον Ελληνισμό, αν θεωρήσουμε ότι η μητρόπολη είναι η κοιτίδα ολόκληρου του Ελληνισμού. Μια εικόνα μετα-Άλωσης έθνους προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γενικότερα για την Ελλάδα: To 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν. Όπως ακριβώς συνέβαινε και μετά την Άλωση της Πόλης.

Όλοι ήθελαν να φύγουν στην Δύση, τα λαμπρότερα μυαλά του Ελληνισμού βρήκαν καταφύγιο και μεταλαμπάδευσαν το ελληνικό πνεύμα στην ιταλική χερσόνησο και την Γαλλία.

 Τώρα φεύγουν στα πέρατα της Οικουμένης στην μεγαλύτερη εθνική αιμορραγία που προκάλεσαν οι Παπανδρέου και το Μνημόνιο.


Το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

 Και γιατί να μην συμβεί αυτό όταν αυξήθηκε η, ήδη απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα, ανεργία κατά 8,7% μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011! Οι άστεγοι ανέρχονται πλέον σε 20.000 εκεί που το 2009 μετριότνουσαν σε μερικές εκατοντάδες.

 Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδΟ αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία με πενταπλάσιο πληθυσμό χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό 210.000 και στην Ιταλία με τον επίσης πενταπλάσιο πληθυσμό μόλις 180.000.

 Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα: Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

 Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε στην Ελλάδα!

 Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

 Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

 Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
(σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

 Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.

 Τα παραπάνω δεν θέλουν απλή "αλλαγή πολιτικής για να διορθωθούν". Θέλουν Εθνική Επανάσταση. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ικανός να προκαλέσει κάτι τέτοιο...







από defencenet

Ποια είναι η σημερινή διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία;



.. άρθρο , του Δημ. Καζάκη .. 

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜ-27/6/2012

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Aύξηση αστέγων σε Ηράκλειο και Χανιά διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.




από ekriktiko


Oμιλία συζήτηση: Δημήτρη καζάκη στο Ηράκλειο 25-06-2012

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Ηρακλειο την 25η Ιουνίου 2012, ο Δ. Καζάκης αναφέρθηκε στην επερχόμενη, τρίτη κατά σειρά δανειακή σύμβαση, και σε τι αυτή θα επιφέρει. Ο κατατεμαχισμός της εθνικής επικράτειας με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ( ΕΟΖ) από πλευράς ιδιωτών επενδυτών, θα έχει σαν αποτέλεσμα, αφ'ενός μεν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη μειωμένων εργατικών αποδοχών, αφ'ετέρου δε, την αθρόα εισαγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού από χώρες του τρίτου κόσμου, δηλαδή ανθρώπων εξαθλιωμένων από την ανέχεια, εργατών απελπισμένων για ένα κομμάτι ψωμί, ξεριζωμένων από τη χώρα τους προκειμένου να επιβιώσουν, και ως εκ τούτου ανθρώπων ανίκανων να διεκδικήσουν το παραμικρό..

Ιδιαίτερη μνεία σε αυτό το είδος μεταναστών κάνει πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανάγοντάς τους στο νούμερο ένα παράγοντα ανάσχεσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης: τα κατα εκτίμηση 215 εκατομμύρια μετανάστες αυτού του είδους (τα δυο τρίτα των οποίων ήδη δουλεύουν σαν σκλάβοι στις ανά την υφήλιο ΕΟΖ) σε λίγα χρόνια αναμένεται να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια ψυχες... Οι δε ενστάσεις που σημειώνει η έκθεση αυτού του ευαγούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δεν έχουν να κάνουν με τη διαβίωση, την ανύπαρκτη περίθαλψη, την εξαθλίωση και την ανήθικη εκμετάλλευση των σύγχρονων σκλάβων, αλλά με το κατ'εκτίμηση της έκθεσης υψηλό κόστος μεταφοράς κεφαλαίων προς τη χώρα τους...

