Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δ. Καζάκης Το euro δημιουργεί χρέος...

οι εμπνευστες του euro ξερουν τι θελουν και πως να το πραγματοποιησουν O στόχος τις εισαγωγής του euro ήταν να αφαιρέσουμε τι δυνατότητα ενός κράτους να εξυπηρετεί τον εαυτό του.Το euro, σα νόμισμα, αυτό εξυπηρετούσε και ταυτόχρονα βοηθούσε τους τραπεζίτες να κάνουν όλες αυτές τις δουλειές διασυνοριακά. Αντί να εκμεταλλεύονται μονο μια οικονομία γιατί να μην εκμεταλλεύονται 17 η 27 οικονομίες και μάλιστα χωρίς όρια; Με πλήρη ελευθερια των αγορών, οι τραπεζίτες κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς έλεγχο, αφού οι δικοί τους τους ελέγχουν.

Το euro στραγγίζει την ρευστότητα τις αγοράς.

Το euro δημιουργεί χρέος. Το euro στραγγίζει την ρευστότητα τις αγοράς. ο αμερικανος δημοσιογράφος GREG PALAST και συγγραφέας στο βιβλίο του με τίτλο VULTURES' PICNIC αποκαλύπτει τον πραγματικό σκοπό που είχε η δημιουργία του κοινού νομίσματος euro από τι συνέντευξη που πήρε από τον εμπνευστή του, τον ROBERT MUNDELL:<<ο στόχος τις εισαγωγής του euro ήταν να αφαιρέσουμε τι δυνατότητα ενός κράτους να εξυπηρετεί τον εαυτό του. Ο μονος τρόπος να εξαναγκάσουμε τους λαούς να αποδεχτούν την φεντεραλιστική λύση τις Ευρώπης, όπως τουλάχιστον τι σχεδιάζαμε, δηλαδή να καταργηθεί η έννοια του έθνους-κράτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το euro, σα νόμισμα, αυτό εξυπηρετούσε και ταυτόχρονα βοηθούσε τους τραπεζίτες να κάνουν όλες αυτές τις δουλειές διασυνοριακά. Αντί να εκμεταλλεύονται μονο μια οικονομία γιατί να μην εκμεταλλεύονται 17 η 27 οικονομίες και μάλιστα χωρίς όρια; Με πλήρη ελευθερια των αγορών, οι τραπεζίτες κάνουν ο,τι θέλουν, χωρίς έλεγχο, αφού οι δικοί τους τους ελέγχουν. Η μονη που μπορεί να τους ελέγξει είναι η ΕΚΤ. Γι αυτό φτιάχτηκε το euro>>. Ο ROBERT MUNDELL, γεννημένος 24/10/1932, είναι βραβευμένος με Νόμπελ, καναδός οικονομολόγος. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Κινεζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Έλαβε το Νόμπελ MEMORIAL PRIZE στα Οικονομικά το 1999 για την <<πρωτοποριακή εργασία του στη νομισματική δυναμική και αριστων οικονομικών περιοχών>>. Έθεσε τις βάσεις για την εισαγωγή του euro, μέσω αυτής τις εργασίας και ξεκίνησε το γνωστό κίνημα  << η οικονομία τις προσφοράς>>. Επίσης είναι γνωστός για το οικονομικό μοντέλο MUNDELL-FLEMING, που υποστηρίζει την <<ανοικτή οικονομία>>.


Θεοδοσία Μπατάλα 

Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ!!!

Είναι η titlos plc ο δούρειος ίππος που χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη της καταστροφής της Ελληνικής Οικονομίας; Ντοκουμέντα και στοιχεία που αποκαλύπτουν όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας που θα σοκάρουν!!! 
“Tο χρέος της Ελλάδας είναι ΑΠΑΤΗ. 
“H λύση είναι ο έλεγχος των τραπεζών” !!!

Η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας κ. Κ. Σημίτη και η Goldman Sachs, συμφώνησαν το περίφημο “currency swap”. Ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας, το καταμετρούσαν σε δολάρια και γιεν Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα η είσοδος στην ΟΝΕ, να καθιστούσε απαραίτητη τη μετατροπή τους σε ευρώ.
Η συμφωνία με τη Goldman Sachs, επέτρεψε στην Ελλάδα, να κάνει την μετατροπή με παλαιότερη και όχι τρέχουσα ισοτιμία και να αφαιρεθεί από το ονομαστικό χρέος της χώρας ένα σεβαστό ποσό, ούτως ώστε, το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ και ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις του Συμφώνου Σταθερότητος και Ανάπτυξης.

Το όφελος της Goldman Sachs, από την παραπάνω “διευκόλυνση”, σύμφωνα με δική της δήλωση ήταν της τάξης των 2.3 δισ.

Στόν Αμερικάνικο Τύπο οι συμφωνίες είχαν όνομα : 

Αριάδνη, Αίολος και Άτλας, τρεις εταιρείες-οχήματα, ειδικού σκοπού (plc). 

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, των Financial Times, του Euroweek και άλλων δημοσιογραφικών portals, η «Αριάδνη» ήταν η πρώτη συμφωνία, Goldman Sachs - Ελλάδας το 2000, και σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύει για λογαριασμό της Goldman Sachs, μέρος των μελλοντικών εσόδων του Ο.Π.Α.Π. 

Ο «Αίολος», ιδρυθείς το 2001, επέτρεψε τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο «Άτλας», την ίδια χρονιά, τη δέσμευση εσόδων από τα τέλη διοδίων. 

Στη διαχείριση και εποπτεία των επιχειρήσεων αυτών και των συναλλαγών τους, φέρονται να εμπλέκονται επίσης, οι Morgan Stanley και UBS, και οι ελληνικές Τράπεζες, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Η Ελλάδα πρακτικά, δανειζόταν ρευστό προκαταβολικά, με αντάλλαγμα μελλοντικές αποδόσεις των Δημοσίων εσόδων προς τους δανειστές της.

Ουσιαστικά “υποθήκευε” εν έτη 2000, 2001, 2002, τα μελλοντικά Δημόσια έσοδα, πρός τούς πιστωτές μας, παλαιούς πρός το παρόν.

Ο “παλιός” κλασικός τρόπος βεβαίου αποτελέσματος, δημιουργίας Δημόσιου χρέους σε μιά χώρα.

Το κομβικό έτος λοιπόν, το 2005, οι συμφωνίες κλιμακώνονται και μεταβάλλονται, για κάποιο λόγο, η Goldman Sachs, “πουλάει” μαζεμένες τις υποχρεώσεις της Ελλάδος απέναντί της (5,1 δις ευρώ), στην Εθνική Τράπεζα.

Το έτος 2009 ιδρύεται στο Λονδίνο μια εταιρεία “φάντασμα” (διότι η συναλλαγή έγινε στη δευτερογενή αγορά), ονόματι Titlos plc, η οποία εκδίδει ομολογίες ύψους 5,1 δις ευρώ, όσα ακριβώς δηλαδή χρωστούσε το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα. 
Η Titlos plc, λοιπόν, «αγοράζει» με αυτές τις Ομολογίες από την Εθνική Τράπεζα, τα δικαιώματα που αυτή είχε στα χρωστούμενα του Δημοσίου, αλλάζοντας όμως το επιτόκιο σε ελάχιστο 6.5% κυμαινόμενοΗ νέα σύμβαση έχει ημερομηνία λήξης το φθινόπωρο του 2039.

Στη συμφωνία της Titlos plc, με το Ελληνικό Δημόσιο όμως, υπάρχει ρήτρα, η οποία προϋποθέτει υψηλή αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, ώς εγγύηση της συμφωνίας.

