Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ε.ΠΑ.Μ. - ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το ΕΠΑΜ Αγ. Παρασκευής καλεί τον Λαό να εξεγερθεί 



Ιμια: 31 Ιανουαρίου 1996 ώρα 05:29

Εσύ για σκέψου, που μπορεί να ήσουν στις 5:29 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996; Ηταν Τετάρτη, και λογικά θα δούλευες, μια μέρα μετά των Τριών Ιεραρχών! Οι περισσότεροι κοιμούνται αυτή την ώρα! Αλλά όχι...
όλοι! Κάποιοι ήταν επιφυλακή και η λέξη που ακουγόταν τις μέρες εκείνες ήταν μία : «ΠΟΛΕΜΟΣ» !

Στο σημερινό άρθρο θα παραθέσουμε δύο μαρτυρίες που θεωρώ σημαντικές αλλά και μια υπόθεση στο ακριτικό νησί της Λέσβου που προφανώς ο κ.Σημίτης δεν έχει καμία απολύτως όρεξη να την δει γραμμένη σε έρευνα για τα Ιμια! Πιστέψτε με γι αυτό, διότι μέχρι σήμερα ουδείς της έδωσε την απαιτούμενη σημασία, τουλάχιστον όση άξιζε για ένα τόσο μεγάλο … «ευχαριστώ»!

Στο βίντεο που ακολουθεί, η αξέχαστη Μαλβίνα παρουσιάζει το ευχαριστώ του Σημίτη στους Αμερικάνους, καθώς και μια δήλωση του τότε Πρωθυπουργού, για το πως χειρίστηκε την κρίση, η οποία έχει εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ.


Παράλληλα θα δούμε τι συνέβη την μέρα εκείνη, πως και πότε ξεκίνησαν τα γεγονότα για να καταλήξουμε στον θάνατο των τριών παλληκαριών στις 5:29 της 31ης Ιανουαρίου 1996 και στο απαράδεκτο ευχαριστώ του Κώστα Σημίτη στους Αμερικάνους και τις εξίσου απαράδεκτες δηλώσεις του (σε βίντεο), που μόνο Πρωθυπουργός μιας χώρας δεν κάνει.

Μια προσωπική μαρτυρία της εποχής εκείνης

Στον Στρατό, είχα την τύχη να υπηρετήσω στο Πυροβολικό με την ειδικότητα ΑΣΑΚ (Αρχηγός Στοιχείου Αυτοκινούμενου Πυροβόλου) και απέκτησα δεύτερη ειδικότητα «οδηγός αυτοκινούμενου πυροβόλου» (ερπιστρυοφόρου άρματος).

Εμαθα με τον «Πυθαγόρα» (έναν μίνι ηλ.υπολογιστή του άρματος) να βγάζω βολές, και να στοχεύω πίσω από βουνά, ακόμη κι ένα πακέτο τσιγάρα που βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων, με τα M-109/Α2 , τα αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών και τα οκτάιντσα Μ110. Και είχα μάθει τόσο καλά το σύστημα με τον ηλ. Υπολογιστή, που μπορούσα να ρίξω βλήμα GRM ή μη κρουστικά βλήματα (με την κλίμακα του Βερνιέρου), να εκραγεί στα 200 μέτρα ύψος από το έδαφος καλύπτοντας μια τεράστια έκταση από κάτω. Έφτιαξα σε χάρτες ζώνες φραγμού πυρός που ήταν ασύλληπτες για την εποχή, λαμβάνοντας υπ όψιν τις ισοϋψείς καμπύλες από έναν στρατιωτικό χάρτη και χωρίς να έχω καμιά απολύτως βοήθεια από τους Τεχνικούς Βοηθούς Παρατηρητές (ΤΕΒ.ΠΑΡ).

Κι ήμουν απλά ένας λοχιάκος, ένα φανταράκι που του άρεσαν τα κομπιούτερ κι έτσι είχε βρει τρόπο (ασχολούμενος με το πυροβόλο) να περνάει γρήγορα η μέρα του για να πάρει το απολυτήριό του.

Φανταστείτε λοιπόν τι κάνανε οι πενταετείς και κάποιοι που ασχολήθηκαν με το ζήτημα πολύ παραπάνω από τους 15 μήνες που υπηρέτησα προσωπικά.

Αισθάνθηκα, ότι αν έχω σε περίοδο πολέμου ένα τέτοιο άρμα με επίστρωση καουτσούκ στον πυργίσκο (όπως τα Μ-109Α6) και πυρομαχικά, τότε μόνος μου με 2-3 άνδρες , κι όχι 13 άτομα που απαιτεί ως πλήρωμα ένα Μ109, θα έπαιρνα χιλιάδες κόσμο μαζί μου, πριν ανακαλύψουν τη θέση μου οι δορυφόροι.

Κι αυτό το αισθάνθηκαν πολλοί σαν κι εμένα που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν ένα εξελιγμένο –για την εποχή- σύστημα πυροβολικού!

Απολύθηκα από το στρατό το 1994 και έκανα πολλούς φίλους εκεί!

Μου φάνηκε παράξενο, ότι ένα χρόνο αργότερα, ένας φίλος μου μόνιμος αξιωματικός, ζήτησε να συναντηθούμε για να δούμε αν μπορώ να τον βοηθήσω στην δημιουργία μιας "ζώνης φραγμού πυρός", στο Καρά Μπουρούν, (στο κόλπο της Σμύρνης) μιας και τα όρια του βεληνεκούς των πυροβόλων, ήταν κοντά στις δυνατότητες του Μ110 αρκεί να χρησιμοποιούσε κάποιος, προωθητικό βλημάτων («Hera»).

Κατάλαβα ότι για να σκεφτεί ένας αξιωματικός να «φράξει» την είσοδο του κόλπου της Σμύρνης, είναι κάτι που μυρίζει μπαρούτι! Τον ρώτησα πόσο άσχημα είναι τα πράγματα και μου απάντησε .. «ΠΟΛΥ»!

Ηταν ένας μήνας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 1995. Φαίνεται ότι ο αγχωμένος φίλος αξιωματικός, ήξερε καλά τι θα συνέβαινε ένα μήνα μετά, και με δεδομένο ότι είχαν φύγει με μετάθεση αρκετοί παλιοί ΑΣΑΚ και υπαξιωματικοί, ήμουν ίσως ο μόνος «εύκαιρος» που ήξερε να κάνει αυτή τη δουλειά!

Ηξερα, ότι με ένα μόνο πυροβόλο Μ110 θα κάλυπτα μια ζώνη 14 στρεμμάτων και με τρεις πυροβολαρχίες , δεν θα πέρναγε κουνούπι από τη Σμύρνη, πόσο μάλλον ο Τουρκικός Στόλος. Και οι Τούρκοι δεν θα ήξεραν από πού τους έρχεται!

Κι όταν το ανακάλυπταν θα ήταν αργά!

Θα καταλάβετε παρακάτω γιατί σας τα λέω όλα αυτά και γιατί κατά την θητεία μου, η μονάδα μας η 126 ΤΕ, ήταν η πιο «πολύ-φωτογραφημένη» στην Ελλάδα από τους τούρκους κατασκόπους, σε βαθμό που να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, λέγοντας όταν είχαμε υπηρεσία, «χτενίσου ρε , μην σε δουν σε τέτοια χάλια στις φωτογραφίες οι τουρκάλες»!! Μια μονάδα, που ουσιαστικά ήταν παροπλισμένη μέχρι το 1993, όταν ο μεγαλύτερος ίσως γνώστης –τότε- του πυροβολικού, Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Ε.Χαραλάμπους, την κατέστησε οργανωτικά, το νούμερο ένα φόβο των τουρκικών αποβατικών δυνάμεων! (Για την τεράστια προσφορά του προφανώς, οι μπλε και πράσινοι κόκκοι του στρατεύματος, τον «έκοψαν» από Αρχηγό της ΑΣΔΕΝ, αποστρατεύοντάς τον αργότερα προς έκπληξη όλων, κι ας είχε υπηρετήσει σε ιδιαίτερα διαβαθμισμένα πόστα στο Εξωτερικό και είχε τεράστιες περγαμηνές).

Η προσωπική ιστορία που σας περιγράφω, συνέβη αμέσως μετά, τις πρώτες πληροφορίες που έφτασαν ταυτόχρονα από την ΕΥΠ αλλά και από τα αρμόδια γραφεία πληροφοριών του Στρατού, ότι οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Κι έτσι κι έγινε!

Δύο εβδομάδες μετά την συνάντησή μου με τον αξιωματικό, κι αφού είχα ολοκληρώσει την «ζώνη φραγμού πυρός» στον κόλπο του Καρά Μπουρούν, συνέβη το πρώτο περιστατικό που αποτέλεσε την προβοκάτσια των Τούρκων, και οδήγησε στην κρίση των ιμίων! Και μπορεί να μην γνώριζα μέχρι εκείνη την μέρα, πόσο «πολύ άσχημα» ήταν τα πράγματα, αλλά στις 26 Δεκεμβρίου 1995, παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων, κατάλαβα καλά που χρειαζόταν η ζώνη φραγμού πυρός!

ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα του 1995 δηλαδή, στις 26 Δεκεμβρίου, το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Figen Akat» προσάραξε στις βραχονησίδες Ίμια. Επρόκειτο για μια στημένη περίπτωση, ενός «δήθεν ναυτικού ατυχήματος», παρόμοια με αυτή που είχε κάνει η φρεγάτα «Γιαβούζ» όταν προσάραξε στην Κω. Ο Τούρκος πλοίαρχος του «Figen Akat» στις συνομιλίες του με τις Ελληνικές Λιμενικές Αρχές, δήλωσε ότι βρίσκεται σε … «τουρκικά χωρικά ύδατα» και αρχικά αρνείται να δεχθεί βοήθεια από ελληνικά μέσα έρευνας και διάσωσης.

Δημιουργήθηκε ένταση σε διπλωματικό επίπεδο, με αποτέλεσμα στις 28 Δεκεμβρίου 1995 Ελληνικά ρυμουλκά απεγκλωβίζουν το τούρκικο πλοίο και οδηγείται στην Τουρκία.

Οι τούρκοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν και στις 29 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ρηματική διακοίνωση, στην οποία τα Ίμια χαρακτηρίζονται ως τουρκικό έδαφος διαμαρτυρόμενοι για την στάση της Ελλάδας!!!

Λόγω των εορτών (!) και της πολιτικής αστάθειας, η Ελλάδα καθυστερεί απίστευτα να απαντήσει και μόλις την 10η Ιανουαρίου 1996 η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞ με μια ρηματική διακοίνωση, στην οποία αναφέρεται η συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία οι βραχονησίδες Ίμια παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, κατά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

Είχε προηγηθεί μια εβδομάδα πριν, η δήλωση του τότε Αμερικάνου πρόεδρου Μπιλ Κλίντον, σε επιστολή του προς Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή στην οποία δήλωνε ξεκάθαρα ότι «Φοβάμαι θερμό επεισόδιο». Προφανώς διότι το επεισόδιο αυτό είχε σχεδιαστεί με την ανοχή των Αμερικανών (και θα το εξηγήσουμε παρακάτω).

Μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων στην Ελλάδα υπενθυμίζομε ότι η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και το κενό εξουσίας στη χώρα, είχε ενθαρρύνει τους Τούρκους, οι οποίοι «έτριβαν τα χέρια τους» που η Ελλάδα βρισκόταν σε πολιτική αστάθεια! Και το κενό αυτό, -δυστυχώς- ήρθε να το καλύψει ο Κώστας Σημίτης στις 19 Ιανουαρίου 1996 οπότε και ανέλαβε την Πρωθυπουργία της χώρας! (*το δυστυχώς θα το καταλάβετε παρακάτω).

Στα Ιμια όμως είχε ήδη αρχίσει ο πόλεμος νεύρων από τους Τούρκους Λιμενικούς ! Και οι Ελληνες ψαράδες είχαν καθημερινά παρενοχλήσεις από τις τουρκικές ακταιωρούς!

Στις 25 Ιανουαρίου το πρωί ο τότε δήμαρχος Καλύμνου ο Δημήτρης Διακομιχάλης συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Καλύμνου κ. Γ. Ριόλα, μην αντέχοντας να βλέπουν το ελληνικό κράτος να εγκαταλείπει στους Τούρκους τα Ιμια, πηγαίνουν στην μεγάλη Ίμια και υψώνουν την ελληνική Σημαία.

Η Τουρκία αντιδρά αμέσως και οργανώνει «φαντασμαγορική απάντηση» με πρωταγωνιστές δημοσιογράφους! Στις 28 Ιανουαρίου 1996 μία ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Hurriyet προσεγγίζει τα Ίμια με ελικόπτερο, υποστέλλει την ελληνική Σημαία και υψώνει την τουρκική. Στην περιοχή έπλεε το περιπολικό ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ και στις 08:00 βλέπουν την τουρκική Σημαία. Ο Αρχηγός ΓΕΝ δίνει εντολή στον πλοίαρχο του περιπολικού να σπεύσει στα Ίμια, να αφαιρέσει την τουρκική Σημαία και να υψώσει ξανά την ελληνική.

Η Hurriyet ξεσηκώνει την τουρκική κοινή γνώμη με πύρινα δημοσιεύματά της και ακολουθεί σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος.

Στην Ελλάδα ο Αρχηγός ΓΕΝ επικοινωνεί με τον τότε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κι επίσης Ναύαρχο, τον κ. Λυμπέρη, και τον ενημερώνει για τα γεγονότα. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιδοκιμάζει τις κινήσεις του Α/ΓΕΝ και παράλληλα ενημερώνει τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Γεράσιμο Αρσένη.

Τις μέρες αυτές οι τούρκοι δημοσιεύουν ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί από την εποχή του Γκιουβέν Ερκαγιά και τέθηκε σε εφαρμογή από το παρ ολίγο θύμα της 17Ν όταν υπηρετούσε στην Ελλάδα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος είναι και παράλληλα ο εμπνευστής της κατάργησης των αεροδιαδρόμων (πρώην 18 και 19) στο Αν,Αιγαίο (εντός του FIR Αθηνών) . Σύμφωνα με το οποίο οι Τούρκοι διεκδικούν το σύνολο των βραχονησίδων, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια και δεξιά του μεσημβρινού που χωρίζει το Αιγαίο στα δύο. Επί της ουσίας, οι γκρίζες ζώνες και τα 12 μίλια, αποτελούν περιοχές τις οποίες η Τουρκία γνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αλλά αυτό τότε δεν το λέει κανείς και δεν εξηγείται ποτέ ότι το Casus Belli στο Αιγαίο αφορά στα πετρέλαια! Αντίθετα για πολλά χρόνια όποιος το έγραφε θεωρούταν Εθνικιστής !!

Στις 30 Ιανουαρίου στην περιοχή επικρατεί ένταση. Το απόγευμα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν σπεύσει στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων και βρίσκονται σε διάταξη μάχης. Ταυτόχρονα, άνδρες των Ο.Υ.Κ. αποβιβάζονται στα Ανατολικά Ίμια και δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων στην Καλόλιμνο.

Στις 11:00 το βράδυ, διατάσσεται ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ στις στρατιωτικές δυνάμεις Έβρου και νήσων του Αιγαίου. Oι μονάδες του Δ΄ΣΣ εξέρχονται στους προβλεπόμενους από τα σχέδια, χώρους διασποράς με πλήρη επάνδρωση.

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 - Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕΡΑ

Και φτάνουμε στα ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996: Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Ιμίων είναι εξαιρετικά δυσχερείς. Βρέχει καταρρακτωδώς και η ορατότητα είναι κάκιστη.

Στη 01:15 άνδρες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών (S.A.T.) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού διαφεύγουν της προσοχής των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν τα Ίμια και αποβιβάζονται στη μικρή Ίμια, στην οποία δε βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. Η Τουρκική τηλεόραση την προηγούμενη μέρα τους έδειχνε να φεύγουν με φουσκωτά από την Αλικαρνασσό (Bodrum). Υψώνουν την τουρκική Σημαία. Θα παραμείνουν επτά ώρες.

Δυστυχώς, για πρώτη φορά μετά το 1974, Τούρκοι στρατιώτες καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος. (Και τι έδαφος! Ακριβώς από κάτω ξεκινά το κοίτασμα πετρελαίου που είχε διερευνήσει η Γαλλική «Beicip» και κάνει ένα σχήμα “S” και καταλήγει στη Γαύδο)! Ετσι αφού δημιούργησαν την κρίση το 1987 για τα κοιτάσματα του «Μπάμπουρα» στο Β.Αιγαίο που βρίσκεται στα 10 μίλια από τη Θάσο (γι αυτό έχουν σκυλιάσει με τα 12 μίλια), δημιούργησαν την κρίση των Ιμίων για να βάλουν χέρι και στο κοίτασμα των Ιμίων, Κρήτης, Γαύδου!

Για να επανέλθω στην αποφράδα ημέρα, το γεγονός της ύπαρξης τούρκων στην Ιμια, διαπιστώνεται από το περιπολικό ΑΝΤΩΝΙΟΥ και επιβεβαιώνεται από ελικόπτερο ΑΒ-212 (ΠΝ-21) της Φρεγάτας «Ναυαρίνο». Το ΚΥΣΕΑ, ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη, απορρίπτει το ενδεχόμενο ανακατάληψης των Ιμίων, για να αποφύγει την πολεμική σύρραξη.

Ακολουθεί ο διάλογος του ΓΕΝ με τη φρεγάτα «Ναυαρίνο»:

Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY – EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ( ο οποίος παραδέχεται σε βίντεο που θα δείτε παρακάτω ότι κατά 90% το ελικ΄πτερο το έριξαν οι Τούρκοι) ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.

Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;

Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό

Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.

Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.

Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;

Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.

Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;

Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY
Στις 5:29 το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις ηρωικούς αξιωματικούς που οι συγγενείς τους ακόμη ζητάν να πληροφορηθούν τι ήταν οι τρύπες στην άτρακτο του ελικοπτέρου:

Ο Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, γνώριζαν καλά ότι τους έστελναν σε αποστολή αυτοκτονίας! Και γι αυτό είχαν ζητήσει πριν φύγουν, να στείλουν τα πράγματά τους στους συγγενείς τους! Όπως θα γνώριζε κάθε «ελικοπτεράς» ότι αν σε στείλουν βράδυ, να φωτίσεις με τους φανούς σου τα κεφάλια τούρκων κομάντος, τότε θα σε ρίξουν!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (τότε δ/κτης ΑΣΔΕΝ): "ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ;;;"

Στο βίντεο που ακολουθεί, παραθέτουμε την ιστορική μαρτυρία του τότε δ/κτή της ΑΣΔΕΝ κ. Δ.Σπυρίδων, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την απογείωση του ελικοπτέρου ρώτησε επακριβώς: "Ποιος μαλάκας σήκωσε το ελικόπτερο;", εμφανώς εξοργισμένος γιατί ήξερε ότι οι τούρκοι θα το ρίξουν, και έχοντας διαταγές από τον ίδιο τον Σημίτη (όπως είδατε στο πρηγούμενο βίντεο, να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύρραξη).

Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι παραδέχεται δημόσια ότι κατά 90%, εκτιμά ότι το έριξαν οι Τούρκοι. Δείτε το βίντεο και συνεχίζουμε:

Για την ιστορία, στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του διαμεσολαβητή Ρίτραρντ Χόλμπρουκ.

Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).

Το πόσο άσχημο ρόλο έπαιξαν τότε οι συμμαχικές δυνάμεις, είχε φανεί ήδη, αλλά κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, έκαναν το παν να μην αποκαλυφθεί, προφανώς για να μπορέσουν να πουν μετά το … μεγάλο «ευχαριστώ» !

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ - ΠΩΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η Ιταλία και η Ολλανδία (γνωστή για τις θέσεις της κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα σήμερα στην οικονομική κρίση) είχαν πληροφορηθεί για τις κινήσεις του πυροβολικού και του ναυτικού στη Μυτιλήνη, και είχαν διαπιστώσει ότι οι ενέργειες της διοίκησης Πυροβολικού, μπορούσαν να αλλάξουν σε μερικά λεπτά την ισορροπία δυνάμεων στη θάλασσα, αφού το πυροβολικό είχε αναπτυχθεί σε επιχειρησιακό συνδυασμό με το πολεμικό ναυτικό και ήταν έτοιμα να βυθίσουν και την παραμικρή βαρκούλα στην περιοχή! Γι αυτό άλλωστε, από το 1992 και μετά, το πυροβολικό έκανε κάθε χρόνο ασκήσεις συνεργασίας με το ναυτικό!

Στην έδρα της μονάδας πυροβολικού με την μεγάλη δύναμη πυρός , την 126 ΤΕ, στη Λέσβο, είχαν ήδη εντοπιστεί δύο τούρκοι πράκτορες και είχαν εξουδετερωθεί το προηγούμενο καλοκαίρι! Ετσι έπρεπε η κατασκοπία να γίνει με άλλο τρόπο, για λογαριασμό της Τουρκίας!

Μόλις τρεις μέρες πριν την αποφράδα εκείνη μέρα, ο Ιταλός και ο Ολανδός αξιωματικός βρισκόταν στο Σίγρι της Λέσβου και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πυροβολικού στο παρακείμενο πεδίο βολής των Παρακοίλων Λέσβου καθώς και τις κινήσεις του στόλου δυτικά του νησιού!

Στις 28 Ιανουαρίου συνελήφθησαν επ αυτοφώρω στο Σίγρι, όπου διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούσαν ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βρέθηκαν στη κατοχή τους σχεδιαγράμματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων του νησιού, ονόματα και αριθμούς πλοίων που έπλεαν στην περιοχή και άλλες στρατιωτικής φύσεως πληροφορίες. Κυρίως όμως, είχαν στοχοποιήσει την 126 ΤΕ όπου βρισκόταν τα αυτοκινούμενα πυροβόλα που ασκούνταν ήδη στην δημιουργία ζώνης φραγμού πυρός στον κόλπο της Σμύρνης. Γεγονός που είχε προβληματίσει τους Τούρκους Επιτελείς!