Έτσι εξηγούνται λοιπόν και οι αντιδράσεις σε οποιαδήποτε σκέψη για εθνικό νόμισμα, έλεγχο κίνησης κεφαλαίων , πρακτικές δηλαδή που δεν ισχύουν σε ζώνες ενιαίου νομίσματος, ΕΟΖ κλπ...
Oμιλία συζήτηση: Δημήτρη καζάκη στο Ηράκλειο... από lagoloen

Ποια είναι η σημερινή διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία;


Του Δημήτρη Καζάκη

Ποιο ήταν το κεντρικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιονίου; Ήταν μια αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς; Ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Ή ήταν μια αναμέτρηση για να βγει κυβέρνηση και μάλιστα πάσει θυσία, διότι οι δανειστές, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι θα γίνουν φωτιά για να πέσουν και να μας κάψουν;

 Καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση αυτή ήταν μια από τις χειρότερες, τις περισσότερο «στημένες» εκλογές της αντιπολίτευσης. Είχαμε μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τους αποκαλούμενους φίλους, εταίρους και συμμάχους με προκλητικότατους εκβιασμούς που έφταναν στο σημείο να ποινικοποιούν μια ενδεχόμενη παραβατική – κατ’ αυτούς – συμπεριφορά του ελληνικού λαού. Οι ευρωκράτες και τα υπερατλαντικά αφεντικά έκαναν καθαρό ότι η Ελλάδα είναι κτήμα τους και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, εκτός από αυτήν που θέλουν αυτοί. Η εθνική κυριαρχία της χώρας είναι πλέον ανέκδοτο, μετά μάλιστα από το εκλογικό αποτέλεσμα που επέβαλαν οι εκβιασμοί και η υστερική εκστρατεία φόβου και τρομοκρατίας του εκλογικού σώματος.

 Από κοντά και το σύστημα Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης που η συμβολή τους στην τρομοκράτηση του εκλογικού σώματος εμπίπτει πια στις διατάξεις του ποινικού κώδικα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι ζούμε σ’ ένα ευνομούμενο κράτος με δικαιοσύνη κι όχι σ’ ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο με σύστημα δικαιοσύνης που μπροστά του ωχριά το σύστημα αποικιακού δικαίου της μεγάλων αυτοκρατοριών του 19ου και 20ου αιώνα.
 Επιπλέον ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών και η διαχείριση τους από τις Αρχές, προσωπικά μας δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το προκύψαν εκλογικό αποτέλεσμα. Το εμφανιζόμενο «ρεύμα» υπέρ της ΝΔ δεν είχε εκδηλωθεί στην κοινωνία μέχρι τις παραμονές της Κυριακής. Οι συγκεντρώσεις του κ. Σαμαρά ήταν από ανεμικές, έως ανάξιες λόγου με αποκορύφωμα την δήθεν «μεγάλη συγκέντρωση» της πλατείας Συντάγματος την Παρασκευή 15/6, που θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με συγκέντρωση γκρουπούσκουλου τρίτης κατηγορίας. Κι όλα αυτά παρά την πανελλαδική κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού.

Επίσης τα συγκριτικά στοιχεία από χαρακτηριστικά εκλογικά τμήματα της Α και Β Αθήνας με εξωφρενικές ανόδους των ποσοστών υπέρ της ΝΔ, έκαναν πολύ κόσμο να αναρωτηθεί: μα καλά που ήταν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος. Ανάλογα ερωτηματικά υπάρχουν για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, όπως και για την Χρυσή Αυγή. Τα «παράξενα» εκλογικά αποτελέσματα αξίζει τον κόπο να διερευνηθούν σε βάθος, στατιστικά και εκλογικά, γιατί αυτό που ζήσαμε μπορεί να αποτελεί την μεγαλύτερη εκλογική απάτης της μεταπολίτευσης.