Η ρήτρα προβλέπει επίσης, ότι αν υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ή της Εθνικής Τράπεζας, τότε ακυρώνεται επί της ουσίας η υποχρέωση καταβολής των τόκων από την Titlos plc στο Δημόσιο, και αμφότερες οι πλευρές έχουν σοβαρό πρόβλημα πιστωτικής έκθεσης. 
Δηλαδή σήμερα, με την χρεοκοπία της χώρας, το Ελληνικό δημόσιο “χάνει” τούς τόκους τους οποίους έπρεπε να καταβάλει η Titlos plc
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι η αγαστή συνεργασία κυβερνήσεων και επενδυτών του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχει άμεση σχέση με την αύξηση του Δημοσίου χρέους και του ελλείμματος.

Οφείλω να επισημάνω τα δύο σημαντικά και αξιοσημείωτα γεγονότα:

το πρώτο γεγονός είναι ότι, η Goldman Sachs “πουλάει” όλες τίς “υποχρεώσεις της Ελλάδος απέναντί της, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το έτος 2005, λίγο μετά την ανάληψη της κυβέρνησης απο τον κ. Κ. Καραμανλή με υπουργό οικονομικών τον Γ. Αλογοσκούφη, και λίγο πρίν ξεκινήσει η παγκόσμια οικονομική κρίση με την κορύφωσή της, τον Σεπτέμβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers. 

Και το δεύτερο γεγονός είναι η ίδρυση της Titlos plc απο την Εθνική Τράπεζα, η οποία έγινε στο τέλος του 2008, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, και η οποία (Titlos plc) αγοράζει έναντι 5.1 δισ. τίς οφειλές πλέον του δημοσίου, με σταθερό επιτόκιο 4.5%, εκδίδοντας “ομολογίες” λήξης το 2039, και εισπράτει επιτόκιο 6.6%, κυμαινόμενο, και πάντως όχι μικρότερο του 6.6%.

Χρησιμοποιώντας παρόμοιες τιμές στα επιτόκια των πρώτων swaps, η Titlos plc, θα απέδίδε στην Ελλάδα το συμφωνηθέν ποσό με επιτόκιο σταθερό 4,5% και η Ελλάδα θα απέδιδε στην Titlos plc, το συμφωνηθέν ποσό με επιτόκιο 6,6% κυμαινόμενο.

Την διαφορά των επιτοκίων του 2.1 %, θα την οφελείτο η Titlos plc.


Με την επιμήκυνση του αρχικού χρέους από το 2019 στο 2039, η Ελλάδα χρεώνεται με τουλάχιστον επιπλέον 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην συμφωνία με την Titlos plc, υπάρχει ένας όρος ο οποίος όμως διαφοροποιεί πλήρως την συμφωνία, επι το δυσμενέστερον για την Ελλάδα, ο όρος της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος ή της Εθνικής Τραπέζης, ο οποίος ακυρώνει άμεσα την υποχρέωση καταβολής τόκων απο την Titlos plc στο Ελληνικό δημόσιο, την ίδια στιγμή όμως, το Ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να έχει υποχρέωση καταβολής των δικών του υποχρεώσεων (τους τόκους) στην Titlos plc, και βέβαια στην Goldman Sachs.

Τελικός κερδισμένος, οι Τράπεζες, δια μέσου της Titlos plc.

Οποία χαρά για τούς Τραπεζίτες !!!

Ποιός πληρώνει;

ο Ελληνας πολίτης! 


Δυστυχώς για μιά ακόμη φορά !!!

Οι εταιρείες οι οποίες δημιουργηθήκαν, είχαν όλες έδρα στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, και κατά περίεργο τρόπο όλα τα Δ.Σ. των εταιρειών αυτών του Ελληνικού δημοσίου συγκροτούνται απο τα ίδια πρόσωπα τους αλλοδαπούς A. Kamarowsky, Federigo Cannizzaro και Jean-Marc Debaty
Οι εταιρείες ήταν οι εξής :

1. Hellenic Securitisation : Η πρώτη σύμβαση υπεγράφη το 2001 και είχε ώς 
αντικείμενο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του Ταμείου 
Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικού ποσού 740.000.000 Ευρώ. Οι 
προμήθειες 
πέραν των τόκων, υπολογίζονται σε 15,4 εκατομμύρια Ευρώ, και η λήξη 
των πληρωμών προσδιορίστηκε μεταξύ του έτους 2009 και 2011.
2. Ariadne S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου 2000 και τιτλοποίησε 
έσοδα ύψους 650.000.000 Ευρώ απο τα κρατικά λαχεία.Οι προμήθειες που 
πληρώθηκαν εκτός των τόκων, ξεπέρασαν τα 16,3 εκατομμύρια Ευρώ και η 
λήξη των πληρωμών προσδιορίστηκε το έτος 2013.
3. Atlas S.A. : Η σύμβαση υπεγράφη στίς 23 Οκτώμβρη του 2001 και 
τιτλοποίησε έσοδα συνολικού ποσού 2 δισεκατομμυρίων Ευρώ απο 
μελλοντικές εισπράξεις του Ελληνικού Δημοσίου απο το Γ! Κοινοτικό 
Πλαίσιο.Οι προμήθειες οι οποίες πληρώθηκαν ανήλθαν στο ποσόν των 19,2 
εκατομμυρίων Ευρώ, και οι λήξεις των πληρωμών είχαν προσδιοριστεί για 
το έτος 2005 και το 2007.
4. Aeleos S.A. : Δημιουργήθηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του 2001 και τιτλοποίησε 
έσοδα ύψους 355 εκατομμυρίων Ευρώ από μελλοντικές εισπράξεις του 
δημοσίου απο το Eurocontrol (τέλη αεροδρομίων).Οι προμήθειες 
ανήλθαν στο ποσόν των 17,8 εκατομμυρίων Ευρώ και η λήξη των πληρωμών 
ορίστηκε στίς 13 Δεκεμβρίου του έτους 2019.

Η Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), “ανακάλυψε”, ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε συνάψει 13 αντίστοιχες συμφωνίες με τίς οποίες η αμερικανική Τράπεζα Goldman Sachs, κέρδιζε πακτωλό εκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ η χώρα κατόρθωσε να “εξωραίσει” το δημόσιο χρέος, μόνον, κατά το ποσόν τών 5,3 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό της γνώσης του Θέματος απο όλους, εντός και εκτός της ΕΕ, απο το ότι, σε έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε η Eurostat το έτος 2008 για την ύπαρξη και διαχείριση αυτών των παραγώγων “προιόντων”, ο τότε Υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, διαβεβαίωσε εγγράφως την Eurostat, ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Οί παραπάνω offshore εταιρείες, είχαν την Ελληνική κρατική σφραγίδα και έδρα το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί, πώς τα παραπάνω “προιόντα-συμφωνίες-εταιρείες”, ονομάζονται “τιτλοποιήσεις εσόδων του δημοσίου” και ουσιαστικά αποτελούν προείσπραξη θεσμοθετημένων και βεβαίων εσόδων του Δημοσίου απο διάφορους φορείς με εκχώρηση δικαιωμάτων. 

Αυτό όμως το οποίο προκαλεί ερωτηματικά και αναδεικνύει το μέγεθος της απάτης, είναι το γεγονός ότι το τελικό κόστος όλου αυτού του “πανηγυριού” με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισεκατομμύρια, θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 16 δισεκατομμύρια Ευρώ, και η Goldman Sachs μέσα σε ένα βράδυ κέρδισε 400.000.000 Ευρώ και εξασφάλισε έως το έτος 2039 έσοδα ύψους 2.3 δισεκατομμυρίων Ευρώ, απο τούς τόκους των “συμφωνιών”.