Με την σύλληψη αυτή, αποδείχτηκε ότι οι «σύμμαχοι» δεν ήταν και τόσο ... σύμμαχοι αλλά σαφώς και εργάζονταν υπέρ της Τουρκίας.

Και ο Κώστας Σημίτης, έκανε μια από τις πολλές απαράδεκτες δηλώσεις του όταν ευχαρίστησε τους Αμερικανούς! Προφανώς ξέχασε να ευχαριστήσει και τους Ιταλούς και τους Ολλανδούς που μας κατασκόπευαν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ δηλαδή των Αμερικανών δηλαδή των Τούρκων!

Η υπόθεση αυτή, αν και σοβαρότατη, άντεξε μόνο μια μέρα στα δελτία ειδήσεων και την επομένη πνίγηκε κυριολεκτικά! Διότι όλα δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε σε «τοπικό επίπεδο από την ΕΥΠ, μετά από καταγγελία εστιάτορα του Σιγρίου, που βρήκε τις σημειώσεις των δύο αξιωματικών και τις παρέδωσε σε γνωστό του Αστυνομικό που τότε υπηρετούσε αποσπασμένος στο κλιμάκιο της ΕΥΠ ! Είμαι βέβαιος ότι αν το ήξερε ο τότε Πρωθυπουργός θα έδινε εντολή να … τους αφήσουν ελεύθερους να κάνουν την ... δουλειά τους, μην τυχόν και δημιουργήσουμε πρόβλημα στους … συμμάχους μας!

Όπως καταλάβατε, η σύλληψη έγινε χωρίς κεντρική κάλυψη και αξίζουν εύγε στον τότε διοικητή της ΕΥΠ και στον Αστυνομικό διευθυντή!

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Από το blog koukfamily.blogspot.com αντλήσαμε μερικές πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Τούρκων κομμάντος που πάτησαν την Ιμια. Λίγους μήνες μετά τη 31η Ιανουαρίου 1996 η περιβόητη και παρασημοφορεμένη «ομάδα Καρντάκ(σσ Ιμια στην τουρκική)» των Τούρκων κομάντος συμμετείχε σε μια άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας διάσημος αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της γνωστής μονάδος Su Altı Taarruz/SAT (αντίστοιχη της ΔΥΚ). Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση. Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο Cougar για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, σκοτώνοντας το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας. Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Δεν ήταν έτσι όμως! Γιατί στη συνέχεια, οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ. Μετά από δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος, και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στο ίδιο έτος δηλαδή και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή με εξαίρεση τον Αρχηγό τους. Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν για ένα διάστημα ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν δέχθηκε στην πλατεία Ταξίμ την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλης...

Ακόμη κι ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε ότι ο Τουρκικός Στρατός, ξέπλυνε την ντροπή του, γιατί αυτοί οι άνδρες, είχαν συλληφθεί από δύο Ελληνες κομμάντος! Και αφού τους παρασημοφόρησαν, τους εξαφάνισαν έναν προς έναν, για να μην γίνει γνωστή ούτε η ξευτίλα τους, αλλά πολύ περισσότερο, για να μην αποδειχτεί ποτέ, ότι υπήρξε τηλεφώνημα ξένης δύναμης για να απελευθερωθούν!

Για την υπόθεση αυτή, θα αναφερθούμε διεξοδικά στο εγγύς μέλλον!

Προς το παρόν, δείτε ένα σχετικό βίντεο από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" που είχε ασχοληθεί με την τουρκική "ομάδα Καρντάκ"

TΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ;

Καταλήγοντας λοιπόν, θα σας παραθέσω, την μαρτυρία ενός φαντάρου της εποχής εκείνης στον Εβρο, όπου εκεί φαίνεται όλοι εκεί είχαν διαπιστώσει το μέγεθος της προδοσίας που έρχεται και φοβόντουσαν:

«Πέρασαν κιόλας 16 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να ξεχαστούν ούτε μια στιγμή όσα ζήσαμε. Άλλωστε δεν ξεχνιούνται όσοι τα έζησαν και πολλοί ίσως να μην τα ξεχάσουν και ποτέ. Εμείς ήμασταν φαντάροι κάποια σειρά του 95΄ .Ήταν οι πρώτες μέρες σε μονάδα εκστρατείας ψάρια ακόμα ζήσαμε στιγμές που μόνο στις ταινίες παρακολουθείς, Έξω απο το διοικητήριο μεγάλα βαρέλια να καίνε και οι "γραφιάδες" να τρέχουν να φέρνουν και να καίνε χαρτιά, χαρτιά που δεν έπρεπε να πέσουν σε ξένα χέρια...από το μεσημέρι είχαμε δει στις ειδήσεις το στόλο να φεύγει από το ναύσταθμο για τα Ιμια, αλλά κανείς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν έλεγε τίποτα, έκανε κρύο είχε κοντά -20 και το βράδυ ξέσπασε χιονοθύελλα κανείς δεν ήθελε να ήταν έξω ένα τέτοιο βράδυ..Ξαφνικά το απόγευμα βλέπουμε το μόνιμο προσωπικό να μπαίνει μέσα, με λίγα λόγια η εντολή ήταν μία εκκένωση του στρατοπέδου .Έβλεπες κόσμο να τρέχει να μαζεύει στρώματα κουβέρτες προσωπικά είδη όλα ότι μπορείτε να φανταστείτε μόνο τα σιδερένια κρεβάτια έμειναν μέσα στους θαλάμους ,γέμισαν τα άρματα με βλήματα πυροβόλα στήθηκαν κανονικά γεμισμένα οπλισμένα έτοιμα να ρίξουν. Ολοι άφηναν τις οικογένειες τους πίσω και πήγαιναν στο πόλεμο!!!! Τότε το ακούσαμε πρώτη φορά πόλεμος...Μόνο ένας Λοχαγός ντόπιος έβαλε τις φωνές και φώναζε << μην φοβάστε ρε εμείς είμαστε τα παλικάρια >>.Ο Διοικητής κλεισμένος στο γραφείο του με χάρτες απλωμένους να κάνει σύσκεψη με το επιτελείο. Τα άρματα από το δριμύ ψύχος δύσκολα έπαιρναν μπροστά και φυσικά απο την έλλειψη μπαταριών αφού και τότε δεν υπήρχαν λεφτά!!Όλα ήταν έτοιμα και ξεκινήσαμε για το μέρος ευθύνης στο δρόμο τα τεθωρακισμένα μας πέρναγαν σαν σταματημένους ...έτρεχαν να προλάβουν να είναι πιο μπροστά απο εμάς μια και είναι απο τις πρώτες γραμμές επίθεσης , δεν συζητάμε για τα άρματα που έμειναν στο δρόμο ,για εκείνους που χάθηκαν μέσα στο χιόνι, ούτε για εκείνους που ξεχάστηκαν σε σκοπιές για πάνω απο 48 ώρες. Κάποιοι είχαν συνεννόηση με κινητά (όσοι διέθεταν) οι μπαταρίες των ασυρμάτων στο επόμενο 2 ωρο τελείωσαν. Έτσι φτάσαμε κάποιες ώρες μετά τα μεσάνυχτα ακούγαμε ερπύστριες να δουλεύουν ήμασταν πολύ κοντά. Στόχος;; Η γέφυρα της Αδριανούπολης .Όλα ήταν έτοιμα όλα κρεμόντουσαν σε ένα τηλέφωνο και σε μια λέξη… πύρ... Εμείς, με τα καλά και τα άσχημα τότε του Στρατού, ήμασταν έτοιμοι! Αλλοι δεν ήταν έτοιμοι φαίνεται! Πολύ μακριά από τον Εβρο, που κάθονταν στις ζεστές πολυθρόνες των γραφείων τους στην Αθήνα! Το πρωί κατά τις 10 χτύπησε το τηλ και είπαν ότι το θέμα έχει λήξει και να γίνει η αναδίπλωση ,δεν ξέραμε τι είχε γίνει δεν ξέραμε τίποτα. Μετά μάθαμε ότι τελευταία στιγμή άλλαξε το πλήρωμα του ελικοπτέρου στην φρεγάτα Ναβαρίνο...μετά μάθαμε οτι μια ολόκληρη τούρκικη μεραρχία κόλλησε στον λασπωμένο Έβρο ,μετά μάθαμε οτι 2 ουκάδες μας ξεβράκωσαν 10 τούρκους και τους έβαλαν στο τέλος και χέρι για αυτό που έκαναν. Μετά απο όλα αυτά έμαθα ότι για να υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μου πρέπει να το έχουν αποφασίσει άλλοι ...και στο τέλος πρέπει να τους ευχαριστώ που προσκύνησα και έσκυψα το κεφάλι...»

Κλείνω τον ελάχιστο φόρο τιμής για τα τρία παλληκάρια μας, με ένα απόσπασμα που το αφιερώνω εξαιρετικά, σε όσους με ελαφρά την καδρία, τόσα χρόνια, επέλεγαν με την ψήφο τους να μας εκπροσωπούν στη Βουλή, όσοι υποχρέωναν ολάκερους Ναυάρχους να πουν ότι την σημαία την πήρε ο ... αέρας! Ως σαν να λέμε, την Ελλάδα... την πήρε ο αέρας!! Και στα χρόνια που πέρασαν από τότε, μας πήρε και μας σήκωσε!!!



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΤΙΚΑ

Στοιχεία που σοκάρουν για το πρόβλημα υποσιτισμού ανήλικων παιδιών έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Θώμογλου. "Περίπου 500 παιδιά έρχονται στο σχολείο νηστικ ά. Οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε πρωινό"

ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…
ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ, ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ… ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ;
ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΡΩΝΕΣ, ΑΡΠΑΧΤΕ ΚΑΙ ΚΟΤΡΟΝΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΜΙΛΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ!

Α) Στα χρόνια της φασιστικο-ναζιστικής κατοχής, κάθε νύχτα, την εκκωφαντική σιωπή των άδειων δρόμων και των κλειστών παραθύρων διέσχιζε η φωνή της ανυπότακτης Ελλάδας, η φωνή του ΕΑΜ: «ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ομιλεί το χωνί!».

Το «χωνί», ο τηλεβόας, ήταν τότε το κύριο μαζικό μέσο με το οποίο οι αντιστασιακές οργανώσεις εμψύχωναν κι ενημέρωναν τον σκλαβωμένο λαό, το μέσο με το οποίο το ΕΑΜ καθοδηγούσε τους αγώνες του λαού ενάντια στον Ιταλό και τον Γερμανό κατακτητή.

Έκτοτε το «χωνί», ο τηλεβόας, έγινε σύμβολο ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού για....
εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή.

Σήμερα, μετά από 70 χρόνια, ο τηλεβόας, το «χωνί», δηλαδή οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης απευθύνονται σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, και μας καλούν να επιτελέσουμε το καθήκον μας. Μας καλούν ν’ αγωνιστούμε άμεσα και σύσσωμα ενάντια στη νέα κατοχή, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας, την βιωσιμότητα της Ελλάδας και του λαού της. Τους ευχαριστούμε! Τους σεβόμαστε! Τους ακολουθούμε!

Β) ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.

Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:

- την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόϊκας.
- την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.
- την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
- τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.

Κατά συνέπεια:

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε του Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόϊκας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011

Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.

Γ) Το ΑΚΕΠ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

«Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει υψώσει στην Ακρόπολη τη σημαία των γερμανικών τραπεζών»

Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Στις 12 Οκτωβρίου 1944 γίνεται από τους γερμανούς κατακτητές η υποστολή της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη. Η πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζει. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ απελευθερώνουν την Αθήνα.

Μια βδομάδα μετά ο πρωθυπουργός της εξόριστης βασιλικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, μαζί με τον άγγλο στρατηγό Σκόμπι, αναρτά την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, για να κηρύξει δύο μήνες μετά, τον Δεκέμβρη, την έναρξη του εμφυλίου πολέμου με την αιματηρή επίθεση ενάντια στους άοπλους διαδηλωτές που πλημμύρισε με αίμα την πλατεία Συντάγματος.

Η ελληνική σημαία που φαίνεται να κυματίζει σήμερα στην Ακρόπολη είναι οφθαλμαπάτη. Εδώ και μήνες ο Γ. Παπανδρέου έχει υψώσει τη σημαία των γερμανικών τραπεζών.

Η Ακρόπολη, το Σύνταγμα, η σημαία είναι σύμβολα της λαϊκής κυριαρχίας στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Και είναι αποφασισμένος να τα υπερασπισθεί.

Και θυμάται τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού τις δύσκολες ώρες της κατοχής: «Τα χελιδόνια του θανάτου σου / μηνάν μια άνοιξη καινούρια, Ελλάδα. / Μάταια βιγλίζει των Ρωμαίων/ η κουστωδία τριγύρα σου»

Aθήνα, 11/10/2011

Δ) Να πέσει η κυβέρνηση τώρα!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΠ

ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσωποποιεί κι εκπροσωπεί πολιτικά τα συμφέροντα της αριστοκρατίας του πλούτου, τα συμφέροντα της χρηματιστικής ολιγαρχίας. Προσωποποιεί και εκπροσωπεί «το διαβόητο έγκλημα» της δυστυχίας, της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Η ανάγκη να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άμεση!

Η ανάγκη να ξεσηκωθεί ο λαός και ν’ ανατρέψει την κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άμεση!
Κάθε καθυστέρηση οδηγεί το λαό και τη χώρα στην καταστροφή και τον όλεθρο. Ο χρόνος της αναμονής έχει ήδη τελειώσει!

Η αποφατικότητα του πληθυσμού στα μέτρα μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ, που ανατρέπουν συλλήβδην τα δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, είναι ακόμα διάχυτη και καθολική. Έχει τον χαρακτήρα του αυθόρμητου, γι’ αυτό είναι διάχυτη και όχι συνεκτική. Εκδηλώνεται περισσότερο ατομικά, και όχι συλλογικά. Απουσιάζει, από αυτήν, η ευθυκρισία, δηλαδή ο πολιτικός προσανατολισμός, η κατεύθυνση και ο στόχος.

Η αναγκαία πολιτική κατεύθυνση, η αναγκαία συνθήκη, που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει και να αναστρέψει τη σημερινή εφιαλτική οικονομικο-κοινωνική και πολιτική κατάσταση, ονομάζεται «ανένδοτος αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την αναίρεση των μέτρων μνημονίου-ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ».

Η πλησμονή των αντικειμενικών κοινωνικών συνθηκών, για τη σύσταση ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού μαζικού κινήματος και για συντονισμένη δράση των κοινωνικών ομάδων ισχύος που πλήττονται από τη σημερινή κατάσταση, είναι προφανής.

Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική δικαιοσύνη, με την υπαγωγή του ελληνικού κράτους στα άρθρα 121(4) και 126(9) της συνθήκης της Λισσαβόνας και με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, έχουν ανενδοίαστα φαλκιδευτεί.

Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς. Οι μισθοί, τα ημερομίσθια, οι συντάξεις, μειώνονται δραματικά. Τα μικρομεσαία στρώματα και τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά καθαιμάζουν και ρημάζουν.

Δυστυχώς, όσο περισσότερο διαφαίνεται, ακόμη και δημοσκοπικά, η ανάγκη ενός μεγάλου –και διαρκώς διογκούμενου- τμήματος του πληθυσμού, να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες έξω απ’ τα σημερινά κομματικά σχήματα και τις σημερινές πολιτικές και συνδικαλιστικές περιχαρακώσεις, που, με «το βουερό κέρας του κυνηγού» θα σημάνουν, στο όνομα των γενικών δικαιωμάτων της κοινωνίας, «το κυνήγι» της σημερινής εξαχρειωμένης οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, τόσο περισσότερο ο κοινοβουλευτικός και εξωκοινοβουλευτικός αντικαπιταλιστικός πολιτικός χώρος «κοπαδοποιείται», αλληλοσπαράσσεται και προσφέρει, με τη στάση του αυτή, «καλές υπηρεσίες» στο καθεστώς.

Σήμερα, εκείνο που επείγει δεν είναι η άμεση επίλυση των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών των διαφόρων τμημάτων του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου, ούτε η άμεση πολιτική-ιδεολογική προγραμματική ενότητα της Αριστεράς. Στις σημερινές συνθήκες, οι πρωτοβουλίες για διάλογο πάνω στα γενικά ζητούμενα και τα δια ταύτα του κινήματος αναδεικνύουν, μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στα ζητούμενα και τα δια ταύτα της αντιμετώπισης της καταστροφής που απειλεί τους μισθοσυντήρητους και τα λαϊκά στρώματα, τις αλληλοαναιρούμενες και αξεπέραστες ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες αυτών που μετέχουν σ’ έναν τέτοιο διάλογο, οξύνουν τις υπάρχουσες αντιθέσεις, εντοπίζουν και περιχαρακώνουν τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, και δημιουργούν σύγχυση και κλίμα αποσυσπείρωσης στις κατηγορίες του πληθυσμού που πλήττονται από τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, ούτε η ενότητα του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου και της Αριστεράς διευκολύνεται, ούτε οι υποκειμενικές συνθήκες για την αγωνιστική συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ επιτυγχάνονται.

Επειδή, όμως, οι κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές ηγεσίες του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου φλυαρούν προσχηματικά για «ενότητα», και θέτουν προσκόμματα στον επιβεβλημένο από τις περιστάσεις συντονισμό και συνεννόηση για κοινή δράση ενάντια στα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑΣ, αυτό που επείγει να συμβεί σήμερα, αυτό που θα έπρεπε να έχει συμβεί χτες, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε αύριο ούτε μεθαύριο, αν δεν ενισχυθούν και δεν υποστηριχθούν πρακτικά οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Α. Αλαβάνου, που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ανατροπής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σαν προϋπόθεση της αναίρεσης των μέτρων μνημονίου-τρόικας.

Το κάλεσμα του Συντονιστικού του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Α. Αλαβάνου, προς τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού και προοδευτικού πολιτικού χώρου, είναι σαφέστατο: «Στην πρωτοβουλία μπορεί να συμμετέχουν ισότιμα όλες οι δυνάμεις, με τις ιδιαίτερες αντιλήψεις τους. Το βασικό που χρειάζεται είναι ένα κεντρικό ενοποιητικό σύνθημα, που να εκφράζει το να τους διώξουμε, κυβέρνηση και τρόικα».

Δυστυχώς, οι ηγεσίες του αριστερού και του εν γένει ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου έχουν αναμετρηθεί με τις σημερινές ιστορικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, και το πολιτικό τους ανάστημα -μέχρι στιγμής- βρέθηκε πιο χαμηλό από τις σόλες των παπουτσιών της ιντελιγκέντσιας του καθεστώτος.

Η σημερινή δυσάρεστη και επιλήψιμη πολιτική στάση της ηγεσίας των τμημάτων του ριζοσπαστικού πολιτικού χώρου μπορεί ν’ αντισταθμιστεί και να συγχωρεθεί, μόνο αν συντελεστεί άμεσα, τώρα, η αναγκαία συσπείρωση γύρω από την κεντρική πολιτική κατεύθυνση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Πράγματι, το αίτημα που μπορεί να πολιτικοποιήσει, να ενοποιήσει και να βαθύνει σήμερα τους αγώνες, είναι το αίτημα «να πέσει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Οι καιροί ου μενετοί. Η προοδευτική διανόηση, οι άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού, έχουν χρέος, τώρα, που ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι άμεσος και βέβαιος, να υψώσουν το ανάστημά τους, και να συμβάλουν, μαζί με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, στον ξεσηκωμό του λαού και στην αντιμετώπιση της καταστροφής που μας απειλεί.

«Οι αρχές ενός νέου κόσμου, πάντα τραχιές και πετρώδεις, είναι ανώτερες από την παρακμή ενός κόσμου σε αγωνία, που τραγουδάει το κύκνειο άσμα του».

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ!

ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γραφείο Τύπου του ΑΚΕΠ, Μίκα Στάθη

19/05/2011

Ε) ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

«Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω.
Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών.

Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι.

Καί ευηκοήσω τών αεί κραινόντων εμφρόνως, καί τοίς θεσμοίς τοίς ιδρυμένοις πείσομαι, καί ούς τινας άν άλλους τό πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως.

Καί άν τις αναιρή τούς θεσμούς ή μή πείθηται, ούκ επιτρέψω.

Αμυνώ δέ καί μόνος καί μετά πάντων.

Καί ιερά τά πάτρια τιμήσω.

Ίστορες θεοί τούτων, Άγραυλος, Ενυάλιος Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη».

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ταξικά διαρθρωμένος ελληνικός λαός, στο σύνολό του, οφείλει (χρή) να υπερασπίσει τις σημαίες! Να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία! Να υπερασπίσει το αναλλοτρίωτο και αδιαίρετο της λαϊκής κυριαρχίας! Να υπερασπίσει τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά του! Όλοι, πρακτικά και αυτεπίτακτα, οφείλουν να ενεργοποιηθούν: οι νέοι, οι γέροι, οι γυναίκες, οι διανοούμενοι, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας.
Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

(Μας ψεκάζουνε σαν μύγες!)CHEMTRAILS, HAARP ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS, TO HAARP ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ -ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ.
ΜΙΛΟΥΝ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
WAYNE HALL - ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ



ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ NICOLA ALEKSIC KAI CLAUDIA VON WERLHOF


ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΙΔΟΥ! ΚΑΙ ΤΟΝ WAYNE HALL ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΝΟΥΡΑΝΟΙΣ ΕΔΩ: http://www.enouranois.gr/

H Νaomi Klein: Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσουν μετά από εκλογές να ελέγχουν την «δημοκρατία»

Για την κυβέρνηση Παπαδήμου:
"Είναι από τις στιγμές που η μάσκα πέφτει τελείως"
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας…».
Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Naomi Klein, επιχειρεί μια περιγραφή της απόπειρας αλλαγής των «κανόνων» της πολιτικής σκακιέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.
Η συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «το Δόγμα του Σοκ» σχολιάζει τις επιταγές της τρόικας, προχωρά σε συγκρίσεις και παρουσιάζει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, βασισμένη σε ιστορικά αντίστοιχα παραδείγματα. Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Naomi Klein, στους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη για το νέο ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν, με τον τίτλο «Catastroika».