Οι εκλογές υπό καθεστώς ελέγχου και χειραγώγησης των αποτελεσμάτων από μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία μάλιστα έχει το προνόμιο να τα εξαγγέλλει αυτή δημοσίως, δεν παρέχει κανενός είδους εχέγγυα για την καθαρότητα και την γνησιότητά τους. Ίσως, μάλιστα, αυτό προσπαθούν να αποφύγουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και παραχωρούν το δικαίωμα εκφώνησης των αποτελεσμάτων στην συγκεκριμένη εταιρεία. Σου λένε, άσε καλύτερα να τα πουν αυτοί, παρά να έχω δημοσίως αποδεχτεί την ευθύνη για τυχόν μεθοδευμένα αποτελέσματα, για τα οποία κάποιοι στο μέλλον μπορεί να ζητήσουν ποινικές και άλλες ευθύνες.
Στο προσεχές μέλλον με το πολιτικό σύστημα να σαπίζει και να καταρρέει ακόμη περισσότερο, είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν τα αναγκαία δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να καταλάβουμε την έκταση της νοθείας σ’ αυτές τις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, ξεπερνά κατά πολύ σε έκταση το μαγείρεμα των εκλογών του 2000, των οποίων η νοθεία αποτελεί κοινό μυστικό ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση τα εκλογικά αποτελέσματα θέτουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα δημοκρατίας. Ολόκληρο το εκλογικό σύστημα είναι καθαρά καλπονοθευτικό και σχεδιασμένο έτσι για να παράγει τα πιο χονδροειδή νόθευση της λαϊκής ψήφου. Δείτε τι έγινε. Η ΝΔ με 29,66% δημιουργεί κυβέρνηση με το 43% των κοινοβουλευτικών εδρών. Αν όμως συμπεριλάβουμε και την αποχή κατά 37,53% επί του εκλογικού σώματος, τότε το συγκεκριμένο κόμμα με μόλις το 18,52% του συνόλου των εκλογέων πήρε χάρις στον εκλογικό νόμο 129 έδρες, ή το 43% του κοινοβουλίου.

 Πέρα όμως από τον συγκεκριμένο τρόπο που το εκλογικό αποτέλεσμα μεθοδεύτηκε, υπάρχει και ένα άλλο ακόμη πιο ουσιώδες ζήτημα. Τι ακριβώς ψήφισε το εκλογικό σώμα; Υπερψήφισε το μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές; Και βέβαια όχι. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι κανένα κόμμα, συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν υποσχέθηκαν την συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Όλοι υποσχέθηκαν επαναδιαπραγμάτευση των συνθηκών και των όρων του μνημονίου, αλλά και της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα πάντα για να πείσουν ότι οι ίδιες είναι οι ικανότεροι διαπραγματευτές μιας τέτοιας αλλαγής γιατί οι «εταίροι» μας τους ξέρουν και τους εμπιστεύονται. Με άλλα λόγια πούλησαν στο εκλογικό σώμα τον δωσιλογισμό τους ως εκδούλευση υπέρ του λαού. «Είμαστε δικοί τους, γι’ αυτό θα μπορέσουμε να αποσπάσουμε περισσότερα,» έλεγαν και στη συνέχεια κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για σκοτεινά σχέδια μονομερών ενεργειών κατά των πιστών φίλων και συμμάχων αυτής της χώρας.

«Τα χειρότερα πέρασαν», ακούσαμε να λέει περιχαρής ο κ. Σαμαράς το βράδυ των εκλογών. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, αλλά το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό οι ηγεσίες του σύγχρονου δωσιλογισμού καλλιέργησαν έντονες προσδοκίες ακόμη και στους ψηφοφόρους τους. Καλλιέργησαν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να αλλάξει το «μίγμα πολιτικής» υπέρ του αδυνάτων και της ανάπτυξης, υπό καθεστώς μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και κυρίως με το ευρώ. Η ψευδαίσθηση αυτή δεν θα χρειαστεί για να δοκιμαστεί περισσότερο από λίγες εβδομάδες και τότε θα μάθουν αυτές οι ηγεσίες τι σημαίνει να κοροιδεύεις τόσο απροκάλυπτα τους ψηφοφόρους σου, όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν».