Στον ισολογισμό του 2010 ο οποίος κατατέθηκε το περασμένο φθινόπωρο, στην βουλή απο τον κ. Βενιζέλο ώς υπουργό των οικονομικών, αναφέρεται ότι την συγκεκριμένη χρονιά “τα εκτός αγοράς” Swap προσέθεσαν στο σύνολο του Δημοσίου χρέους, 5,2 δισεκατομμύρια επιπλέον Ευρώ.

Πήγαμε να κρύψουμε 2,8 δισεκατομμύρια και επιβαρύναμε το χρέος της χώρας κατά 5,2 δισεκατομμύρια, εκτός αμοιβών, προμηθειών, τόκων, κτλ. των μεσολαβούντων Τραπεζιτών και προθύμων πρός “εξυπηρέτηση” λαμόγιων.

Πώς λοιπόν αυτό το δύσμοιρο κράτος να ορθοποδήσει, όταν άπαντες, πολιτικοί, Τραπεζίτες, “λαμόγια της αγοράς”, και κάθε λογής θεομπαίχτης απομυζεί και παρασιτεί είς βάρος του ;;;

Πώς το κίνημα “δεν πληρώνω” να επιτύχει τον αγώνα του στίς ανάλγητες αυξήσεις των διοδίων, όταν ήδη κάποιοι κύριοι, είχαν εκχωρήσει τα έσοδά του απο το 2001 με συμφωνίες στούς Τραπεζίτες.

Όσοι προσέθεσαν αποδεδειγμένα και επιβάρηναν το Δημόσιο χρέος, χωρίς ανάλογο κέρδος για την χώρα, οφείλουν να επιβαρυνθούν και του κόστους των επιλογών των.

Άραγε δεν θα μπορούσε να περιμένει η ένταξη στην Ευρωπαική Νομισματική ένωση, της χώρας, στην ζώνη του Ευρώ, μερικά χρόνια, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα ώς οικονομία και ώς κοινωνία, και κατόπιν με το “σπαθί” μας να διεκδικήσουμε την είσοδο “καθαρά” και στα “ίσια” ;;;

Τι ήταν αυτό το οποίο μάς επέβαλλε αυτήν την “βιασύνη” ώς χώρα ;;;

Άξιζε αυτή η κατάληξη της χώρας, η απώλεια της αξιοπρέπειάς της, η κατάντια σε “παρία” της Ευρώπης, η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, για να ωφεληθούν “πολιτικά” και οικονομικά κάποιοι ;;;

Θα αποδοθούν κάποτε ευθύνες στούς υπαίτιους αυτής της Τραγωδίας ;;;

Παραθέτω το έγγραφο της συμφωνίας της Titlos plc με το ποσόν των 5,1 δισ Ευρώ στην Αγγλική και ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του.
TITLOS PLC
(Incorporated in England and Wales under registered number 6810180)
Initial Principal
Amount Interest Rate
Expected Maturity
Date Final Maturity Date Issue Price
Expected Moody`s
Rating
€5,100,000,000 6-month Euribor +
0.50 per cent.
20 September 2037 20 September 2039 107.54 per cent. A1
The Notes
On 26 February 2009 (or such other date as Titlos plc (the "Issuer"), the Manager and the Arranger agree (the
"Closing Date")), the Issuer will issue the €5,100,000,000 Floating Rate Asset Backed Notes due September
2039 (the "Notes").
The principal asset from which the Issuer will make payments of interest on, and principal of, the Notes is the
Hellenic Receivable (as defined in "Transaction Overview—The Transaction Documents—Hellenic Receivable"
below), being an interest rate swap between the Issuer and the Hellenic Republic. Periodic payments received
by the Issuer under the Hellenic Receivable will be swapped with National Bank of Greece S.A. ("NBG") as the
initial Hedge Provider under a Hedge Agreement (as defined in "Transaction Overview—The Transaction
Documents—Hedge Agreement" below), in return for payments to be applied by the Issuer in respect of interest
and principal due to holders of the Notes and certain expenses and other obligations of the Issuer. The Issuer
will enter into and obtain rights and assume obligations under the Hellenic Receivable pursuant to a novation
agreement dated on or about the Closing Date between the Issuer, the Hellenic Republic and NBG.
The Issuer will pay interest semi-annually in arrear on the 20th day of each March and September (subject to
adjustment for non-business days) commencing on the Interest Payment Date falling in September 2009. The
interest rate on the Notes from time to time will be determined by reference to the Euro Interbank Offered Rate
for 6-month euro deposits in each case plus a margin of 0.50 per cent. per annum. Principal of the Notes will be
payable in semi-annual instalments on the 20th day of each March and September (subject to adjustment for
business days) in the amounts specified in this Prospectus commencing on the Interest Payment Date falling in
September 2009 and will be payable in full in certain mandatory redemption circumstances. The Notes may be
redeemed on any Re-novation Date (as defined in Condition 5(b) (Mandatory Redemption in Part or pursuant to
a Re-novation)) or on any Optional Redemption Date (as defined in Condition 5(d) (Optional Early Redemption
in Full)).
The Notes have not been and will not be registered under the United States Securities Act of 1933, as amended
(the "Securities Act") or the securities laws of any state of the United States or any other relevant jurisdiction.
The Notes are being offered solely outside the United States to non-U.S. Persons in offshore transactions (as
defined in Regulation S under the Securities Act ("Regulation S")) in reliance on Regulation S.
Ratings
On issue, the Notes are expected to be rated "A1" by Moody`s Investors Service Limited ("Moody`s" and the
"Rating Agency") as specified above. A security rating is not a recommendation to buy, sell or hold securities
and may be subject to revision, suspension or withdrawal at any time by the Rating Agency.
Application to the Commission de Surveillance du Secteur Financier and the Luxembourg Stock
Exchange
This prospectus ("Prospectus") constitutes a prospectus for the purposes of Article 5 of Directive 2003/71/EC
(the "Prospectus Directive") and the Luxembourg law on prospectuses for securities of 10 July 2005
implementing the Prospectus Directive in Luxembourg (the "Luxembourg Law"). Application has been made
to the Commission de Surveillance du Secteur Financier, in its capacity as competent authority under the
Luxembourg Law, for the approval of this Prospectus as a prospectus for the purposes of the Prospectus
Directive. Application has also been made to the Luxembourg Stock Exchange (the "Luxembourg Stock
Exchange") for the Notes to be listed on the official list of the Luxembourg Stock Exchange (the "Official
List") and to be admitted to trading on the regulated market of the Luxembourg Stock Exchange. The
Luxembourg Stock Exchange is a regulated market for the purposes of Directive 2004/39/EC of the European
Parliament and of the Council on markets in financial instruments.
Risk Factors
A "Risk Factors" section is included in this Prospectus. Prospective Noteholders should be aware of the aspects
of the issues that are summarised in that section.
Arranger
Goldman Sachs International
Manager
National Bank of Greece S.A.
This Prospectus is dated 26 February 2009
"Αυτό το έγγραφο πήρε ημερομηνία στίς 26 Φεβρουαρίου του 2009".
Σας λέει τίποτα αυτό ;;;
Το πραγματικό κόστος της «επιχείρησης Ολυμπιάδα 2004» δεν το μάθαμε ποτέ, και όπως "πάει" δεν θα το μάθουμε ποτέ. Φρόντισε γι` αυτό η κ. Γιαννούλα και ο κ. Σημίτης και στη συνέχεια ο Κ.Καραμανλής και ο Γ. Αλογοσκούφης. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ακόμα πληρώνουμε κι ακόμα χρωστάμε τα "κερατιάτικα" μας.
Η επιτροπή διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το "σωτήριον" έτος 2004 : Γιάννα Αγγελοπούλου, Πρόεδρος, Κώστας Λιάσκας, Αντιπρόεδρος, Λουκάς Παπαδήμος, Ανδρέας Ποταμιάνος, Γιάννης Σγουρός, Λουκάς Τσίλας.
Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική για τη χώρα. Αυτοί που μας «χάρισαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αυτοί που μας επέβαλαν να αγοράσουμε άχρηστους εξοπλισμούς και πανάκριβα συστήματα ασφαλείας, αυτοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά μας, οι Γερμανοί της Siemens, και αυτοί που εισέπραξαν τις μίζες και τις προμήθειες, μας μιλάνε για «αναξιοπιστία» της χώρας . Μας ζητάνε να καθηλώσουμε τους ήδη χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, να περικόψουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες και ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα για να στηρίξουν τις τράπεζες, που τόσα χρόνια μας ξεζούμιζαν κανονικά.