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε διεθνή συμφωνία για φίμωση του διαδικτύου.

Tα περισσότερα ιστολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση...
Χθες (26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην.......
αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.
Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους.
Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος... Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.
Είναι απίστευτο με ποιό τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD".
Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.
Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι. Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται.
Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία:

Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά…
Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.
Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.
Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.
Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.
Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

1920-1934: Τσουνάμι αυτοκτονιών την εποχή του... κραχ

Λοιπόν, το θέµα δεν προσφέρεται για πλάκα… Μόνο µια φράση ταιριάζει στις σηµερινές «ιστορίες… ελληνικές», αυτή που λέει και το τραγουδάκι «πάµε σαν άλλοτε»… και αυτό γιατί, µε βάση επίσηµα στοιχεία, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί.
Σύµφωνα µάλιστα µε στοιχεία της Ελληνικής Αστυνοµίας, ο αριθµός των αυτοκτονιών σε σχέση µε το 2009 έχει αυξηθεί κατά 2 5%, ενώ σε σχέση µε τα προ του 2009 χρόνια κατά 40%!!!
Οι περισσότεροι επιστήµονες το λένε καθαρά: η τροµακτική αύξηση στα χρόνια µας οφείλεται κυρίως στην οικονοµική κρίση. Για να είναι σαφές τι συµβαίνει, µπορούµε να ανατρέξουµε στις επιπτώσεις που είχε στη χώρα µας η προηγούµενη µεγάλη οικονοµική κρίση, πριν από 80 χρόνια (1929-1932), τότε που δυστυχώς υπήρξε και πάλι ένα «τσουνάµι» αυτοκτονιών που έτειναν να πάρουν «επιδηµικόν χαρακτήρα», όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το φαινόµενο λοιπόν έπληξε και τη χώρα µας σε πόλεις όπως Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο και Δράµα, όπου η µία µετά την άλλη οι µικρές επιχειρήσεις και οι µικρές τράπεζες έριχναν «κανόνι» και τα µικρά µαγαζιά έκλειναν. Οι αυτοκτονίες «διά λόγους οικονοµικούς» αυξήθηκαν στα µέσα του 1929 και συνεχίζονταν, µε αυξηµένους ρυθµούς, µέχρι και το 1934.

Μόνο στην Αθήνα το 1931 σηµειώθηκαν 152 απόπειρες αυτοκτονιών, εκ των οποίων θανατηφόρες ήταν οι 44. Στο µεγαλύτερο µέρος τους οι απόπειρες των ενηλίκων (στη συντριπτική τους πλειονότητα από άνδρες) οφείλονταν σε οικονοµικές δυσχέρειες.
Ο Πειραιώτης αλευροβιοµήχανος Δ. Σταματίου, έχοντας επενδύσει µεγάλα ποσά σε νέα µηχανήµατα και έχοντας προαγοράσει µεγάλες ποσότητες πρώτων υλών σε υψηλές τιµές, επισκέφθηκε τον κυλινδρόµυλό του (Δραγατσανίου και Πλούτωνος) και µπήκε στο γραφείο του, όπου αυτοκτόνησε. Τον ίδιο δρόµο διάλεξε και ο 67χρονος Κωνσταντινουπολίτης Κ. Σοφάρογλου, ο οποίος κατόρθωσε - κυριολεκτικά - να κόψει τον λαιµό του µε ξυράφι!
Ο 45χρονος  δερµατέµπορος  Λάμπρος Λαμπρίδης αυτοκτόνησε στου Φιλοπάππου γράφοντας: «Δεν µπορώ να ζήσω στη σηµερινή κοινωνία, της οποίας έµβληµα είναι “Ο θάνατός σου η ζωή µου”».
Ένα από τα τραγικότερα    περιστατικά καταγράφεται στη Βέροια, όπου για λόγους οικονοµικούς ένας πρώην εφέτης Ανδριανουπόλεως, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα ιδρύοντας βιοµηχανία, σκότωσε τα τρία παιδιά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Είναι ίσως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι µόνο σε µία ηµέρα, στις 15 Μαρτίου 1932, αυτοκτόνησαν πέντε άνθρωποι στην Αθήνα και τον Πειραιά. Όλοι αυτοκτόνησαν µε περίστροφα, πλην ενός που πνίγηκε στο Φάληρο.
Πρώτος έθεσε τέρµα στη ζωή του ο 63χρονος υποστράτηγος εν αποστρατεία Δημήτριος Ρικάκης, ο οποίος λόγω της οικονοµικής κρίσης είχε καταστεί µελαγχολικός, ιδιαίτερα διότι αναγκαζόταν να ενισχύεται οικονοµικά από τον γιο του που ήταν ήδη συνταγµατάρχης εν αποστρατεία. Δεύτερος αυτοκτόνησε ο 31χρονος χρηµατοµεσίτης Παύλος Πηγαδιώτης, ο οποίος, επειδή είχαν απαγορευτεί οι χρηµατιστηριακές πράξεις στην ελεύθερη αγορά, είχε αναγκαστεί να 'φ   εργάζεται ως παραγγελιοδόχος. Ωστόσο, η οικονοµική του κατάσταση επιδεινωνόταν και αναγκάστηκε να υποθηκεύσει τη διώροφη κατοικία της γυναίκας του. Μόλις το έµαθαν οι συγγενείς της γυναίκας του, τον επιτίµησαν µε ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο και εκείνος κλείστηκε στο δωµάτιό του και αυτοκτόνησε. Για τους ίδιους λόγους αυτοκτόνησε και ο 50χρονος εργολάβος Μηνάς Σιγάλας, «βληθείς διά σφαίρας περιστρόφου εις τον δεξιόν κρόταφον». Όσο για τον 61χρονο Μικρασιάτη Αναστάσιο Αθετσόπουλο, προτίµησε να πνιγεί στο Φάληρο και το πτώµα του εκβράστηκε µπροστά από το ξενοδοχείο «Ακταίον». Τελευταία αυτοκτονία εκείνης της ηµέρας ήταν της 20χρονης υπηρέτριας Ειρήνης Τριχά, η οποία, πέραν των οικονοµικών, φέρεται πως αντιµετώπιζε και… ερωτικά προβλήµατα.
«Πεθαίνω» από πείνα...
Στις δεκάδες αυτοκτονίες της κρίσης, οι οποίες συνεχίστηκαν και το 1934, χάθηκαν «επώνυµοι» αλλά και άνθρωποι της καθηµερινότητας. Ανάµεσά τους, για λόγους πάντα οικονοµικούς, και ένας από τους κοσµικούς της ελληνικής πρωτεύουσας, ο διπλωµατικός υπάλληλος Γεώργιος Σακελλαρίδης, αλλά και ο πιο γνωστός ανταποκριτής αµερικανικών εφηµερίδων στην Αθήνα.
Ο Σάλμον ήταν επί 15ετία στην Ελλάδα, έχοντας συµβόλαιο µε την ελληνική κυβέρνηση για να προωθεί τον ελληνικό τουρισµό στα αµερικανικά έντυπα. Το συµβόλαιο ακυρώθηκε, αποζηµίωση δεν του δόθηκε, ενώ σταµάτησε την έκδοσή του και το αµερικανικό «Νέον Βήµα», του οποίου ήταν ανταποκριτής. Δεν είχε να ζήσει οπότε έδωσε τέλος στη ζωή του µέσα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου διέµενε.
Ο 35χρονος Νικόλαος Σιγάλας, ο οποίος είχε χρεωθεί για να φτιάξει ένα γκαράζ στην πλατεία Κάνιγγος, δεν µπορούσε να τα βγάλει πέρα και «βούτηξε» από το παράθυρο. Ο 24χρονος Κωνσταντίνος Κοτσοβός αυτοκτόνησε γιατί δεν µπορούσε πλέον να εξασφαλίσει τα χρήµατα που χρειαζόταν για να παντρευτεί την αγαπηµένη του, ενώ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και η περίφηµη για την εποχή της Ελληνορωσίδα µπαλαρίνα Τώνη, επειδή δεν µπορούσε να θρέψει τα δύο παιδιά της.
Συγκλονιστικό ήταν και το σηµείωµα που άφησε πίσω του ένας υπερήφανος Ηπειρώτης, ο Α. Μπουτσούλης, το 1933: «Αυτοκτονώ γιατί εδώ και δύο μήνες δεν είχα δουλειά και γύριζα στους δρόμους σαν αλήτης. Για να μην πεθάνω απ’ την πείνα απεφάσισα να αυτοκτονήσω»… Πάντως, «ανθεκτικοί» στην κρίση φάνηκαν οι µεγάλοι Έλληνες κεφαλαιούχοι. Δεν σηµειώθηκε αυτοκτονία κανενός µέλους από τις λίγες οικογένειες που συγκέντρωναν το συντριπτικό µέρος του ελληνικού πλούτου.
Εκείνη η οικονοµική κρίση πρόσθεσε ένα ακόµη θύµα. Ήταν ο 38χρονος συµπαθής και γνωστός επιχειρηµατίας και βιοµήχανος Μιχαήλ Φινόπουλος. Είχε επενδύσει τα κεφάλαια και τις οικονοµίες του, αλλά και της γυναίκας του, στο Χρηµατιστήριο, το οποίο όµως έκλεισε. Τότε ο Φινόπουλος βρέθηκε «ανοιχτός» µε το ποσόν των πέντε εκατοµµυρίων δραχµών. Μπήκε λοιπόν στο πλοίο της γραµµής για την Κρήτη και «φουντάρισε» στο φουρτουνιασµένο πέλαγος…

Η ιστορία αυτή έχει δημοσιοποιηθεί από τον ιστορικό ερευνητή και δημοσιογράφο Λευτέρη Σκιαδά στην εφημερίδα «ΜΙΚΡΟΣ ΡΩΜΗΟΣ».

Τρίζει το μοντέλο του Παπαδήμου

Με γαλέρα ακυβέρνητη μοιάζει το σχήμα Παπαδήμου, του οποίου η τεχνοκρατική ενασχόληση με τους δανειστές και όσα εφιαλτικά μας ζητούν, δημιουργεί συνθήκες πλήρους αποσύνθεσης. Το αποτέλεσμα είναι τα κυβερνητικά στελέχη γύρω από τον Λουκά Παπαδήμο να διατυπώνουν πολύ σοβαρό προβληματισμό αν η παρούσα Βουλή μπορεί να αντέξει την κυβέρνηση αυτή για πολύ ακόμα, με δεδομένη τη διαλυτική εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τα φαινόμενα ανυπακοής στη Νέα Δημοκρατία.
Το πρώτο κρας τεστ με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου σκόρπισε ρίγη απογοήτευσης και κύματα οργής στο Μέγαρο Μαξίμου, δικαιώνοντας όσους έλεγαν ότι η μόνη λύτρωση είναι οι εκλογές και όχι εξωθεσμικές λύσεις τρικομματικών συνεργασιών.
Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, έλεγαν ότι οι βουλευτές είναι κολλημένοι στις διευθετήσεις των κλειστών συντεχνιακών αγκυλώσεων και των μικροσυμφερόντων και μόνο με πολύ καλά συντονισμένες κινήσεις και πίεση μπορούν να φτάσουν στο σημείο να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Και συμπλήρωναν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα συνιστά η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου οι βουλευτές, καταρρακωμένοι από τη στήριξη επαχθών μέτρων για την ελληνική κοινωνία επί δύο και πλέον χρόνια, δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν άλλο.

Κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν ηρωική έξοδο από την πολιτική με το κεφάλι ψηλά, άλλοι πολιτική επιβίωση μέσα από μια μείζονα σύγκρουση με την κυβέρνηση και άλλοι ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών μέσα από τις ψηφοφορίες. «Βγάζουν ακόμα και προσωπικά απωθημένα», επισημαίνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για τη στάση ακόμα και κορυφαίων πρώην υπουργών, όπως του Χάρη Καστανίδη και της Λούκας Κατσέλη, ενώ πολλοί βουλευτές επαρχίας είναι
-  σύμφωνα με το ίδιο κυβερνητικό  στέλεχος
-   ακόμα όμηροι μιας παλαιοκομματικής αντίληψης για τη συντήρηση των συντεχνιακών δεδομένων.
Οι ίδιοι επιμένουν ότι το πιο σοβαρό κρούσμα που αμφισβητεί τη δυνατότητα συνοχής και επιβίωσης αυτής της κυβέρνησης είναι η ομαδική άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν τα δύο άρθρα που αφορούν: στην απελευθέρωση σύστασης δικηγορικών γραφείων ανά την περιφέρεια και την περικοπή δώρου και επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών. Κι αυτό γιατί οι δύο διατάξεις που πέρασαν τελικά με τις πλάτες της Ν.Δ., παρότι και εκεί υπήρξαν διαφοροποιήσεις, ήταν πιο σημαντικές και «σκληρές» σε σχέση με το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου για τα φαρμακεία. Το συγκεκριμένο άλλωστε θέμα χρεώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου πιο πολύ στον τσαμπουκά του Ανδρέα Λοβέρδου, που ήθελε να το περάσει αντικανονικά, παρά την αντίδραση και εντός της κυβέρνησης.

Αδιέξοδο
Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Σταυρόπουλο να συστήνει να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και σε άλλο νομοσχέδιο, προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Βουλή για την εξέταση του θέματος. Ο υπουργός επέμεινε, όπως και δημόσια στη Βουλή, ότι επεξεργάζεται το θέμα επί πέντε μήνες και δεν μπορεί κάποιοι μεμονωμένοι φαρμακευτικοί σύλλογοι στη χώρα να δημιουργούν τέτοια Ι)   εμπόδια. Αλλά και μέσα στη Βουλή, όπου τα πράγματα φαίνονταν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο, τόσο ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης επιχείρησαν να πείσουν τον Λοβέρδο να αποσύρει τη διάταξη και να την επαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Τελικά ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η διάταξη που καταψηφίστηκε θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα σε άλλο νομοσχέδιο για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ξεκαθάρισε αν ο Λουκάς Παπαδήμος σκοπεύει να ζητήσει άμεσα νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου όχι μόνο να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη Βουλή.
Η αλήθεια είναι ότι όντας εξωκοινοβουλευτικός ο πρωθυπουργός και με αρκετά στελέχη του εκτός Βουλής, έχει πρόβλημα να επιβάλει την άποψή  του στα μέλη του Κοινοβουλίου και θα επιθυμούσε να υπάρχει μια πιο συστηματική προσπάθεια από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να λειτουργούν οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες πιο συντονισμένα.

Ναυάγιο προ των πυλών
Το αλαλούμ που ζούμε δικαιώνει όλους όσοι υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση που δεν προήλθε από εκλογές αργά ή γρήγορα θα ναυαγήσει στη Βουλή. Η Ν.Δ. ένιωσε την ανάγκη χτες να επαναλάβει ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι αρχηγοί και των άλλων δύο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ), αν και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα κατορθώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου να συγκεντρώσει τις υπογραφές των τριών αρχηγών που θα τους δεσμεύει και μετεκλογικά για τα όσα θα υπογράψει η χώρα στο πλαίσιο της νέας δανειακή σύμβασης. Κάτι που, σύμφωνα με τους δανειστές μας, θα πρέπει να συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες…

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τσιπάκια ελέγχου σε εργαζομένους

“Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών”. Αυτά λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας μιλώντας για την πρόσφατη απόφαση του δήμου να ξεκινήσει έρευνα για την αγορά ανάλογης τεχνολογίας.
Ο δήμος Τρικάλων έχει επενδύσει αρκετά στην τεχνολογική ανάπτυξη. Η πόλη αυτή είναι και η πρώτη “ηλεκτρονική πόλη” της Ελλάδας. Στην ιστοσελίδα του e-trikala διαβάσαμε: “Από το 2004, το γραφείο e-trikala, στα πλαίσια και σε συνεργασία με το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες υλοποιώντας με επιτυχία διάφορα Δημοτικά έργα. Στις 8 Απριλίου 2008, ενώ έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία, εξελίχθηκε σε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., με την επωνυμία e-Trikala Α.Ε., όπου το 99% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στο Δήμο Τρικκαίων και το υπόλοιπο 1% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων”. Αυτή η εταιρία παρέχει “υπηρεσίες” όπως δημόσιο δίκτυο internet, τηλε-εκπαίδευση και τηλε-ιατρική που ουσιαστικά αποσκοπούν στην εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας. Προσφέρουν επίσης και υπηρεσίες τηλε-δημοκρατίας προσφέροντας σε μοναχικούς ανθρώπους την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν live αναμετάδοση του δημοτικού συμβουλίου. Εμετικό, έτσι;




Οι επενδύσεις όμως πρέπει να αποδίδουν, αλλιώς δε θα γινόντουσαν καν. Η τεχνολογικοποίηση της αγοράς και της παροχής υπηρεσιών επεκτείνεται και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Όταν το αφεντικό μιας επιχείρησης έχει στα χέρια του τις ανάλογες υποδομές θα τις χρησιμοποιήσει για το όφελος της επιχείρησης, το ιδιόκτητό του όφελος. Όταν λοιπόν ο δήμος έχει κάνει ένα πρώτο πετυχημένο βήμα μέσω της ανάπτυξης αυτών των υποδομών, για να γίνονται οι διαδικασίες που αφορούν αυτόν (και τις επιχειρήσεις εντός αυτού) πιο γρήγορα, μέσω της συντομότερης διευθέτισης των αναγκών των εργαζομένων, γιατί να μην κάνει ένα βήμα παραπέρα; Αφού έχει θέσει τους ρυθμούς εργασίας των εργαζομένων, γιατί να μην επενδύσει σε υποδομές που θα εξασφαλίσουν την πειθάρχισή τους ως προς τους ρυθμούς αυτούς; Και όποιος δεν είναι συνεπής χάνει τη δουλειά του. Δεν το παρουσιάζουμε με αυτή την απλότητα γιατί μας αφήνει αδιάφορους ή γιατί δε μας σοκάρει. Απεναντίας μας σηκώνεται η τρίχα, γιατί ότι εφαρμόζεται και πιάνει θα ξαναεφαρμοστεί. Αν λοιπόν πιάσει κάτι τέτοιο τόπο και δεν συναντήσει αντιδράσεις μπορούμε να περιμένουμε να το δούμε να εφαρμόζεται και αλλού. Το παρουσιάζουμε έτσι για να δείξουμε πόσο απλή και ανθρώπινη είναι η λογική του περάσματος στον ολοκληρωτισμό. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, η κατεύθυνση προς τον απόλυτο έλεγχο της ανθρώπινης δραστηριότητας και την ιδεολογικοποίηση της τιμωρίας. Και η τεχνολογία, σαν βασικό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων του κεφαλαίου, ήταν είναι και θα είναι ιδιοκτησία της κυρίαρχης τάξης. Αυτοί που φιλοδοξούν να μας επιβάλλουν αυτό τον δρόμο είναι αυτοί που εμπορεύονται τις ώρες μας.

Ελληνίδες, Έλληνες...


ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ,
Τούτες τις στιγμές που ο τόπος περνάει την χειρότερη στιγμή στην Ιστορία του κατά την οποία όλοι καλούμαστε σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής, όχι απλώς να πληρώσουμε το λογαριασμό ενός χρέους που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όσο περισσότερο πληρώνεται, τόσο περισσότερο να αυξάνει, αλλά να αποδεχθούμε την υποθήκευση και εκποίηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καταστρέφοντας τη ζωή μας και αυτή των παιδιών μας, Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας και να πυκνώσετε τις τάξεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.).
Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και ο εχθρός είναι καλά οργανωμένος, όμως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε. Το Μέτωπο έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους αυτούς που θέλουν και μπορούν να προσπαθήσουν, να ενημερωθούν, να αντιδράσουν, να συμμετέχουν, να φωνάξουν… Η γνώση είναι η δύναμή μας. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κέρδισε όλους εμάς, γιατί μας πρόσφερε γνώση. Μια γνώση που οι κυβερνήσεις και οι επικυρίαρχοι ήξεραν μέχρι τώρα να κρύβουν καλά. Η γνώση αγαπητοί συμπολίτες, δεν είναι τα οικονομικά και άλλα πολλά προβλήματα που έχει η χώρα, η γνώση είναι πως εμείς, ο λαός δηλαδή, ο κυρίαρχος λαός, μπορεί να κάνει κάτι. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του απέναντι σε όλους αυτούς που τον κλέβουν, που τον ταπεινώνουν, που τον εξευτελίζουν.
Μπορεί, πρέπει και θα το κάνει.

Για τον λόγο αυτό, όλοι εμείς μέλη και φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, αλλά και κάθε πολίτης που αισθάνεται άβολα με το καθεστώς που του επιβάλλεται, έχουμε καθήκον αλλά και υποχρέωση να ενημερώσουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες. Όσους περισσότερους μπορούμε. Να δώσουμε να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως δεν πρέπει να φοβούνται. Πως δεν πρέπει να κρύβονται. Πως δεν πρέπει να ντρέπονται. Να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν πως δεν είναι μόνοι τους αλλά είμαστε δίπλα τους, πως έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες φοβίες, τις ίδιες αναστολές.
Αλλά ως εδώ. Δεν πάει άλλο.

Σηκωθείτε, πάρτε τηλέφωνο όσους μπορείτε, βγείτε στους δρόμους, στις γειτονιές, στις εκκλησίες και ενημερώστε τον κόσμο πως κάτι έγινε, κάτι άλλαξε, κάτι γεννήθηκε και αυτό είναι η ελπίδα που μας προσφέρει το Μέτωπο. Γιατί το Μέτωπο είμαστε εμείς ΟΛΟΙ. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο είμαστε εσύ, εγώ, ο γείτονάς σου, ο δικός μου, εμείς… Όσο το Μέτωπο είμαστε εμείς τόσο πιο δυνατό γίνεται. Εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί, δεν φοβόμαστε πια, είμαστε ενωμένοι, είμαστε πολλοί….. είμαστε ο Κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.
Απαιτούμε Σεβασμό, απαιτούμε Τιμωρία, απαιτούμε Ελευθερία και πραγματική Δημοκρατία.