 Ο κ. Σαμαράς έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Έγινε πρωθυπουργός. Όμως το σίγουρο είναι ότι θα είναι ο πρωθυπουργός με την συντομότερη θητεία της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί ο φόβος που έσπειρε στο εκλογικό σώμα πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε οργή και μένος της κοινωνίας εναντίον του, αλλά και γιατί καραδοκούν ήδη πολλοί καρχαρίες στο ίδιο το κόμμα του.

 Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο καππαδόκη του δωσιλογισμού, τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ξεφτιλίστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα την τελευταία ιδιαίτερα εβδομάδα πριν τις 17 Ιουνίου η βουλιμική του φύση τον εξόθησε να εκφράζει μια οργή εναντίον όλων σε τέτοιο βαθμό που ήταν φανερό ότι φοβόταν και δικαιολογημένα την εκλογική κατάρρευση του κόμματός του. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν επαληθεύθηκε στον αναμενόμενο βαθμό, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στον «από μηχανής Θεό» της εκλογικής μηχανικής που αναφέραμε πιο πάνω.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η εξέλιξη της συγκυβέρνησης κατόπιν, επιβεβαίωσαν την εκτίμηση που είχαμε κάνει από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου για την ΔΗΜΑΡ. Δεν γνωρίζω που βρήκε τους ψηφοφόρους για να «κρατήσει τα ποσοστά» της, όταν σ’ ολόκληρη την προεκλογική περίοδο έχανε διαρκώς έδαφος, αλλά η ΔΗΜΑΡ αποδείχτηκε μέρος του προβλήματος και κολαούζος των μνημονίων. Όλα στο όνομα του ευρώ. Προκειμένου οι εταίροι του δωσιλογισμού να εμφανίσουν υψηλό ποσοστό εκλογικής αποδοχής, δέχτηκαν να «κάψουν» το χαρτί της ΔΗΜΑΡ και έτσι ο κ. Κουβέλης έγινε και επίσημα ο Καρατζαφέρης της νέας συγκυβέρνησης. Οι τρεις της νέας συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν μια εικονική εκλογική δύναμη της τάξης του 48,2%, που θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την επιβολή ακόμη χειρότερων επιλογών και πολιτικών υπέρ του ευρώ και των δανειστών της χώρας, που ο κ. Κουβέλης ποτέ βεβαίως δεν αμφισβήτησε ως προς τις «δεσμεύσεις» της χώρας έναντι τους.

Μήπως το εκλογικό σώμα ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας μέσα στο ευρώ; Αυτό είναι ένα ακόμη ερώτημα για το οποίο έχει χυθεί ήδη πολύ μελάνι. Η συνηθέστερη απάντηση είναι, ναι. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Όλα τα κόμματα του ευρωραγιαδισμού εκβίασαν το εκλογικό σώμα με ανείπωτα κακά, με μύριες απειλές και καταστροφές αν τύχει και αποφασίσει ενάντια στο ευρώ. Ακόμη και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνηγόρησε σ’ αυτήν την εξωφρενική εκστρατεία. Ταυτόχρονα έκαναν το λάθος να υποσχεθούν στους εκλογείς ότι όλα αυτά που βιώνει μέσα στο ευρώ μπορούν να αλλάξουν και μάλιστα άμεσα, προς το καλύτερο. Την ίδια ώρα που εκ των πραγμάτων η μόνη αλλαγή που μπορεί να υπάρξει μέσα στο ευρώ, λόγω της ιδιοσυστασίας της ΟΝΕ, είναι μόνο προς το χειρότερο. Επομένως αυτό που ψήφισε ο κόσμος δεν ήταν υπέρ του ευρώ και της παραμονής στην ευρωζώνη, αλλά ψήφισε να μην έχει χειρότερες περιπέτειες σαν κι αυτές που του λένε ότι θα έχει αν τυχόν και κερδίσει την ελευθερία του. Τι θα γίνει όταν δει ότι τα αδιέξοδα που βιώνει θα γίνουν πολύ χειρότερα; Τι θα γίνει όταν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβιώσει με κανένα τρόπο μόνο και μονο γιατί πρέπει να διασώζονται οι τράπεζες και οι δανειστές; Τι θα γίνει όταν δει να μετατρέπεται η χώρα σε επίσημο ευρωπαικό προτεκτοράτο ακόμη και με στρατιωτικοπολιτικούς όρους; Τι θα γίνει όταν δει να τεμαχίζεται η χώρα του σε προτεκτοράτα-ειδικές οικονομικές ζώνες και να ξεπουλιούνται τα πάντα στο όνομα της ανάπτυξης εντός του ευρώ;