Αυτά, και λίαν συντόμως, θα επανέλθω επι του θέματος !!!

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ...









Πηγές : 
http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/16/150141/titlos-and-greek-currency-swap-titillation/
http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/02/09/145201/goldmans-trojan-greek-currency-swap/
http://el.scribd.com/doc/89190939/
http://archive.in.gr/news/2000/greece/g_may02.htm

Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


To απόγεμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986 έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.

Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.

Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό. Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.
Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πως λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.

Το 1961 ο Νίκος Βαρδινογιάννης, αξιωματικός τότε του πολεμικού ναυτικού, βρίσκεται ξαφνικά ιδιοκτήτης 4.400στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο που δεν τα αγοράζει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη (την μονή δηλαδή) αλλά από τους βοσκούς ενοικιαστές για ένα κομμάτι ψωμί. Παρά τις διαμαρτυρίες που έφτασαν τότε μέχρι και το κοινοβούλιο, το σκάνδαλο κουκουλώνεται μια που η οικογένεια διαθέτει ισχυρή πολιτική κάλυψη.

Η κομπίνα ολοκληρώνεται με την μυστηριώδη...«εξαφάνιση» των τίτλων ιδιοκτησίας που είχε στην κατοχή της η μονή, έτσι ώστε να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η απάτη σε βάρος του δημοσίου.
Λίγο αργότερα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δημιουργεί την εταιρία ΣΕΚΑ και αγοράζει με αποικιοκρατικές διαδικασίες από το Ελληνικό δημόσιο το νησάκι "Άγιος Παύλος" στην είσοδο του όρμου των Καλών Λιμένων, έναντι 78.000 δραχμών.

Στην συνέχεια, με υποθήκη το νησί που αγόρασαν, παίρνουν δάνειο 36 εκατομμυρίων δρχ. (!) από Αμερικανική τράπεζα, και σε συνεργασία με την Mobil δημιουργούν στην περιοχή εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων και ανεφοδιασμού πλοίων (βλέπε αμερικανικός 6ος στόλος).

Μοναδικό αγκάθι στα μεγαλεπήβολα σχέδια της οικογένειας ήταν ο μικρός οικισμός των Καλών Λιμένων και οι λιγοστοί ψαράδες κάτοικοί του.

Οι κάτοικοι του οικισμού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Πολλοί εγκαταλείπουν την περιοχή και μεταναστεύουν, ενώ οι εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν συνεχή και ψυχοφθόρο πόλεμο νεύρων από την εταιρία και τους τραμπούκους της.

Βροχή οι ξυλοδαρμοί και οι μηνύσεις για ανύπαρκτες πολεοδομικές παρατυπίες ακόμα και όταν κάποιος προσπαθούσε να επιδιορθώσει την τουαλέτα του, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία έχτισε παράνομα διάφορα κτίρια, ένα ξενοδοχείο, και μια βίλλα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη.


Η εκλογή του Γιάννη Κουτσάκη το 1978 δίνει ελπίδα στους κατοίκους. Το πρώτο του μέλημα είναι να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος από τα Πηγαδάκια στους Καλούς Λιμένες.

Ο δρόμος είχε χαραχθεί το 1962, οι απαλλοτριώσεις είχαν τελειώσει το 1966, αλλά η εταιρία παρόλο που είχε πληρωθεί, δεν άφηνε τα συνεργεία της νομαρχίας να προχωρήσουν.

Το 1981 μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Κουτσάκης πιστεύει πως θα μπορέσει επιτέλους να ξεπεράσει τα εμπόδια και την τρομοκρατία της ΣΕΚΑ, τελειώνει τον δρόμο και ξεκινά να φτιάχνει δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης στην περιοχή, δίνοντας καθημερινά μάχη με τους μπράβους της ΣΕΚΑ που τα βράδια καταστρέφουν ότι φτιάχνουν τα κρατικά συνεργεία την ημέρα.

Τα έργα του κοινοτάρχη έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κύμα επιστροφής των εκδιωγμένων κατοίκων, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους. Η ΣΕΚΑ τους κάνει την ζωή δύσκολη, με ένα καταιγισμό μηνύσεων προσπαθώντας έτσι να κατεδαφίσει τα σπίτια των κατοίκων ως αυθαίρετα!

Οι Βαρδινογιάννηδες ασκούν αφόρητη πίεση στον νομάρχη να γκρεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων, όμως όλα πέφτουν πάνω στην άρνηση του κοινοτάρχη ο οποίος απαντά ότι πρώτα θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα της εταιρίας, οι βίλες των Βαρδινογιάννηδων κλπ. Τον χειμώνα του 1985 γίνεται απόπειρα δολοφονίας του κοινοτάρχη όταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο προσπαθεί να ρίξει το αυτοκίνητο του Κουτσάκη σε γκρεμό, ενώ σε μια συνάντηση του με τους εκπροσώπους της εταιρίας, οι μπράβοι ξυλοκοπούν τον ανυπόταχτο κοινοτάρχη. Ο Κουτσάκης σχεδιάζει να επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα εξαφανισμένα συμβόλαια της μονής Οδηγήτριας και να ξεσκεπάσει την απάτη των Βαρδινογιάννηδων, μόνο που τον πρόλαβαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι. Ενδιαφέρον έχει και ο διάλογος μεταξύ Βαρδή Βαρδινογιάννη και Δημήτρη Κουφοντίνα στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

Οι συγγενείς του δολοφονημένου κοινοτάρχη περιμένουν εδώ και δεκαετίες να πέσει φως στην υπόθεση, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατο του Κουτσάκη.

Το κόλπο με την αρπαγή κρατικής περιουσίας με την βοήθεια μοναστηριών ήταν τόσο πετυχημένο που ο όμιλος Βαρδινογιάννη το επανέλαβε και στην Χαλκιδική.

Η περίπτωση της Σιθωνίας

Πρόκειται για τη μονή Ξενοφώντος και μια έκταση 57.000 στρεμμάτων στην Σιθωνία. Το 1965 η μονή υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης ιδιοκτησίας στο Ελληνικό δημόσιο, η οποία και φυσικά απορρίπτεται.
Επί χούντας όμως η μονή κάνει και δεύτερη προσπάθεια και με την βοήθεια ... του θεού και της χούντας, ως εκ θαύματος δικαιώνεται.
Αμέσως μεταβιβάζει την έκταση για ένα συμβολικό ποσό -μαντέψτε που- στην ...ΣΕΚΑ!