Τίποτα λιγότερο, ούτε ένα βήμα πίσω.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.)

Η σημαία και το εθνικό νόμισμα – ΣΥΜΒΟΛΑ αυθυπαρξίας μιας χώρας


  Επιχειρώ σήμερα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις παρακινούμενος από το άρθρο του συμπολίτη μας κ. Αδάμου Ευαγγέλου στην έγκριτη  εφ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ της Κατερίνης στις  20/1/2012 με τίτλο:«Επιτήδειοι καί  Επικίνδυνοι Δραχμιστές (Στην αντάρα της δραχμής χαίρεται ο λύκος)
Και το κάνω με την ξεκάθαρη πεποίθηση ότι συμβάλλω, με προϋπόθεση το δημοκρατικό διάλογο και την καλόπιστη κριτική, στη διακίνηση των απόψεων σχετικώς με κάποιο θέμα ή πρόβλημα, που ανέλυσε ο Χ γράψας και ενδιαφέρει και εμένα και τον οποιονδήποτε αναγνώστη. Για μένα δημοσιοποιημένες απόψεις είτε προσωπικές μου είτε άλλων και μάλιστα τέτοιες που κάνουν εκτιμήσεις για πολιτικές ή οικονομικέςεπιλογές έχουν ανάγκη, μέχρι και την απαίτηση του διαλόγου και μάλιστα του αντιλόγου. Διαφορετικά αιωρούνται στηνκονίστρα της αρθρογραφίας στείρες, χαμένες στην ερημιά της αδιαφορίας και της ανυποληψίας,  απλησίαστα θέσφατα ατομικής και μόνο αυτoϊκανοποίησης.
Και έρχομαι στο διά ταύτα: Γράφει λοιπόν ο κ. Ευαγγέλου στην πρώτη παράγραφο του προαναφερθέντος άρθρο του: «Ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης για την περίοδο 2012-2014, με το Δ.Ν.Τ  και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπραγματεύσεις που έχουν ως στόχο την  έξοδο της χώρας από το  σημερινό αδιέξοδο και που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς πολιτική συνέπεια και σοβαρότητα, ούτως ώστε να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν θετικά την πορεία της οικονομίας για πολλά χρόνια, εμείς εδώ στην Ελλάδα μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουμε προσανατολιστεί.» (Σημειωτέον οι υπογραμμίσεις δικές μου).
     Και συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου του: «Ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών, μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων ασχολείται πρωτίστως με τα προσωπικά τους πολιτικά οφέλη…αδιαφορώντας για την καταστροφή από το οικονομικό τσουνάμι  που έρχεται και το οποίο απειλεί να διαλύσει την ελληνική κοινωνία.»( Οι υπογραμμίσεις δικές μου).
      Κύριε Ευαγγέλου, στις αγωνιώδεις σας σκέψεις νηφάλια Σας λέω: Η νέα δανειακή σύμβαση που νομίζετε ότι με σωστές διαπραγματεύσεις μπορεί να βοηθήσει στη έξοδο της χώρας μας  από το σημερινό αδιέξοδο είναι μάλλον  –  και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως – στόχος απραγματοποίητος , «φρούδα (=απατηλή) ελπίς…». Και τούτο γιατί λησμονείτε ότι, αν  η πρώτη δανειακή σύμβαση στις 8/5/2010ύστερα από την ένταξη της χώρας μας στην Τρόικα (Ε.Ε + ΕΚΤ+Δ.Τ.) στις 25/3/2010 δεν πέρασε και ούτε επικυρώθηκε από την ελληνική βουλή και είναι αντισυνταγματική (βλ. απόψεις τουλάχιστον των συνταγματολόγων κ.κ. Κασιμάτη και Χρυσόγονου), ότι αν εξαιτίας της (όρος 14, παραγρ. 5 ) η δανειολήπτρια Ελλάς έφτασε να παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την εθνική της κυριαρχία, δηλαδή από την προάσπιση όχι μόνο της δημόσιας περιουσίας αλλά και του εθνικού εδάφους έναντι των απαιτήσεων από τους δανειστές, ότι αν τέλος «υπαιτιότητί» της ακολούθησαν τα τόσαμνημόνια (παραρτήματα της),  που εξαθλίωσαν  μέχρι σήμερα οικονομικά την ελληνική κοινωνία, πώς να ελπίζει κάποιος ότι η νέα δανειακή, που θα ακολουθήσει, αν τελεσφορήσει η ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, που είναι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και κατά αντικειμενικούς οικονομολόγους ( Δ. Καζάκη και Σπ. Λαβδιώτη) φορτώνουν το ελληνικό κράτος με πρόσθετο χρέος 236 δις , το 80% του οποίου θα ενταχθεί στο βρετανικό δίκαιο χρωστώντας έτσι σε κράτη κι όχι σε ιδιώτες και που θα αποτελεί συνέχεια της πρώτης, θα επηρεάσει θετικά την πορεία της οικονομίας μας;
Και προσδοκάτε από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που προωθούν, όπως τονίζετε, τα προσωπικά τους οφέλη κι εγώ θα πρόσθετα συγκεκριμένα από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συμμορφούμενοι στις  έξωθεν εντολές των Μερκοζί ανέδειξαν πρωθυπουργό παραβαίνοντας το σύνταγμα τον κ. Παπαδήμο, που, ενώ δεν έχει εκλεγεί από κανέναν, όμως κυβερνά, με την ανοχή και τις ανέξοδες διαμαρτυρίες των αρχηγών της επίσημης αριστεράς, να συμβάλουν στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης με στόχο την έξοδο από τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα; Θα μου επιτρέψετε να σας πω ύστερα από τα προαναφερθέντα ότι μάλλον αυταπατάσθε ή στη καλύτερη περίπτωση έντεχνα υποστηρίζετε με δόση χλιαρού σκεπτικισμού τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Τρόικας.
Και τούτο γιατί, όταν στην τρίτη παράγραφο του άρθρου σας γράφετε: «…υπουργοί αντιπολιτεύονται υπουργούς…Έτσι εξηγείται και η μη εφαρμογή του προηγουμένου προγράμματος σταθερότητας της οικονομίας…», αποκαλύπτεσθε θερμός υποστηρικτής, των όσων από την τρόικα δρομολογήθηκαν στην ελληνική κοινωνία, αφότου η χώρα μας κηδεμονεύεται απ’ αυτή. Φυσικά δικαίωμά σας, αλλά και δικό μας να σας πούμε ότι δεν μπορείτε κανέναν πια με τις τέτοιες σκέψεις να πείσετε, τη στιγμή που το πρόγραμμα, που αναφέρετε, έγινε η αιτία να στενάζει η ελληνική κοινωνία και να μετρά εξαιτίας του αυτές τις ώρες πάνω από 1οοοοοο και χωρίς σταματημό άνεργους. Aγωνιάτε : «…Να προωθηθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ευοδωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα…, να είναι εφικτή η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης και η έγκαιρη εκταμίευση της δόσης των 89 δις ευρώ, που τόσο έχουμε ανάγκη, αφού το Μάρτιο  πρέπει να πληρωθούν ομόλογα ύψους 15 δις ευρώ μαζί με μισθούς και συντάξεις…Να κάνουμε δηλαδή μια νέα αρχή, ίσως και περισώσουμε κάποια πράγματα και σταθούμε όρθιοι.» τονίζοντας στην τέταρτη  παράγραφο του άρθρου σας. ( Οι υπογραμμίσεις δικές μου).
Κ. Ευαγγέλου η έκρηξη του σκεπτικισμού σας : «…ίσως και περισώσουμε κάποια πράγματα και σταθούμε όρθιοι » δηλώνει την έλλειψη σιγουριάς σας για τις εξελίξεις, παρόλο που τις υποστηρίζετε. Πώς να πείσετε όμως  πρώτα τον εαυτό σας κι έπειτα τον οποιοδήποτε απλό πολίτη για τη νέα δανειακή σύμβαση, όταν η πρώτη δανειακή με ταμνημόνιά της  σχεδόν δυο χρόνια τώρα οδήγησε τη χώρα στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της ιστορίας της; Και πώς επίσης να πείσετε για τη νέα δανειακή σύμβαση, όταν εκείνοι οι οικονομολόγοι (Καζάκης, Λαβδιώτης, Λαπαβίτσας επαληθεύτηκαν, για όσα δεινά για τη χώρα μας  προέβλεψαν από την εφαρμογή της πρώτης δανειακής σύμβασης και γίνονται και τώρα φυσικά πιστευτοί, προβλέποντας ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση, αφού προηγηθεί το επιλεκτικό κούρεμα του ελληνικού χρέους (διαδικασία πρωτοφανούς πτώχευσης) θα επανέλθουν συνθήκες ζωής του 19ο αιώνα για τη χώρα μας (οι τράπεζες οδηγούνται σε μεταπολεμικές εποχές , η υγεία σε προπολεμικές και οι εργαζόμενοι στο μεσαίωνα);
Όσο γι’ αυτό το μεγάλο παραμύθι, ότι χρειαζόμαστε τη δόση του δανείου για μισθούς και συντάξεις, που το πιπιλίζει το «παπαγαλιστάν» της διατεταγμένης δημοσιογραφίας – επιτρέψτε μου να το πω – μην το επαναλαμβάνετε λόγου του κύρους σας κι εσείς. Γιατί ως οικονομολόγος, όπως υπογράφετε στο τέλος του άρθρου σας, γνωρίζετε ότι η δόση αναζητείται, όχι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αλλά για αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων παλαιότερων δανείων.
Και εξηγούμαστε για το ομόλογο των 15 δις  – συγκεκριμένα 15,5 δις – που αναφέρετε. Αυτό αφορά στα τοκοχρεωλύσια και στα έντοκα γραμμάτια, που έπρεπε να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στους δανειστές το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο  (3,3 δις για το Νοέμβριο και 12,2 για το Δεκέμβριο). Για να αποπληρωθεί αυτό το ομόλογο, ακούγαμε τόσα και τόσα: «Να πάρουμε την έκτη δόση, θα μας δοθεί η έκτη δόση;» Και αυτή ισούται με 8 δις ευρώ. Και για να αποπληρωθεί το ομόλογο των  15,5 δις του Μαρτίου χρειάζονται ακόμη 7,5 δις. Αυτή είναι η όλη αλήθεια με τη «βαβούρα» για την έκτη δόση και το ομόλογο των 15,5 δις  του Μαρτίου. Δάνεια δηλαδή για αποπληρωμή των δανειστών από τα οποία δε θα διατεθεί δεκάρα για μισθούς και συντάξεις. Και το ελληνικό κράτος στην περίπτωση αυτή εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους, που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και επειδή, όπως εύκολα διακρίνουμε δε φτάνει η έκτη δόση για τη δανειακή υποχρέωση του ομολόγου του ερχομένου Μαρτίου, κάποια από τα 7,5 δις θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση έντοκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, όπως κι εσείς κ. Ευαγγέλου, γιατί τελευταία ο κ. Ε. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δις ευρώ από τους επί πλέον φόρους  και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ.