Το να θέσουν στο επίκεντρο της πολιτικής και εκλογικής αναμέτρησης το ζήτημα της παραμονής ή όχι στο ευρώ, αποτέλεσε ένα καίριο στρατηγικό ολίσθημα εκ μέρους των δυνάμεων της νέας κατοχής, ντόπιων και ξένων. Ήταν μια κίνηση απελπισίας. Με τον τρόπο αυτό κάθε δυσμενής εξέλιξη – και είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι λίγες – κάθε χτύπημα που θα δέχεται ο λαός και η χώρα θα συνδέεται άρρηκτα με το ευρώ και την ανάγκη αποχώρησης από αυτό. Σε κάθε βήμα από δω και πέρα, όλο και περισσότεροι θα πείθονται ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα μέσα στο ευρώ, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και πρώτη πράξη την αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ. Κανένας δεν θα μπορεί να ανακόψει αυτή την μετακίνηση των μαζών. Εκτός κι αν ο περιορισμένος και έκφυλος κοινοβουλευτισμός που υπάρχει, μετεξελιχθεί σε ανοιχτή δικτατορία. Για μια ακόμη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, οι δανειστές, το χρέος, η χρεοκοπία και το καθεστώς εξάρτησης εισάγει την πολιτική ζωή του τόπου σε μια περίοδο όπου θα κυριαρχεί το δίλλημα: κοινοβούλιο ή διχτατορία;

Ωστόσο, οι εκλογές αυτές παρά την πόλωση και τους εκβιασμούς, παρά το στημένο σκηνικό μιας δήθεν αναμέτρησης ανάμεσα στην δεξιά και αριστερά, στο οποίο έπαιξαν και οι δυο κομματικοί δελφίνοι της εξουσίας, ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά. Παρά την πεισματική άρνηση των ηγεσιών των αποκαλούμενων αντιμνημονιακών κομμάτων να συνεργαστούν στη βάση κοινών επιδιώξεων και στόχων, η εκλογείς τους λειτούργησαν σ’ αυτήν ακριβώς στην λογική. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν με κανένα τρόπο κομματική ψήφος, αλλά μια ψήφος στο κόμμα που – καλώς ή κακώς – συγκέντρωνε στην συγκεκριμένη συγκυρία την ελπίδα για μια αλλαγή προς το καλύτερο, για μια ανακούφιση του κόσμου από τις μνημονιακές πολιτικές. Μ’ αυτό το σκεπτικό ψήφισαν οι περισσότεροι που προήλθαν από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και από άλλού. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε την ψήφο τους λόγω του αριστερού λόγου της, ούτε γιατί έπεισε ότι είναι ικανή να κάνει αυτά που υπόσχεται, αλλά γιατί ο κόσμος ήθελε την ανατροπή των πολιτικών που βίωνε. Μ’ αυτή την έννοια η ψήφος του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ψήφος μετωπική και όχι κομματική. Ήταν ψήφος ανοχής μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης, που όπως και ήταν τα πράγματα, θα ήταν μια κάποια πρόοδος σε σχέση με τις συγκυβερνήσεις ξεπουλήματος και καταστροφής.