Με την μεταπολίτευση, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, το 1974 η πολιτεία ακυρώνει την χουντική απόφαση και ανακηρύσσει την έκταση δημόσια. Από τότε η μονή σε συνεργασία με την ΣΕΚΑ έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου με τα γνωστά κόλπα, ψευδομάρτυρες, απειλές, δωροδοκίες, κλπ.

Οι απάτες με τις εκκλησιαστικές περιουσίες δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνονται μέχρι και τις μέρες μας, με διάφορες εκδοχές, όπως πχ με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τη μονή Τοπλού, και άλλες.

Έτσι λοιπόν δύο απόστρατοι του ναυτικού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες περιουσίες με την βοήθεια των Αμερικανών που τόσο τους εξυπηρέτησαν στο εμπάργκο της Ροδεσίας. Ας θυμηθούμε και αυτό το ..κατόρθωμα.

Τα χρόνια της πειρατείας

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ...διαπρέπει στο σπάσιμο του αποκλεισμού του ρατσιστικού καθεστώτος της Ροδεσίας από τον ΟΗΕ που έγινε παγκόσμια γνωστός ως "Beira Patrol", προμηθεύοντας πετρέλαιο την κυβέρνηση του Ιαν Σμίθ με την υποστήριξη της CIA.

Οι Αμερικανοί θέλοντας να πάρουν κάτω από την σφαίρα επιρροής τους τις πρώην αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά αποφεύγοντας να συγκρουστούν μετωπικά με τους Βρετανούς συμμάχους, βοηθούν τους Βαρδινογιάννηδες να δράσουν ως πειρατές χωρίς αυτοί να χρειαστεί να λερώσουν τα χέρια τους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής ναυτιλίας: περιφρόνηση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλαγή σημαίας από λιμάνι σε λιμάνι, αλλαγή ονόματος του καραβιού μεσοπέλαγα, κλπ.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Το 1972, επί χούντας δηλαδή, ιδρύουν την Μότορ Όιλ.
Το 1979 με υπουργό συντονισμού τον ...Μητσοτάκη τους δίνεται πεσκέσι ο Παναθηναϊκός.
Και αυτό το κόλπο ήταν τόσο πετυχημένο που το μιμήθηκε κάθε σωστός απατεώνας (Κοσκωτάς κλπ) που θέλησε να κάνει καριέρα στο ελληνικό Ελ Ντοράντο.


Κατά τραγική σύμπτωση, πάλι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, αποκτούν την τράπεζα Πειραιώς, καταπίνουν την Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μερικές μόνο μέρες μετά τον σχηματισμό της Οικουμενικής Kυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα, το 1989, ξεκινά το MEGA Channel ...


Το "τηλεοπτικό πλυντήριο" όχι μόνο βοηθά στις μπίζνες της οικογένειας προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση με το γνωστό κόλπο των ..αγαθοεργιών της φιλεύσπλαχνης οικογένειας ως υποκατάστατο της ανύπαρκτης δικαιοσύνης, αλλά και ελέγχοντας έτσι έμμεσα το πολιτικό σύστημα δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο σε άτομα της αρεσκείας τους.

Και έτσι φτάσαμε σήμερα στα γελοία ψευτοδιλήμματα "ευρώ ή μνημόνιο" και τα καταστροφολογικά σενάρια του παρακράτους και των παπαγάλων τους, που ευτυχώς αρχίζουν να ξεθωριάζουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο μόνος τρόπος πια για να κρατηθούν στην εξουσία είναι πουλώντας φόβο.

«Δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, τρόφιμα, οδοντόβουρτσες, αν βγει η αριστερά" φωνάζουν χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο επί τόσες δεκαετίες. Σε μία χώρα που έχει τόσο ανάγκη από ριζικές αλλαγές, προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν το μήνυμα ότι «δεν είναι τώρα εποχή για αλλαγές, ας κάτσουμε στα αυγά μας»

Σταθεροί στις ..αξίες τους ως γνήσια τέκνα ενός συστήματος Φρανκεστάιν, προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις μιας κομματοκρατίας που απέτυχε σε όλα πουλώντας ταυτόχρονα πατριωτική ηθική, ενώ ακόμα και τώρα που όλα έχουν καταρρεύσει γύρω τους, αδυνατούν να ψελλίσουν έστω και δυο κουβέντες ουσιαστικής αυτοκριτικής.

«Οι μεγαλύτερες καταστροφές δεν προήλθαν από την ανυπακοή, αλλά από την υπακοή», είχε πει κάποτε ο Χάουαρντ Ζίν, ενώ ο ίδιος υπερασπιζόμενος πριν αρκετά χρόνια μια ομάδα οικολόγων που είχε εισβάλει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, είχε πει απευθυνόμενος προς τους δικαστές:

«Χωρίς την πολιτική ανυπακοή, εσείς σήμερα δεν θα ήσαστε εδώ»



από jungle-report

Η συμμορία έχει …πανικοβληθεί!

Διαβάζοντας τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις (του αντρογύναιου που ηγείται του Δ.Ν.Τ) για την Ελλάδα και τους Έλληνες όλοι μας καταλαβαίνουμε πια το μέγεθος της προδοσίας αυτών που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλος αυτός ο έξωθεν συρφετός αφού συνεργάσθηκε επί μακρόν με πολλούς προδότες της εγχώριας πολιτικής σκηνής τώρα θεωρεί την...χώρα μας προτεκτοράτο και καρπαζοεισπράκτορα του!
Πολλά δε από αυτά τα πολιτικά ξόανα (πρωθυπουργοί και υπουργοί) αποσύρθηκαν εδώ και καιρό (παρόλες τις τεράστιες ευθύνες τους) και τώρα μένουν σιωπηλά στο παρασκήνιο για να τα ξεχάσουμε.
Όμως κάποια άλλα ακόμα και τώρα έχουν το απύθμενο θράσος όχι μόνο να παραμένουν στο προσκήνιο αλλά και να μας απειλούν σαν νταβατζήδες και προστάτες της νύχτας!
Όχι κύριοι τα κόλπα και οι απειλές σας δεν περνάνε πλέον μια και είστε οι υπαίτιοι (με πολιτικές και ποινικές ευθύνες) για το τραγικό παρόν μας αλλά και το εφιαλτικό μέλλον που έχετε προδιαγράψει για όλους μας!
Πρέπει λοιπόν να ξέρετε ότι όσο μας απειλείτε αλλά και όσο σκούζουν και μας κουνάνε το δάκτυλο η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Σόιμπλερ, ο Μπαρόζο και οι υπόλοιποι (της συμμορίας που συμμετέχετε) τόσο εμείς πεισμώνουμε και οργιζόμαστε!
Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι σύντομα αυτή την οργή θα την εισπράξετε εις το ακέραιο … χωρίς καμία … μα καμία ... επιείκεια!


Γιάννης Πρεβενιός

Bilderderg με σαντιγύ!


Η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διεξάγεται στο Σαντιγί της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) κοντά στις κυριώτερες εγκαταστάσεις της CIA και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των εκλεκτών. Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμ. Πολιτείες, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, για το νέο δεθνές νομισματικό σύστημα και για τις προσεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Όπως είναι φυσικό η αμερικανική παρουσία είναι αυξημένη στη φετινή σύνοδο με 32 προσκεκλημένους, όμως εντύπωση προκαλεί η ισπανική παρουσία στο Σαντιγί καθώς εκτός από την βασίλισσα Σοφία θα παραυρεθούν ακόμη 10 τραπεζίτες και επιχειρηματίες, γεγονός που σημαίνει εξελίξεις στην Ισπανία σύντομα.