Και  συνεχίζετε κ. Ευαγγέλου από τις τρεις τελευταίες σειρές της τέταρτης παραγράφου μέχρι το τέλους του άρθρου σας μια οξεία πολεμική κατά της δραχμής, που θα σας παρασημοφορούσε ή ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ ( Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Τρισέ ή ο τωρινός αυτής Ντράγκι, τονίζοντας:« Σήμερα όμως   κάποιοι επιτήδειοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή…, αφού μέσα από την αναστάτωση και την κοινωνική έκρηξηπου θα προκληθεί και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι λάτρεις της δραχμής…,οι υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή θέλουν μέσω των συνεχών υποτιμήσεων, χρέη εκατομμυρίων που έκαναν σε ευρώ, να κληθούν να τα πληρώσουν σε υποτιμημένες δραχμές…,(5ηπαράγραφο), « Πολλοί από τους υποστηρικτές της δραχμής…που έχουν βγάλει έξω τα δυο τελευταία χρόνια περίπου 80 δις ευρώ…, αυτοί να κερδοσκοπήσουν στα ερείπια του τόπου, αυτοί  που έκαναν λεφτά απομυζώντας το δημόσιο ταμείο και εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα τα τελευταία 20 χρόνια».(6η παράγραφο), [ « Η επιστροφή στη δραχμή θα άφηνε την  Ελλάδα έξω από ισχυρούς συμμάχους με κίνδυνο την εξωτερική ασφάλεια …, Πρόοδος δεκαετιών θα πήγαινε χαμένη. Γι’ αυτό σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρέπει να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τωνυποστηρικτών της επιστροφής στη δραχμή, των «μεγαλοαπατεώνων» οι οποίοι στην παρούσα κρίση προτείνουν να κάνουμε όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση. Να μην αφήσει ο ελληνικός λαός στην αντάρα της δραχμής να χαρεί ο λύκος»].(7ηπαράγραφος).     
Κύριε Ευαγγέλου, «ξεφεύγετε» γίνεστε υβριστικός με το να χαρακτηρίζετε «μεγαλοαπατεώνες» και επιτήδειους όσους υποστηρίζουν τη δραχμή και δεν σας επιτρέπεται… Εγώ ποτέ δε θα σας χαρακτήριζα έτσι, επειδή υποστηρίζετε το ευρώ, που στα εντεκάχρονα της μεγαλουργίας του (2001- 2012)  οδηγήθηκε η Ελλάδα στη χρεοκοπία. Μιλάτε εάν επανέλθουμε στη δραχμή, ότι θα προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις… δηλαδή πιθανόν να πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Όμως, αν δεν κάνω λάθος, και σεις κι εγώ πριν το ευρώ ζήσαμε και θυμάστε δεν κατοικούσαμε σε σπηλιές, ούτε τρώγαμε κουκουνάρες και είχαμε την «ξεφτιλισμένη» πληθωριστική δραχμούλα και με ένα πεντοχίλιαρο βγαίναμε ζάπλουτοι στην αγορά, ενώ τώρα εφοδιαζόμαστε με 100 ευρώ και νιώθουμε άφραγκοι.
Όσο για τις συνεχείς υποτιμήσεις που λέτε ότι θα έχει η δραχμή  αυτό σας λέω: Από το 1954( υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου) επί Μαρκεζίνη μέχρι που μπήκαμε στο ευρώ η δραχμή έχασε πάνω από δέκα φορές την αξία της. Στη μεταπολίτευση λόγω των τριών επίσημων υποτιμήσεών της και της τακτικής της διολίσθησής της το εθνικό μας νόμισμα έχασε το 90% της αξίας του. Εξαιτίας αυτών καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες ; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;
Ακόμη μιλάτε για κερδοσκόπους που έβγαλαν στο εξωτερικό 80 δις ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια…Γιατί δε λέτε τίποτε για τη μεγάλο κερδοσκοπικό σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που ανέχτηκαν πολιτικοί (Σημίτης) και οικονομικοί τραπεζίτες (Παπαδήμος – σημερινός πρωθυπουργός) κατά το οποίο έφυγαν 175 δις ευρώ στο εξωτερικό; Πόσο μάλλον γιατί δεν αναφέρετε τίποτε για την κερδοσκοπική φυγή 300 δις ευρώ κατά τα χρόνια, ενώ είμαστε στο ευρώ (2001 – σημερα), εξαιτίας του ανοίγματος των οικονομικών συνόρων;  Βλέπουμε ποιοι απομύζησαν τα τελευταία 20 χρόνια τα δημόσια ταμεία εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα. Γιατί δε λέτε κουβέντα ότι μέχρι που είχαμε ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή οι τοποθετήσεις στο εξωτερικό ήταν μόλις 14 δις ευρώ και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά αναφορές του ΔΝΤ.
Τώρα αν υποστηρίζετε ότι με το να επιστρέψουμε στη δραχμή, θα καταστρέψουμε πρόοδο δεκαετιών και ότι θα στερηθούμε ισχυρών συμμάχων, αυτά ως πικρόχολο σαρκασμό τα εκλαμβάνω. Εκτός κι αν θεωρείτε πρόοδο το ότι με το που μας ενέταξαν στη λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης σε δέκα χρόνια φθάσαμε στη χρεοκοπία!.. Ή τελικά ποιες καλοσύνες είδαμε τουλάχιστον στα εθνικά μας θέματα π.χ. στο Κυπριακό, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας κλπ από τους εταίρους μας; Άλλωστε ο καθένας γνωρίζει ότι επί εποχής δραχμής οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας ήταν σαφώς πιο εκτεταμένες και πιο πολύπλευρες απ’ ό,τι σήμερα που τρεις χώρες ελέγχουν ουσιαστικά το εξωτερικό εμπόριό της.
Κύριε, κύριε Ευαγγέλου,  θα τροποποιούσα το λογοπαίγνιό σας: Στην αντάρα του ευρώ οι λυκοεταίροι μας στην Ε.Ε. χαίρονται. Αυτοί με τα τοκογλυφικά χρέη, που μας επέβαλαν  και ιδιαίτερα με τις τελευταίες μεθοδεύσεις της τρέχουσας συγκυρίας που προωθούν συνεργαζόμενοι με την δωσίλογη εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση επιστρέφουν την Ελλάδα μας στην προ του 1830 κατάσταση, όταν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ήταν υποθηκευμένο στις τότε «Προστάτιδες δυνάμεις».
Και ο μόνος τρόπος, για να επανακτήσουμε την ελευθερία μας από τους δυνάστες των αγορών και να διεκδικήσουμε την κυριαρχία μας σ’ αυτόν τον τόπο, είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αυτό δε θα είναι πανάκεια, για όσα δεινά συσσωρεύτηκαν στη χώρα, αλλά μπορεί να γίνει μια νέα αρχή προς το συμφέρον της μεγάλης πλειονότητας του λαού. Αρκεί να το επιβάλει ο ίδιος κι όχι οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι δωσίλογοι. Επιστρέφοντας στη δραχμή ο λαός μας θα αρχίσει να στέκεται στα πόδια του και στις δικές του δυνάμεις και να μη χρειάζεται πατερίτσες, προστάτες και νταβαντζήδες. Κι αυτό γιατί με το εθνικό νόμισμα θα ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας , θα καταρτίζει τον προϋπολογισμό του χωρίς εξαρτήσεις από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Tράπεζα), θα κλείσει τα οικονομικά σύνορα ελέγχοντας την κίνηση κεφαλαίων με αποτρεπτικούς όρους ως προς την εισροή κεφαλαίων στη χώρα ελέγχοντας έτσι την κερδοσκοπία και προστατεύοντας την οικονομία.
Αλλά θα σας ρωτούσα κ. Ευαγγέλου και τούτο: Ως άνθρωπος που έχετε σχέση με την οικονομία και ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία της τι θα  απαντούσατε, αν οι φοιτητές σας σάς «στρίμωχναν» ισχυριζόμενοι πως ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, o γνωστός μας σ’ όλους οικονομολόγος  Κέινς –  μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο θα έσωζε όλα τα εμπόλεμα καταχρεωμένα κράτη προτείνοντας τα να μεταβούν σε εθνικό νόμισμα και που μετά την κρίση του ’29 δικαιώθηκε, ενώ σεις υποστηρίζετε το ευρώ; Και εφόσον οι κρίσεις χρέους σαν και της χώρας μας ιστορικά καταδείχθηκε ότι αντιμετωπίζονται επιτυχώς μόνο με εθνικό νόμισμα και σεις θεωρείτε την επάνοδο στη δραχμή καταστροφή, τότε ή δε δίνετε σημασία στην οικονομική ιστορία και πρακτική ή εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των τραπεζιτών που επινόησαν αυτή την τυχάρπαστη κερδοσκοπική επινόηση: το ευρώ
Και ολοκληρώνοντας τον καλόπιστο διάλογο μαζί σας αναρωτιέμαι άραγε είστε πολέμιος του εθνικού νομίσματος, επειδή ανήκετε σ’ όλους αυτούς, που διαδίδουν ότι μπορεί η είσοδός μας στο ευρώ να ήταν λάθος, αλλά τώρα που μπήκαμε, αν εξέλθουμε, θα καταστραφούμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από κάτι τέτοιο. Και είναι ανοησία, γιατί στην ήδη καλπάζουσα καταστροφή μας – τη χρεοκοπία – συνέβαλε τα μέγιστα το ευρώ. Επειδή το ευρώ δεν απηχεί την πραγματική οικονομία ούτε και στην ευρωζώνη. Επειδή η σταθερότητα του ευρώ εξαρτάται όχι από την πραγματική δυναμική της οικονομίας αλλά από συγκεκριμένες αξιωματικές πολιτικές παραδοχές όπως 1) Σταθερή νομισματική κυκλοφορία που δεν επιτρέπει την έκδοση πρόσθετου νομίσματος2) Χαμηλά επίπεδα χρέους και κρατικών ελλειμμάτων 3) Συντονισμό οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, αν και είναι γνωστό ακόμα και στον πρωτοετή φοιτητή οικονομικών σπουδών ότι η οικονομία δεν κινείται με βάση πολιτικές παραδοχές, αλλά με βάση την αντικειμενική κατάσταση των συναλλαγών και της παραγωγής στην πραγματική οικονομία. Και επειδή τέλος το ευρώ είναι μια χρηματοπιστωτική επινόηση , ένα χρεόγραφο διευκόλυνσης της κερδοφορίας των τραπεζών. Εδώ θα θυμίσω και τούτο: Στα χαρτονομίσματα της δραχμής αναγράφονταν η φράση: «πληρωτέο άμα τη εμφανίσει» – δεδομένο εγγύησης της τράπεζας της Ελλάδος για τους κατόχους τους. Το στοιχείο αυτό στο ευρώ είναι ανύπαρκτο.
Γι’ αυτό εκτός των τόσων άλλων τιτλοφορήσαμε το άρθρο μας ότι το εθνικό νόμισμα  και η σημαία είναι σύμβολα αυθυπαρξίας μιας χώρας.