Βέβαια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι ήταν δυνατό για να κερδίσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Αρνήθηκε κάθε προσπάθεια συγκρότησης ευρείας λαϊκής σύμπραξης δυνάμεων στη βάση κοινών άμεσων στόχων, που θα έδινε άλλη δυναμική στο εκλογικό αποτέλεσμα. Μια τέτοια σύμπραξη θα έπειθε ακόμη κι ένα σοβαρό κομμάτι της αποχής που ψήφισε εκτός κατεστημένου στις εκλογές της 6ης Μαΐου να ξανασυμμετάσχουν στις εκλογές. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε παρά να πάρει λευκές επιταγές υποστήριξης, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην προσπάθεια να συγκεντρώσει στις γραμμές της το ορφανό ΠΑΣΟΚ του κρατικού κορβανά. Σε καμιά φάση του προεκλογικής περιόδου δεν έδωσε στα σοβαρά αγώνα για την διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Στόχος της ήταν η δεύτερη θέση, που θα μπορεί εκ του ασφαλούς να ασκεί αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να κρατά εγκλωβισμένη την αντιμνημονιακή δάθεση του κόσμου. Γι’ αυτό και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει την επιτυχία του, την ίδια ώρα που ο ψηφοφόροι του έχουν απογοητευθεί από την αποτυχία να υπάρξει κυβέρνηση αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Ο λαικομετωπικός χαρακτήρας της ψήφου θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, όσο οι πολιτικές του μνημονίου θα αγριεύουν. Όποια ηγεσία συνεχίσει να ναρκοθετεί την αυθόρμητη διάθεση του κόσμου για την ευρύτερη δυνατή συμπράταξη δυνάμεων πέρα και πάνω από διαχωρισμούς αριστεράς και δεξιάς στη βάση άμεσων αιτημάτων που τουλάχιστον ανακουφίζουν τα λαικά στρώματα, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα βρει σκουρα. Θα συνθλιβεί κι αυτή και το κόμμα της από τον οδοστρωτήρα μιας περιόδου που δεν ανέχεται τις συνήθεις αυταπάτες του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου.

Από αυτή την άποψη η εκλογική ήττα του ΚΚΕ προσφέρει πολλά διδάγματα. Στο πρόσωπο της πολιτικής που ασκεί η ηγεσία του ηττήθηκε η λογική της ηττοπάθειας πριν καν δοθεί η μάχη, η λογική του ιδεολογικού και πόλιτικού αναχωριτισμού, της απόρριψης κάθε έννοιας συμμαχιών και ενδιάμεσων αιτημάτων. Όσο θα επιμένει η ηγεσία του ΚΚΕ στην ίδια αδιέξοδη λογική, τόσο θα καταδικάζει το κόμμα της στο περιθώριο. Το ποσοστό που εισέπραξε το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές ήταν το χειρότερο στην ιστορία του και συνιστά την μεγαλυτερη ταπείνωση του κόμματος από την οποία δύσκολα θα ξεφύγει.

Γενικότερα, οι λογικές που ντύνουν τα σημερινά παλλαικά αιτήματα για διαγραφή του χρέους, για έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, για αληθινή δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία με αντικαπιταλιστικο κλισέ πολιτικό λόγο και ιδεολογικό σάβανο από τα εγχειρίδια της «επαναστατικής θεωρίας», ηττήθηκαν κατά κράτος και αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό μήνυμα για όσους ξέρουν να το αναγνώσουν και θέλουν να το λάβουν. Μπορεί τα διάφορα «μπουλκουμέ», από την ηγεσία του ΚΚΕ έως την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να θέλουν να φορτώσουν στον κόσμο, στη δήθεν «συντηρητική» στροφή του και σε άλλες τέτοιες συνηθισμένες ανοησίες, τα δικά τους αδιέξοδα και τις δικές τους ήττες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ώρα της κρίσης ήρθε και αλλοίμονο σ’ αυτόν που δεν διαβάζει τα σημεία των καιρών.

 Δημοσιέυτηκε στο Χωνί, 24/6/2012