Από τις ελληνικές προσκλήσεις απουσιάζει φέτος η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ κλήθηκε ξανά ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το τρίο συμπληρώνουν οι Γ. Δαυίδ (Coca Cola) και Λ. Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), αλλά ξαφνιάζει και η απουσία του Αλ. Παπαχελά από τα γνώριμα τοπία της Βιρτζίνια και του Λάνγκλεϊ (αν μ’ εννοείς).
Η Λέσχη προσκαλεί τους κορυφαίους ρυθμιστές της πολιτικής, της οικονομίας, των στρατιωτικών συνασπισμών, των αμυντικών βιομηχανιών, των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και τα τσιράκια τους που γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων. Άγνωστοι και εντελώς άσημοι όπως ο Τόνι Μπλερ, ο Μπαράκ Ομπάμα κ.ά., είχαν περάσει πρώτα από τα κατάστιχα της Μπίλντερμπεργκ προτού να προωθηθούν στα αξιώματά τους και ανάμεσά τους η Κριστίν Λαγκάρντ που από διορισμός του Σαρκοζί στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έγινε μια από τις πλέον ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη.

Η Λαγκάρντ ξεκίνησε την «καριέρα» της από τις ΗΠΑ με τις σπουδές στο Holton-Arms School του Μέριλαντ, τοποθετήθηκε στο γραφείο του Γουίλιαμ Κοέν (υπουργός Άμυνας ΗΠΑ) και προσελήφθη από την Baker & McKenzie του Σικάγου (νομική εταιρεία που χρηματοδότησε τον Ομπάμα) και «υπαγορεύτηκε» στον Σαρκοζί για την πολιτική της ανέλιξη.

Προσκλήθηκε στη σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ το 2009 (Αθήνα!) και εκεί αποφασίστηκε να προωθηθεί «με κάθε τρόπο» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το «ξεσκαρτάρισμα» του Ντομινίκ Στρος Καν που τολμούσε τότε να διεκδικεί τη γαλλική προεδρία.

Τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφερθούν στα έργα και στις ημέρες της Μπίλντερμπεργκ (το ίδιο συμβαίνει και με τις συνόδους της Trilateral Committee), καθώς οι διεφθαρμένες ιδιοκτησίες τους ανήκουν ολοκληρωτικά στους κλεπτοκράτες και στις συνόδους επιτρέπεται μόνον η παρουσία δημοσιογράφων του Economist που εκφράζει απόλυτα τη Λέσχη και είναι παραμάγαζό της.
Αμερικανοί ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν διαδηλώσεις στο Σαντιγί και ήδη ο γνωστός δημοσιογράφος Άλεξ Τζονς αποκλείστηκε από κάθε πρόσβαση στο ξενοδοχείο Westfields Marriott-εδώ είχε γίνει και η σύνοδος του 2008- που θα γίνει η σύνοδος, αλλά προβλήματα και απειλές παρουσιάστηκαν και στον απεσταλμένο του Guardian Τσάρλι Σκέλτον.


Στην Ελλάδα ελάχιστοι δημοσιογράφοι έγραφαν για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζοντας ειρωνικά σχόλια από «συναδέλφους» τους (που στις περισσότερες των περιπτώσεων ήσαν πράκτορες, καταδότες, εκβιαστές και περσόνες επιχειρηματικών pay roll), που τους αποκαλούσαν οπαδούς της συνωμοσιολογίας.

Κατά τα άλλα, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, είναι θλιμένοι που δεν προσκλήθηκαν (έπαιξαν τους ρόλους και τους πέταξαν σαν χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα), αλλά πραγματικά απαρηγόρητη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που την αγνόησαν ενώ θεωρεί ότι έχει ακόμη «τόσα πολλά» να προσφέρει...



από kourdistoportocali


Σοκ από New York Times: "Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες"...


Την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, περιγράφει σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times και είναι πραγματικά ανατριχιαστικά αυτά που περιγράφονται για το πως η τρόϊκα και οι τραπεζίτες που βρίσκονται από πίσω της, λεηλατούν ένα ολόκληρο κράτος και τον πληθυσμό του.
Επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που το defencenet.gr υποστηρίζει σε ένα μοναχικό δρόμο μέσα στα ελληνικά media εδώ και δύο χρόνια, από τότε που υπογράφηκε το πρώτο εθνοκτόνο Μνημόνιο: Ότι τα περίφημα δάνεια που δήθεν δίνονται στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία "Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει".
Η τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), πρακτικά οι τραπεζίτες που ελέγχουν όλο αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν με άλλο τρόπο τα δάνεια που άπληστα έδιναν στην Ελλάδα (άπληστα με την έννοια ότι ήξεραν ότι η χώρα ήταν υπερδανεισμένη και δεν μπορούσε να εξυπηρετεί τα νέα δάνεια) από το να ... δανειοδοτήσουν τυπικά την Ελλάδα, αλλά στην πράξη να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS στην New York Times.


Φορολογούν τους λαούς τους και επειδή δεν μπορουν να αποπληρώσουν απ'ευθείας τα ελληνικά δάνεια στις τράπεζές τους, έτσι χρησιμοποιούν απλά ως "ενδιάμεση στάση" την Ελλάδα!


Και οι περίφημες "δόσεις" που δήθεν κρατούν ζωντανή της ελληνική οικονομία; Στο εσωτερικό δεν μπαίνει ρευστότητα; Ελάχιστη! Και αν σταματούσε να μπαίνει, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσε να λειτουργεί η ελληνική οικονομία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, πλέον. Τα λέει και oι ΝΥΤ.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα» αναφέρει το άρθρο.


Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη «η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της».


Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε" που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ κια δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν"!


Πώς γίνεται αυτό; Μέσω της συνεχούς συσσώρευσης φορολογικών εσόδων σε μία διαλυμένη οικονομία. «Η κατάσταση μοιάζει παράλογη. Οι ευρωπαϊκές Αρχές δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώνει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους» συνεχίζει το δημοσίευμα. «Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς "δάνειο" - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς "τόκο"» λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίο της UBS.


«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:


«Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».

από defencenet


AΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του στη Χαλκίδα την 29η Μαΐου 2012, ο Δ.Καζάκης κάνει μια εξαιρετική ανάλυση του τι μέλλει γενέσθαι, καλώντας μας να φανταστούμε πώς θα ξετυλιχθούν τα γεγονότα μετά από μια νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές, και το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης Περιγράφει με έναν μοναδικά παραστατικό τρόπο τις εξελίξεις και απαντά στα παρακάτω ερωτήματα που προκύπτουν:




  • ποια εμπόδια υψώνονται μπροστά σε μια τέτοια κυβέρνηση, και από ποιους;
  • πόσες και ποιες επιτροπές θα αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Οικονομικών, στην προσπάθεια του να πληροφορηθεί πρώτα για τα στοιχεία της οικονομίας, να λειτουργήσει σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή στη συνέχεια;
  • πόσο εύκολο θα είναι το έργο του, δεδομένου ότι ο λαός θα είναι (είναι ήδη) στα κάγκελα;
  • ποιες είναι οι προοπτικές για μια διαπραγμάτευση, και ποια τα περιθώρια, χρονικά και οικονομικά; ποιος έχει την τράπουλα στα χέρια του;
  • ποιες οι πιθανές επιλογές της κυβέρνησης αυτής, ΑΜΕΣΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

  • ποιος είναι ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος χάραξης πολιτικής μιας τέτοιας κυβέρνησης, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;


Ωδή στον Ανυπότακτο Φρουρό (vid)


ΤΡΕΙΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ...


Ένας εξαιρετικός συνδυασμός σκηνοθετικής εργασίας και μουσικής ευαισθησίας, σε ένα 8άλεπτο βίντεο γύρω από την ηρωική θυσία του Κωνσταντίνου Κουκίδη στην Ακρόπολη. Κ.Σ.



Λίγη άγνωστη Ιστορία!

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα... απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.

Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.

Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.

Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.

Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση. "ΟΧΙ"!

Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες...

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:

«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει;).

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.

Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας. Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.

Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους. Και κάτι άλλο: Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα είναι σαν να προσπαθεί να... συνθλίψει τον αέρα με μια μυγοσκοτώστρα... Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ (πλήν αλλοφύλων τομαριών και Εφιαλτών) είμαστε... πλήρεις ΙΔΕΩΝ...








από dimtris-kypriotis

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σκάνδαλο με την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας: Την έγραψε άνθρωπος του ΔΝΤ!


Απίστευτο σκάνδαλο με την έκιθεση της Εθνικής Τράπεζας που προβλέπει ... ύφεση 55% αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και χρησιμοποιήθηκε από τα "μνημονιακά" κόμματα, αλλά κυρίως από τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για να τρομάξουν τους ψηφοφόρυς εν όψει της 17ης Ιουνίου: Ο άνθρωπος που υπέγραψε την έκθεση ο Παύλος Μυλωνάς, ο είναι στην ουσία άνθρωπος του ΔΝΤ, καθώς ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής.

Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης.

Και όταν λέμε επί 12 ολόκληρα χρόνια στο ΔΝΤ, σημαίνει "για πάντα ΔΝΤ" αφού ποτέ κανείς δεν διαρρυγνύει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΔΝΤ έχουν ανοικτή επαφή μαζί του και έχει συναντηθεί επανειλημμένα με το κλιμάκιιό τους στην Ελλάδα.

Άνθρωπος της Κ.Λαγκάρντ, λοιπόν, ο συντάκτης της τρομολγανικής έκθεσης. Πάλι καλά που δεν έγραψε μέσα ότι θα γίνουμε και ... μαύροι σαν τους κατοίκους του Νίγηρα αν βγούμε από το ευρώ..

Καλά για την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τι να πούμε: "Σιαμαίος" με τον Λ.Παπαδήμο ο Β.Ράπανος.




από defencenet


REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!


- Η δήλωση: «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα»

- Εξοργισμένος μετά την αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση

- Γιατί δεν απάντησαν στην επιστολή Τσίπρα, Ρομπάι και Μπαρόζο

Σαν βόμβα έσκασε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο, με παρέμβαση Λουκά Παπαδήμου έγιναν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Μπαρόζο, στις 11 Μαΐου, ότι «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα».

Το Reuters, γράφει ότι ο Μπαρόζο ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης τι νομίζει για τα σχέδια του Τσίπρα να πετάξει στα σκουπίδια τη συμφωνία διάσωσης. Αν και δεν κατονόμασε τη χώρα, τα σχόλια του Μπαρόζο θεωρήθηκαν ότι αναφέρονται στην Ελλάδα και έκαναν να φαίνεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ήταν πιο κοντά.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ο ίδιος ο Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε.

Και συνεχίζει το τηλεγράφημα: Εξοργισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Παπαδήμος ήθελε από τον Μπαρόζο να προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση, με την ελπίδα ότι μπορεί να ξυπνήσει τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες.

«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «δεν είχε αποτέλεσμα». Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι οι Ρομπάι και Μπαρόζο συζήτησαν πριν από δύο εβδομάδες για το εάν θα έπρεπε να απαντήσουν στην επιστολή Τσίπρα.

Πηγές που βρισκόταν στη συνάντηση των δύο ανδρών, τονίζουν πως αρχικά ο Μπαρόζο πρότεινε να απαντήσει στην επιστολή, αλλά ο Ρομπάϊ ήταν πιο επιφυλακτικός, φοβούμενος πως μπορεί ό,τι έγραφαν ως απάντηση να διέρρεε, και εν τέλει, ότι δεν πρέπει να μπουν στη διαδικασία να απαντούν σε κάθε επιστολή που λαμβάνουν από έναν ηγέτη κόμματος.

«Τελικά αποφασίστηκε ότι δεν θα πρέπει να σταλεί απάντηση, όπως και έγινε». Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως το επεισόδιο αναδεικνύει την εύθραυστη ισορροπία που προσπαθούν να κρατήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ του να εμπλακούν (ή ακόμη και να επηρεάσουν) τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και του να αφήσουν τη χώρα να τραβήξει την πορεία της, ανεξαρτήτως του ποιες θα είναι οι συνέπειες.



από newsit


Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία- Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας-μιλάνε για πεσέτα!

Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική.Η κυβέρνηση της Μαδρίτης φαίνεται να έπαιξε το χαρτί του οικονομικού εκβιασμού στην ΕΚΤ και μάλλον χάνει την παρτίδα. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Miguel Αngel Fernandez Ordonez (photo) παραιτήθηκε, σύμφωνα με τρέχουσες πληροφορίες, πριν λήξει η θητεία του, όταν αντέδρασε στην απόπειρα της κυβέρνησης να “φορτωθεί” η διάσωση της Bankia -και των άλλων τραπεζών που ακολουθούν- στους μηχανισμούς έκτακτης βοήθειας της ΕΚΤ.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας ζήτησε να παρουσιασθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για να καταθέσει δημόσια το τι ακριβώς γίνεται με το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών και η Κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία της στο σώμα, τον παρέπεμψε να καταθέσει σε μία άλλη “κλειστή” επιτροπή…

Αυτός το αρνήθηκε και κατά πως φαίνεται παραιτείται. Το σχέδιο της Κυβέρνησης ήταν να υποχρεώσει την ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει ένα έκτακτο εργαλείο χρηματοδότησης τρίμηνης διάρκειας με εγγύηση αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα του δημοσίου. Το επιχείρημα ήταν ότι η ισπανική οικονομία και το ντόπιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος για να αφεθούν από την ΕΚΤ στην τύχη τους. Η αντίδραση όμως δεν ήταν η προσδοκώμενη και η συνέχεια πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης ήθελε να αποφύγει την προσφυγή στο EFSF -και την πολιτική κρίση που θα την ακολουθήσει- για τη διάσωση των τραπεζών της. Η άρνηση της ΕΚΤ στο όνομα της αδυναμίας “νομισματοποίησης” του χρέους από την ίδια, ανοίγει πλέον τον ασκό του Αιόλου για την Ισπανία.

Τα spreads έχουν αρχίσει να ανοίγουν και πάλι με απειλητική ταχύτητα, συμπαρασύροντας και την Ιταλία. Οι αγορές έχουν στρέψει τους προβολείς τους στην Μαδρίτη, χωρίς να σβήσουν εκείνους που φωτίζουν τις εξελίξεις στην Αθήνα ενόψει των εκλογών…

Για το τι θα ακολουθήσει κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι ότι η βαθύτατη ανησυχία έχει επιστρέψει τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Φρανκφούρτη. Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, τα γεγονότα αποδεικνύονται ισχυρότερα των καθησυχαστικών δηλώσεων των υπευθύνων της Ε.Ε.

Από τα δύο άκρα της Ευρωζώνης, Αθήνα και Μαδρίτη, τα μηνύματα πλέον υποχρεώνουν τον γαλλογερμανικό άξονα να αναθεωρήσει την ατζέντα του για την Σύνοδο Κορυφής της Ιουνίου.



από capital


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Υποχρέωσαν τον κάθε Έλληνα να δώσει 1800 ευρώ δώρο σε 4 τράπεζες!


Χίλια οκτακόσια ευρώ ή περίπου τα διπλάσια αν λάβουμε υπ'όψιν μόνο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας (6 εκατ. Έλληνες), χρεώθηκε από χθες ο κάθε Έλληνας πολίτης έναντι των ξένων δανειστών για να δοθούν 18 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες. Απλά και μόνο επειδή πραγματικά οι τραπεζίτες κυβερνάνε (και) αυτή την χώρα!

Χθες η Εθνική, η Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank έλαβαν το ποσό των 18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που αποτελούν μέρος από το δάνειο των 130 δισ. ευρώ που υποχρεώθηκαν να πάρουν οι Έλληνες πολίτες από την τρόϊκα.

Τα 18 δισ. ευρώ είναι η προκαταβολή των 50 δισ. ευρώ που θέλουν συνολικά οι ελληνικές τράπεζες να πάρουν. Τα κεφάλαια αυτά προορίζονται για την αναπλήρωση των ιδίων κεφαλαίων που "κουρεύτηκαν".

Σε κανέναν άλλο ιδιώτη δεν επιστρέφονται χρήματα από αυτούς που τα έχασαν λόγω "κουρέματος" πέρα από τους τραπεζίτες!

Η Εθνική έλαβε 7,43 δισ. ευρώ, η Τρ. Πειραιώς 4,7 δισ. ευρώ, η Eurobank 3,97 δισ. ευρώ και η Alpha Bank 1,9 δισ.ευρώ.

Φυσικά οι τραπεζίτες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών. Κανένα αντάλλαγμα δεν δόθηκε από τους τραπεζίτες στο ΤΧΣ καθώς εκκρεμεί η οριστικοποίηση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καθοριστεί η αναλογία κοινών μετοχών - μετατρέψιμων ομολογιών που θα λάβει το ΤΧΣ, αλλά και οι όροι επιστροφής της βοήθειας από τους ιδιώτες μετόχους.

Πότε θα γίνει; Άγνωστο! Πώς δόθηκαν τότε τα 18 διισ. ευρώ; Μα για γίνει αυτό διόρισαν ολόκληρο πρωθυπουργό...




από defencenet

http://dimitriskazakis.blogspot.com/2012/05/failed-state.html

άρθρο , του Δημ. Καζάκη , όπου ξεσκεπάζει τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων , σχετικά με την χώρα μας

Κραχ στην υγεία!


Η οικονομική ασφυξία οδηγεί σε ντόμινο λουκέτων σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια και φαρμακεία. Ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία οφείλουν πάνω από 4 δίς. ευρώ.

Χωρίς φάρμακα και υπηρεσίες υγείας κινδυνεύουν να μείνουν οι πολίτες. Αιτία το οικονομικό κραχ, που έχει πλήξει καίρια όλη την αλυσίδα παραγωγής υπηρεσιών υγείας: ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και προμηθευτές υλικών, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και του κουρέματος των ομολόγων. Η κινητοποίηση που ξεκίνησαν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί, ζητώντας να πληρωθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει προκληθεί οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας.
Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι τα εξής:

Το ίδιο το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών στον εαυτό του. Δηλαδή, τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων τους. Είναι ενδεικτικό ότι στα τέλη του 2011 οι οφειλές των τεσσάρων μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑ∆, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ) προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ήταν 1,8 δισ. και σήμερα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 2,1 δισ. ευρώ!

Αποτυχία

Το γεγονός ότι τα νοσοκομεία δεν εισπράττουν νοσήλια τα έχει οδηγήσει με τη σειρά τους στο πάγωμα των πληρωμών προς τους προμηθευτές. Τα συσσωρευμένα χρέη τους υπολογίζονται ότι αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Εξάλλου το «πείραμα» της συνεργασίας του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές απέτυχε, με συνέπεια τα νοσοκομεία να μην καταφέρουν να αξιοποιήσουν μια πολύτιμη εναλλακτική πηγή εσόδων.

Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να μην υπάρχουν πλέον υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις στα περισσότερα νοσοκομεία.

Οι προμηθευτές αδυνατούν να εκτελέσουν τις παραγγελίες, καθώς λόγω του κουρέματος των ομολόγων πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, ενώ οι ξένοι οίκοι έχουν σκληρύνει την πιστωτική τους πολιτική, ζητώντας συχνά προκαταβολή του ποσού για την αποστολή υλικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι φήμες στην αγορά ότι δύο από τις πλέον γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού: Η εταιρεία Ψημίτη και η Βόμβας. Η πρώτη διαθέτει καρδιολογικά υλικά (στεντς, βηματοδότες κ.λπ.) και η δεύτερη χειρουργικά και ορθοπεδικά υλικά. Μετά το κούρεμα των ομολόγων, και οι δύο εταιρείες βρέθηκαν στον αέρα. Ειδικά, για την εταιρεία Ψημίτη, λέγεται ότι η εταιρεία είχε «καθαρή θέση» (απαιτήσεις μείον οφειλές) περίπου 3O εκατ. ευρώ, αλλά μετά το κούρεμα των ομολόγων βρέθηκε με άνοιγμα 20 εκατ. Μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία Medtronic, τα υλικά της οποίας αντιπροσώπευε η εταιρεία, έχει ενημερώσει με εξώδικο τα νοσοκομεία ότι τα τιμολόγια έχουν περιέλθει σε εκείνη!

Καθυστερήσεις

Ανάλογα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας: ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια. Ο όμιλος Euromedica εδώ και μήνες πληρώνει με καθυστέρηση και έναντι το προσωπικό του, ενώ στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για πρώτη φορά αυτό τον μήνα ετέθη θέμα με τη μισθοδοσία του προσωπικού, λόγω έλλειψης ρευστότητας! H μισθοδοσία καταβλήθηκε από τον ίδιο τον κ. Γ. Αποστολόπουλο. Στον τομέα του φαρμάκου, πολλές φαρμακοβιομηχανίες έχουν σκληρύνει την πιστωτική τους πολιτική απέναντι σε φαρμακαποθήκες που καθυστερούν τις πληρωμές. Παράλληλα, πολλά φαρμακεία αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και έχουν ήδη υπάρξει κατασχέσεις. Τραγική συνέπεια είναι να παρατηρούνται περιστασιακά έντονες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα, όπως παραδέχθηκε την Τρίτη και ο ίδιος ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Οι συναρμόδιοι υπηρεσιακοί υπουργοί ζήτησαν από τις φαρμακοβιομηχανίες κατανόηση και διευκόλυνση, αλλά πλέον το μέγεθος του προβλήματος είναι εκρηκτικό.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, φεύγοντας από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως φεύγει με το κεφάλι ψηλά, γιατί κράτησε ανοιχτά όλα τα νοσοκομεία παρά τα τεράστια προβλήματα.

Φαίνεται όμως ότι η αλήθεια είναι πως «πρόλαβε να την κάνει»... Είναι φανερό ότι, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλει τα οφειλόμενα προς φαρμακοποιούς,
γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, θα έχουμε σύντομα ένα τρομερό ντόμινο με λουκέτα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας: Και από τη μια στιγμή στην άλλη 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι θα βρεθούν χωρίς φάρμακα και υπηρεσίες υγείας...


Επενδυτής, 26-5-2012, Αιμίλιος Νεγκής.




από eemyy